Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Άνετη επικράτηση πωλητών – Ισχυρές απώλειες και στα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Άνετη επικράτηση πωλητών – Ισχυρές απώλειες και στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και με το πέρασμα της ώρας οι ξένες αγορές μάζευαν τις πρωινές απώλειες, ο Γενικός Δείκτης έγραφε νέο χαμηλό, λίγο πριν πάει στις τελικές δημοπρασίες. Τελικά έκλεισε και σε νέο χαμηλό ημέρας και μαζί του αρκετά βαριά χαρτιά. Ο τζίρος δεν ήταν πάντως υψηλός. Με άνοδο μόλις 2 μετοχές του FTSE 25 (Σαράντης και Cenergy). Όλες οι υπόλοιπες με απώλειες. Τα δε μικρομεσαία τα «διέλυσαν». Η σχέση ανοδικών/πτωτικών το αποτυπώνει ξεκάθαρα. Μόλις 20 οι ανοδικές στη σημερινή συνεδρίαση και περίπου 90 όσες υποχώρησαν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες 2,99% στο κλείσιμο η Εθνική, χαμηλό ημέρας και απώλειες 2,95% η Πειραιώς και κοντά στο χαμηλό ημέρας με απώλειες 2,53% η Alpha Bank. Στο -0,83% η Eurobank.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αλλάζει όνομα, αλλά εμείς θα σταθούμε σε κάποια σημεία της ομιλίας του κ.Μυτιληναίου όπου χτύπησε καμπανάκι για φωτοβολταϊκά και είπε πως μπορεί να δημιουργήσουν στο μέλλον και πρόβλημα σε ευρωπαϊκές τράπεζες γιατί έχουν φτιαχτεί με δανεικά. Το μέλλον είναι η αποθήκευση στην Ελλάδα, αφού όπως καταλάβαμε μάλλον έχουμε γεμίσει και έχουμε όσα χρειαζόμαστε, αλλά δεν έχουμε αποθήκευση.
Θα επιστρέψει και η ΜΕΤΚΑ στο ταμπλό. Μη θυμηθούμε τώρα πως είχε φύγει και πως είχε κινηθεί η μετοχή πριν την ανακοίνωση της σχέσης ανταλλαγής. Τότε είχε αιτιολογηθεί ως απλοποίηση της δομής του ομίλου και μείωση κόστους. Τώρα; Με μικρές απώλειες έκλεισε η μετοχή.

ΟΠΑΠ: Σύμφωνα με σημερινή ανάλυση της Edison είναι σε καλό δρόμο για να πετύχει το στόχο που έχει θέσει για το 2024 και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου έδειξαν καλή ανάπτυξη πωλήσεων ενώ τα κέρδη υποχώρησαν λόγω νέων προϊόντων και επενδύσεων. Η μετοχή διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των ευρωπαϊκών (20% σε όρους EV/EBIT και 13% σε όρους p/e) για το 2024 και προσφέρει παράλληλα πιο ελκυστική μερισματική απόδοση 8,5% έναντι 2,8% των ομοειδών. Έτσι διατηρεί τις εκτιμήσεις της και το 2024 περιμένει EBITDA 763 εκατ. ευρώ και κέρδη ανά μετοχή 1,26 ευρώ. Η τιμή στόχος που είχε δώσει τον περασμένο Μάρτιο ήταν στα 20 ευρώ.

CENERGY: Από τα λίγα βαριά χαρτιά που ξεχώρισαν. Να σημειώσουμε πως η διοίκηση βλέπει σημαντικές ευκαιρίες και στα data centers τα οποία χρησιμοποιούν επίσης καλώδια. Στα 9,04 ευρώ και στο +0,44%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Από νωρίς είχε καλή συμπεριφορά και άνοδο, αλλά ο όγκος ήταν χαμηλός. Στα 11,26 ευρώ και στο +1,99%.

AUTOHELLAS: Χαμηλό 15 μηνών για τη μετοχή. Στα 11,46 ευρώ και στο -3,37%.

ΕΥΑΘ: Χαμηλό 7 μηνών για τη μετοχή. Βγαίνουν κομμάτια και μην ακούτε τι λένε δεξιά και αριστερά. Ο λόγος είναι γνωστός και τον έχει γράψει η στήλη. Βγαίνουν πωλήσεις από επενδυτές και θεσμικούς λόγω κανονισμού Χ.Α.. Τσάμπα βέβαια η μετοχή και μακάρι να αλλάξει κάτι στον κανονισμό και να δοθεί κάποια εξαίρεση γιατί το placement το περιμένουμε χρόνια και ειδικά τώρα που υπάρχει μουρμούρα για την Κυβέρνηση μην πάρουν το θάρρος και να κάνουν placement.

ΟΛΠ: Πιέσεις σήμερα στη μετοχή, καθώς υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως το ζήτημα της Ερυθράς Θάλασσας κρατάει περισσότερο και ίσως φέρει μεγαλύτερες επιπτώσεις από αυτές που αναμένονταν.

ΑΒΑΞ: Τα κατάφερε και μετά από 10 συνεχόμενες πτωτικές έκλεισε με οριακή άνοδο 0,14%.

AUSTRIACARD: Επενδυτές που πήραν τις μετοχές στο placement πουλάνε και έχουν ακόμα αρκετά να δώσουν, λένε οι πηγές μας. Έχει χαλάσει η εικόνα της μετοχής και μάλλον το placement έπρεπε να είχε στηθεί πιο επαγγελματικά από τους μετόχους που έδωσαν χαρτιά και φυσικά την εντολή. Τώρα χρειάζεται χρόνος και δυστυχώς έχει μείνει τόσο πίσω η μετοχή, που η απογοήτευση είναι μεγάλη από όσους είχαν μετοχές πριν το placement γιατί πιστεύουν στα θεμελιώδη της εταιρείας. Πρέπει τώρα να ξαναμαζευτεί σε σοβαρά χέρια… Το καλό είναι πως εδώ κάποιοι που δεν τους άρεσε πάνω από τα 6,50 ευρώ, τώρα τους αρέσει. Στα 5,80 ευρώ και στο -1,69%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Από τις ελάχιστες που ξεχώρισαν σήμερα. Λόγω των όσων ανακοινώθηκαν κινήθηκε μόνιμα σε θετικό έδαφος και αν το κλίμα στην αγορά ήταν καλύτερο ίσως κατέγραψε και υψηλότερη άνοδο. Στα 1,31 ευρώ και στο +2,34%.

INTERLIFE: Ένα αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον μετά την ανακοίνωση του deal της Intracom με την Ευρώπη Ασφαλιστική θα έπρεπε να το είχαμε δει. Τίποτα όμως.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Ανακοίνωσε μέρισμα 0,145 ευρώ ανά μετοχή. Καλή η μερισματική απόδοση.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Εξαφανίστηκαν οι επενδυτές και από τη συγκεκριμένη μετοχή. Στα 1,2550 ευρώ και στο -6,34%.

INTERTECH: Μεγάλη και εδώ η πτώση με μικρό όγκο. Στα 1,1550 ευρώ και στο -5,33%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Χθες με 1 τεμάχιο ενισχύθηκε, σήμερα με 16 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 6,02%.

ΕΚΤΕΡ: Υπερβολική μάλλον η πτώση και σπάει την ανοδική γραμμή τάσης. Ελπίζουμε γρήγορα να συνέλθει. Στα 3,8550 ευρώ και στο -4,81%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζονται και εδώ οι πωλήσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης