Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Κοιτάζει υψηλότερα, με χαμηλό τζίρο – Το βλέμμα στα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Κοιτάζει υψηλότερα, με χαμηλό τζίρο – Το βλέμμα στα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υποτονικά, αν και ανοδικά, ξεκίνησε η συνεδρίαση σήμερα. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός, παρά το γεγονός ότι είναι σήμερα ανοικτές οι αγορές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Μέρος της ανόδου έρχεται από την Coca Cola, η οποία με όγκο 180 τεμάχια ενισχύεται 2,65%.

ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ: Μετοχές του FTSE 25. Άνοιξε η Jumbo με 5 τεμάχια και η Τέρνα Ενεργειακή με 6 τεμάχια.

ΔΕΙΚΤΕΣ: Άλλο ένα rebalancing θα έχουμε την Παρασκευή λόγω των δεικτών MSCI. Η αναδιάρθρωση είχε ανακοινωθεί μέσα Μαΐου, χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον στη μεγάλη κατηγορία, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως, ο τζίρος την Παρασκευή θα εκτιναχθεί. Επίσης περιμένουμε και τις αλλαγές στους δείκτες FTSE, προκειμένου να μάθουμε πόσες θα μπουν και πόσες θα βγουν από τον FTSE 25.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Σήμερα, οι μετοχές της Μοτοδυναμική διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1219 ευρώ ανά μετοχή περίπου, όπως και οι μετοχές της CNL Capital (0,25 ευρώ ανά μετοχή).

REBRANDING: Κάθε τρεις και λίγο αλλάζουν εταιρική ταυτότητα. Ειδικά οι τράπεζες. Εκατομμύρια πετιούνται κάθε 2-3 χρόνια σε νέες ταμπέλες καταστημάτων, νέα εταιρικά σήμερα, και όλα όσα ακολουθούν και δε στοιχίζουν λίγα στους μετόχους, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν δει το χρώμα του… μερίσματος, αλλά η ελίτ έχει ήδη λάβει πλουσιοπάροχα bonus. Στο παιχνίδι βέβαια μπαίνουν και άλλες εταιρείες. Η Fourlis πρόσφατα έκανε μία κίνηση. Δεν ξέρουμε, αν η διοίκηση νομίζει πως αυτό έφταιγε και δεν πήγαινε καλά η μετοχή.

MOTOR OIL: Τα δικά της αποτελέσματα περιμένει σήμερα η αγορά και θα είναι ισχυρά αλλά όχι όπως τα περσινά. Με ήπιες απώλειες άνοιξε η μετοχή, αλλά παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά της.

OTE: Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την πώληση της συμμετοχής του στη Ρουμανία με νέο αγοραστή την West Network Invest. Φαίνεται πως οδεύει προς λύση και αυτό το θέμα. Προφανώς αυτός είναι ο λόγος που χθες η μετοχή κατέγραψε αξιόλογη άνοδο. Ανοδικά κατά 0,6% στο σημερινό ξεκίνημα.

ΕΧΑΕ: Δεν έχει τέλος η αύξηση των αποδοχών του προσωπικού. Στο πρώτο φετινό τρίμηνο με 8 περισσότερα άτομα προσωπικό σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό οι αμοιβές και τα έξοδα αυξήθηκαν στα 3,99 εκατ. ευρώ από 3,28 εκατ. ευρώ, δηλαδή αύξηση 21,65%. Η αύξηση είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την αύξηση του τζίρου, που το μεγάλο μέρος του τζίρου δημιουργείται χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι της η διοίκηση. Οριακά υψηλότερα άνοιξε η μετοχή.

EPSILON NET: Στα 27,72 εκατ. ευρώ ο τζίρος στο πρώτο τρίμηνο, αυξημένος κατά 33,4% και στα 7,9 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων αυξημένα κατά 42,9%.

NOVAL (απάντηση): Έχει ήδη εισηγμένες στον ίδιο κλάδο με αντίστοιχο discount. Αν το μειώσει η συγκεκριμένη θα το κάνουν και άλλες. Άρα, δεν έχουμε άποψη για τη μετοχή και τη δημόσια εγγραφή. Αν το discount ήταν μεγαλύτερο ή αν είχε κάποιο μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ομοειδών, θα μπορούσαμε να πούμε πως θα την προτιμούσαμε. Τώρα νομίζουμε ότι δεν έχει διαφορά.

PREMIA: Εδώ και λίγες μέρες γράφουμε ότι έχει καλή συμπεριφορά η μετοχή. Βλέπουμε και μία προσπάθεια να αυξηθεί λίγο η τιμή της μετοχής. Είναι μεγάλο το discount συνολικά για τον κλάδο.

AUSTRIACARD: Κάτω από τα 6 ευρώ η μετοχή, κάτω δηλαδή από την τιμή του placement.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης