Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιρωσική υστερία στη Λετονία - Αφαιρεί τη ρωσική γλώσσα από τα... ATM των τραπεζών

Αντιρωσική υστερία στη Λετονία - Αφαιρεί τη ρωσική γλώσσα από τα... ATM των τραπεζών
Το κοινοβούλιο της Ρίγα ψήφισε την απαγόρευση της χρήσης της ρωσικής γλώσσας στις οθόνες των ATM

Σε κρεσέντο αντιρωσικών μέτρων επιδίδεται η Λετονία, καθώς το κοινοβούλιο ενέκρινε νομοθετικά μέτρα με τα οποία η ρωσική γλώσσα θα περιοριστεί στην αγορά εργασίας και θα απαγορευτεί στις οθόνες των τραπεζικών ΑΤΜ, σύμφωνα με το πρακτορείο EFE.
Μια πρώτη τροπολογία που εγκρίθηκε σχετικά με τον Εργατικό Νόμο ορίζει ότι οι αιτούντες εργασία δεν θα απαιτείται πλέον να γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα ως προϋπόθεση για την απασχόληση, εκτός από τις περιπτώσεις που η ανάγκη γνώσης ξένης γλώσσας δικαιολογείται στη αγγελία εργασίας.
Αν και η διάταξη δεν κάνει καμία ρητή αναφορά στη ρωσική γλώσσα, στην πράξη απευθύνεται σε εργοδότες που απαιτούν γνώση αυτής της γλώσσας.
Παρά το γεγονός ότι η Λετονία έχει μεγάλη ρωσική μειονότητα, οι σχέσεις της με τη Ρωσία έχουν επιδεινωθεί σημαντικά στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.

Τέλος η ρωσική γλώσσα από τα ATM

Με έτερη τροπολογία, το κοινοβούλιο της Ρίγα ψήφισε την απαγόρευση της χρήσης της ρωσικής γλώσσας στις οθόνες των ATM.
Η νομική διάταξη υπό αυτή την έννοια, η οποία και πάλι δεν αναφέρει ρητά τη ρωσική γλώσσα, διευκρινίζει ότι οι πληροφορίες στις οθόνες των ΑΤΜ μπορούν να παρέχονται μόνο στις επίσημες γλώσσες των κρατών μελών της ΕΕ ή των υποψηφίων χωρών και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Ιανουαρίου 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης