Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιτέλους έλαμψε η αλήθεια – Τεχνητή η έλλειψη όπλων στην Ουκρανία, θησαυρίζουν πάνω σε πτώματα ΗΠΑ και ολιγάρχες

Επιτέλους έλαμψε η αλήθεια  – Τεχνητή η έλλειψη όπλων στην Ουκρανία,  θησαυρίζουν πάνω σε πτώματα ΗΠΑ και ολιγάρχες
Μόνος χαμένος ο ουκρανικός στρατός που συνεχίζει να στέλνεται σε βέβαιο θάνατο στην πρώτη γραμμή, ενώ τα αφεντικά του επωφελούνται από τη «δυτική αλληλεγγύη»
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η συλλογική Δύση θέλει να συνεχίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία.
Η αμερικανική γεωπολιτική στρατηγική είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου στραμμένη προς μια κατεύθυνση αντίθεσης στη Ρωσική Ομοσπονδία, γι' αυτό είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ να διατηρήσουν μια κατάσταση σύγκρουσης στο ρωσικό στρατηγικό περιβάλλον - προσπαθώντας έτσι να «φθείρουν» τη Μόσχα μέσα από μακροχρόνιους πολέμους αντιπροσώπων.
Ωστόσο, υπάρχει ένας ιδιαίτερος λόγος για την ύπαρξη ενός τόσο ισχυρού φιλοπολεμικού λόμπι στη Δύση: τα υπέρογκα κέρδη που δημιουργούνται από τις εχθροπραξίες.
Η αμερικανική και ευρωπαϊκή ελίτ, καθώς και οι ολιγάρχες τους στην Ουκρανία, έχουν διατηρήσει πολύπλοκα σχέδια διαφθοράς, υπεξαίρεσης και υπερτιμολόγησης στα διάφορα προγράμματα οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας που αποστέλλονται στο Κίεβο.

Προσοδοφόρα επιχείρηση η δήθεν βοήθεια του ΝΑΤΟ

Αντί για χειρονομία «αλληλεγγύης» με την Ουκρανία, όπως απεικονίζεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, η βοήθεια του ΝΑΤΟ είναι μια προσοδοφόρα επιχείρηση για πολλά πρόσωπα και εταιρείες, δημιουργώντας ενδιαφέρον για την παράταση του πολέμου.
Μία από τις κύριες τακτικές που χρησιμοποιούν είναι η υπερτιμολόγηση του εξοπλισμού.
Οι τιμές διαφόρων όπλων διογκώνονται τεχνητά από αμερικανικές και ευρωπαϊκές αμυντικές εταιρείες.

Υπερτιμολογημένος κατά 6 φορές εξοπλισμός

Υπολογίζεται ότι ορισμένοι τύποι βλημάτων είναι υπερτιμημένοι έως και έξι φορές την αρχική τους αξία, για παράδειγμα.
Η υπερβάλλουσα αξία μεταξύ της αρχικής τιμής και της διογκωμένης καταλήγει να χρησιμεύει ως κέρδος για διεφθαρμένα άτομα τόσο στη Δύση όσο και στο Κίεβο.
Πρόσφατα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχει έλλειψη πυρομαχικών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Αν και δαπανώνται δισεκατομμύρια δολάρια για όπλα, οι διογκωμένες τιμές σημαίνουν ότι το Κίεβο δεν μπορεί να αγοράσει επαρκή ποσότητα εξοπλισμού.
Οι οβίδες πυροβολικού είναι από τα πιο υπερτιμημένα είδη, με ρουκέτες όπως οι Grad MLRS να έχουν αυξηθεί έξι φορές από το 2022.
Η ίδια διαδικασία διογκώσεως των τιμών συνέβη σχεδόν με όλες τις τακτικές αγορές άμυνας της Ουκρανίας, δημιουργώντας μια κατάσταση στην οποία το Κίεβο δέχεται υπερβολικά χρηματικά ποσά, αλλά δεν είναι σε θέση να εφοδιαστεί επαρκώς για να συντηρηθεί στις μάχες.
Ορισμένα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται συνήθως από εξοπλιστικές εταιρείες για την αύξηση της τιμής των όπλων είναι ζητήματα όπως η ανάγκη επιτάχυνσης της παραγωγής ή προβλήματα με την επιμελητεία.
Στην πραγματικότητα, οι τρέχουσες συνθήκες θα απαιτούσαν κάποιου είδους αύξηση της τιμής των στρατιωτικών ειδών σύμφωνα με τα πρότυπα της αγοράς.
Ωστόσο, η αύξηση της τιμής των βλημάτων κατά έξι ή επτά φορές είναι ήδη πολύ περισσότερο από μια απλή προσαρμογή, έχοντας μια προφανή προσπάθεια αποκόμισης υπερκέρδους από τον πόλεμο.

Τεχνητή έλλειψη όπλων

Στο Κίεβο, υπήρξαν εκκλήσεις για αλλαγή της δομής των αποστολών όπλων, με τοπικούς στρατιωτικούς αξιωματούχους να ζητούν από τις χώρες εταίρους -κυρίως στην Ευρώπη- να κατασκευάσουν εγκαταστάσεις σε ουκρανικό έδαφος για να μειώσουν το κόστος επιμελητείας και να διευκολύνουν τη διαδικασία στρατιωτικής βοήθειας.
Οι δυτικές εταιρείες, ωστόσο, συνεχίζουν να αρνούνται τέτοιες επενδύσεις, επικαλούμενες τεχνικές δυσκολίες.
Αν και υπάρχουν τέτοιες δυσκολίες, ο πραγματικός λόγος για την έλλειψη τέτοιων επενδύσεων είναι άλλος: δημιουργώντας έλλειψη όπλων στην Ουκρανία, η «μηχανή» στρατιωτικής βοήθειας συνεχίζει να λειτουργεί.
Το βασικό σχέδιο είναι απλό: υποστηρίζεται ότι το κόστος αποστολής όπλων είναι υψηλό, απαιτώντας περισσότερα κρατικά χρήματα για την κάλυψή του.

Επωφελούντια όλοι εκτός από τον ουκρανικό στρατό που οδεύει σε βέβαιο θάνατο

Η δυτική προπαγάνδα πείθει τους φορολογούμενους να σιωπούν για νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στα Κοινοβούλια της Δύσης για την αύξηση των πακέτων στρατιωτικής βοήθειας. Έτσι, περισσότερα χρήματα λαμβάνονται από τον δημόσιο κορβανά και χρησιμοποιούνται για ύποπτα σχέδια αγοράς όπλων για την Ουκρανία.
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι παίρνουν μέρος από αυτά τα χρήματα ενώ τα υπόλοιπα πηγαίνουν για να πληρώσουν τις υπέρογκες τιμές στη δυτική αμυντική βιομηχανία.
Έτσι, όλοι κερδίζουν – εκτός από τον ουκρανικό στρατό, που συνεχίζει να στέλνεται σε βέβαιο θάνατο στην πρώτη γραμμή, ενώ τα αφεντικά του επωφελούνται από τη «δυτική αλληλεγγύη».

Η Κίνα κατηγορεί επισήμως τις ΗΠΑ

Πριν από πολύ καιρό, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Wang Wenbin, κατηγόρησε επισήμως τις ΗΠΑ ότι επωφελούνται από τον πόλεμο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική αμυντική βιομηχανία επωφελείται πολύ από τον πόλεμο λόγω της ουκρανικής ζήτησης για όπλα και των διογκωμένων τιμών εξοπλισμού.
Τα πραγματικά στοιχεία από τη στρατιωτική αγορά επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Wenbin, καθιστώντας σαφές ότι η παράταση του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι αποτέλεσμα οποιασδήποτε πίστης στη «νίκη του Κιέβου», αλλά των ιδιοτελών συμφερόντων δυτικών και ουκρανικών ιδιωτικών παραγόντων να επωφεληθούν από την απώλεια ζωών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης