Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού με το βλέμμα στις 1.450 μονάδες – Στο επίκεντρο Εθνική, ΑΔΜΗΕ και Jumbo

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού με το βλέμμα στις 1.450 μονάδες – Στο επίκεντρο Εθνική, ΑΔΜΗΕ και Jumbo
Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου πριν το άνοιγμα της αγοράς και αύριο δημοσιεύει η Jumbo
Σχετικά Άρθρα
Μετά την ανάκαμψη των τελευταίων συνεδριάσεων, τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα εξέλιξη που θα μπορούσε να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Η διάσπαση της σημαντικής αντίστασης των 1.450 μονάδων, η οποία έγινε χθες, χρειάζεται επιβεβαίωση προκειμένου να συνεχιστεί η αντίδραση.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν εταιρείες που δημοσιεύουν αποτελέσματα καθώς και η Εθνική Τράπεζα, λόγω του placement.
Η Jumbo δημοσιεύει αύριο αποτελέσματα εξαμήνου και στη συνέχεια θα γίνει η γενική συνέλευση για την αγορά ιδίων μετοχών. Αναλυτές περιμένουν αύξηση πωλήσεων 8% και αύξηση 6% στα καθαρά κέρδη (113 εκατ. ευρώ).
Σήμερα πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα ο ΑΔΜΗΕ και η Eurobank αναμένει κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο 18,4 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την αντιστάθμιση του κινδύνου μετά την πρόσφατη ανάκαμψη υπό το φως της χαλάρωσης της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να εκδηλώνονται.

Beta
Η αγορά βρίσκεται σε ένα κρίσιμο επίπεδο αντίστασης, το οποίο μπορεί να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια από την εγχώρια ροή ειδήσεων για να το διασπάσει. Σημειώνουμε ωστόσο τις βελτιωμένες συνθήκες ρευστότητας που υποστηρίζουν μια συνέχεια στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς περισσότερες εταιρείες συμμετέχουν στο ράλι.

Κύκλος
Ο Α∆ΜΗΕ ανακοινώνει σήμερα τα 6μηναία αποτελέσματά του. Το placement του 10%-12% των μετοχών της Εθνικής αναμένεται να διατεθεί σε διεθνείς και εγχώριους επενδυτές σύμφωνα με το πετυχημένο μοντέλο του περασμένου Νοεμβρίου. Η αγορά προεξοφλεί την επιτυχία και της παρούσας διαδικασίας με το Γ.∆. να ξεπερνά τις 1450 μονάδες και να είναι πιθανή η συνέχεια της ανοδικής κίνησης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης