Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Η απειλή του πληθωρισμού είναι ακόμη εδώ - Υπερβολικά νωρίς για να διακηρύξουμε… νίκη

Lagarde (ΕΚΤ): Η απειλή του πληθωρισμού είναι ακόμη εδώ - Υπερβολικά νωρίς για να διακηρύξουμε… νίκη
Σήμα για καθυστέρηση της νομισματικής χαλάρωσης
Σχετικά Άρθρα
Η απειλή του πληθωρισμού δεν έχει ακόμη εξαφανιστεί στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Christine Lagarde, δίνοντας σήμα για καθυστέρηση της νομισματικής χαλάρωσης.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Τράπεζας στη Σίντρα της Πορτογαλίας, η ΕΚΤ χρειάζεται χρόνο για να αξιολογήσει τα επικείμενα στοιχεία.
«Είναι υπερβολικά νωρίς για να διακηρύξει κάποιος νίκη κατά των τιμών», εκτίμησε.
«Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αρκετές αβεβαιότητες όσον αφορά στο μελλοντικό πληθωρισμό, ειδικά από πλευράς κερδών, μισθών και παραγωγικότητας και για το εάν η οικονομία θα πληγεί από νέες κρίσεις σε επίπεδο προσφοράς-ζήτησης. Θα μας πάρει χρόνο να συγκεντρώσουμε επαρκή στοιχεία ώστε να είμαστε σίγουροι ότι οι κίνδυνοι ανόδου του πληθωρισμού έχουν ξεπεραστεί», δήλωσε η κ. Lagarde.
«Η ισχυρή αγορά εργασίας σημαίνει ότι θα χρειαστούμε χρόνο για να συλλέξουμε πληροφορίες, όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και απέναντι στο ενδεχόμενο οι προοπτικές ανάπτυξης να παραμείνουν αβέβαιες. Όλα αυτά συνηγορούν υπέρ της πρόθεσής μας να είμαστε εξαρτημένοι από τα στοιχεία και ότι θα λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας σε κάθε συνεδρίαση ξεχωριστά», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης