Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις για Ουκρανία, Ρωσία στις 31/5 – Η Ουγγαρία ξεκαθαρίζει: Δεν παίρνουμε μέρος στον πόλεμο

Το ΝΑΤΟ λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις για Ουκρανία, Ρωσία στις 31/5 – Η Ουγγαρία ξεκαθαρίζει: Δεν παίρνουμε μέρος στον πόλεμο
«Η απόφαση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει τον συντονιστικό του ρόλο στις προμήθειες όπλων και την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων σημαίνει ένα βήμα πέρα από την κόκκινη γραμμή που χαράξαμε πριν από δύο χρόνια», δηλώνει ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών 
Σχετικά Άρθρα
Η Ουγγαρία θα ταχθεί εναντίον μιας αποστολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κατά την άτυπη συνάντηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Πράγα στις 30-31 Μαΐου, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.
«Η απόφαση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει τον συντονιστικό του ρόλο στις προμήθειες όπλων και την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων σημαίνει ένα βήμα πέρα από την κόκκινη γραμμή που χαράξαμε πριν από δύο χρόνια.
Οι προετοιμασίες για μια αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ήταν σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα της συμμαχίας επειδή δημιουργήθηκε για αμυντικούς σκοπούς και ακόμη και ο γενικός γραμματέας της είπε νωρίτερα την εβδομάδα ότι κανένας από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ δεν κινδυνεύει», σημείωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.
Ξεκαθάρισε ότι θα μιλήσει κατά της αποστολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία στη συνάντηση της Πράγας με τους ομολόγους του από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αναμένεται σημαντική συζήτηση» στη συνάντηση.
«Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε πολεμική ρητορική και να δημιουργήσουμε στρατιωτικές εντάσεις.
Το ΝΑΤΟ δεν είναι μια επιθετική συμμαχία αλλά μια αμυντική», τόνισε ο κορυφαίος διπλωμάτης.
Ωστόσο, αναμένει ότι «οι προετοιμασίες για μια αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενδέχεται να πάρουν ώθηση» στη συνάντηση της Πράγας.
Ο Szijjarto εξήγησε ότι το αίσθημα υπέρ της συνέχισης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά ισχυρό τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ.
Η Βουδαπέστη έχει προειδοποιήσει τους συμμάχους της ότι «οι Ούγγροι στρατιώτες δεν θα λάβουν μέρος σε τέτοιες επιχειρήσεις ενώ δεν θα χρησιμοποιηθεί ουγγρικό έδαφος ή πόροι για τους σκοπούς αυτούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης