Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία οδηγήθηκε σε σφαγή - Θα πεθάνουν μαζί της… ΗΠΑ και Ευρώπη; - Ξεκάθαρο το μήνυμα Ρutin

Η Ουκρανία οδηγήθηκε σε σφαγή - Θα πεθάνουν μαζί της… ΗΠΑ και Ευρώπη; - Ξεκάθαρο το μήνυμα Ρutin
Ο πρόεδρος Putin έχει διαμηνύσει ότι το να επιτραπούν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος θα σήμαινε ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ θα εισέλθουν σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Χθες ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky μίλησε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αύριο 26/9 θα συναντηθεί με τον Biden για να του παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης».
Αλλά ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν αυτά τα «στοιχεία» για τους εαυτούς τους, η μοίρα της Ουκρανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και ολόκληρου του κόσμου δεν κρίνεται στη Νέα Υόρκη, επισημαίνει σε δημοσίευμα του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο επισημαίνει ότι όλες οι αποφάσεις για αυτό το θέμα λαμβάνονται από τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς του ρωσικού στρατού, ο οποίος προχωρά αδιάκοπα και ασταμάτητα.

Το Kursk επιστρέφει υπό έλεγχο

Οι οικισμοί στην περιοχή του Kursk επιστρέφουν στον έλεγχό μας: περισσότεροι από 260 Ρώσοι πολίτες μόλις απελευθερώθηκαν στην περιοχή Korenevsky.
Την ίδια ώρα, εκεί εκκαθαρίζονται οι πιο ετοιμοπόλεμες, επίλεκτες μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Η ρωσική προέλαση δεν σταματά ούτε στο Donbass, η ρωσική στρατιωτική μηχανή συντρίβει κάθε εχθρική αντίσταση, αναγκάζοντας τους Ουκρανούς στρατιώτες να εγκαταλείπουν μαζικά και να παραδίδονται.

Οι Ουκρανοί απλώς τρέχουν…

Καθημερινά, στο έδαφος της πρώην Ουκρανικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας, καίγονται αποθήκες με πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πεθαίνει, αεροδρόμια και σιδηρόδρομοι δέχονται επίθεση και η ενεργειακή υποδομή καταστρέφεται συνεχώς και συστηματικά.
Σε τι οδηγεί αυτό είναι ξεκάθαρα ορατό σε κάθε στρατιωτικό επαγγελματία.
«Οι Ουκρανοί απλώς τρέχουν», έτσι περιγράφει ένας Αμερικανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας την κατάσταση στο μέτωπο.

Ορατή με γυμνό μάτι η ήττα της Ουκρανίας

Η αναπόφευκτη ήττα της Ουκρανίας είναι ορατή με γυμνό μάτι.
Άρα, αυτός είναι ο λόγος που ο Zelensky είπε στη Νέα Υόρκη ότι «η ειρήνη είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε»;
Όχι, έχει διαφορετικό σχέδιο: έχοντας χάσει, θέλει να ωθήσει το ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Αυτός είναι ο λόγος που βιάζεται με το «σχέδιο νίκης» του επί της Ρωσίας.

Τι ζητά από τους Αμερικανούς

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, ο Λευκός Οίκος πρέπει να δώσει στο Κίεβο όχι μόνο πολλά, αλλά πάρα πολλά χρήματα, να παράσχει σύγχρονα όπλα, να εγγυηθεί την ασφάλεια του καθεστώτος του Κιέβου και επίσης να του επιτρέψει να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος με αμερικανικούς πυραύλους.
Ο Zelensky κουβαλά μια ολόκληρη λίστα στόχων, προσποιούμενος ότι είναι όλοι αμιγώς στρατιωτικοί.
Ωστόσο, η χούντα του Κιέβου έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το καθήκον της είναι «να κάνει τους Ρώσους να αισθάνονται άσχημα», υπογραμμίζει το RIA Novosti.

Όλοι στόχοι

«Επομένως, κατανοούμε ξεκάθαρα ότι θα γίνουμε όλοι στόχος διεθνών τρομοκρατών: οι κάτοικοι της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, του Kursk και του Belgorod και εκατοντάδων μεγάλων και μικρών πόλεων στη Ρωσία.
Θέλουν οι Αμερικανοί να μοιάζουν με αιματηρούς τρομοκράτες στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας;
Αυτό είναι το ερώτημα.
Αλλά ακόμα κι αν δεν νοιάζονται εντελώς για τη φήμη τους, συνεχίζουν να τρέμουν για το δικό τους… δέρμα.
Η απάντηση της Ρωσίας μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρή και οι αντίπαλοί μας τρομάζουν ιδιαίτερα από το απρόβλεπτο.
Οι ασύμμετρες στρατηγικές είναι η δύναμή μας» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Πανικός στις ΗΠΑ

Αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ είναι πανικόβλητες για τη μεταφορά ρωσικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων και υπερηχητικών, στους Houthis της Υεμένης.
Γιατί θα χαρούν να χτυπήσουν με αυτούς αμερικανικά αεροπλανοφόρα… και τότε θα δούμε αν αυτό το θαύμα της τεχνολογίας είναι όντως τόσο άτρωτο.
Μια άλλη πηγή πανικού είναι ο φόβος για υποθαλάσσια καλώδια, η ζημιά των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος, διακοπές στο Διαδίκτυο, κινητές επικοινωνίες και γενικό χάος για πολλές ημέρες.
Ούτε ο κυβερνοπόλεμος ακυρώθηκε: … εάν ένα καλοκαιρινό πρόβλημα στα Windows «έσπασε» τα ΑΤΜ και εξέτρεψε τα δρομολόγια των τρένων και των αεροπλάνων, τότε τι θα συνέβαινε αν οργανώναμε μια πλήρη επίθεση σε ζωτικής σημασίας περιοχές, διερωτάται το δημοσίευμα.

Ο τρομερός… κίνδυνος

Όλοι αυτοί οι φόβοι εκφράζονται ανοιχτά στον αμερικανικό Τύπο.
Είναι αλήθεια ότι οι δημοσιογράφοι για κάποιο λόγο ξεχνούν να αναφέρουν τα ρωσικά υποβρύχια, τα οποία, εντελώς απροσδόκητα για τους εχθρούς μας, μπορούν να καταλήξουν οπουδήποτε στον Παγκόσμιο Ωκεανό.
Μπορούμε επίσης να υπενθυμίσουμε στους Αμερικανούς τη λαμπρή επιχείρηση Anadyr για τη μεταφορά των πυρηνικών μας όπλων στην Κούβα.
Γενικά, υπάρχει πραγματικά κάτι που πρέπει να φοβάστε.
Επιπλέον, αυτή τη στιγμή, το πιο ισχυρό όπλο της Ρωσίας παραμένει ακριβώς η αβεβαιότητα της απειλής.
Πού θα εκτοξευθεί, πότε, πώς θα μοιάζει - όσο λιγότερο μπορείς να υπολογίσεις τον κίνδυνο, τόσο πιο τρομερός είναι.

Η προειδοποίηση Putin

Η προσποίηση ότι οι Αμερικανοί δεν έδωσαν άδεια να χτυπήσουν τη Ρωσία και οι Ουκρανοί κάνουν τα πάντα μόνοι τους, δεν θα λειτουργήσει.
Ο Putin σημείωσε συγκεκριμένα ότι η αναγνώριση και ο προσδιορισμός στόχου πραγματοποιούνται από Αμερικανούς και άλλους εκπροσώπους κρατών - μελών του ΝΑΤΟ.
Ως εκ τούτου, η απάντησή μας - όποια κι αν είναι αυτή - θα έρθει ακριβώς στους δυτικούς «κυρίους» του Κιέβου.
Σήμερα δεν προσπαθούν καν να κρύψουν τον φόβο τους.
Το να χτυπήσουμε τους ανθρώπους μας θα μας αναγκάσει να παραδοθούμε;
Όχι, όλα θα είναι αντίστροφα.
Ολόκληρη η πορεία της ουκρανικής επιθετικότητας κατέληξε σε τέτοια χτυπήματα σοκ, από τα οποία, θεωρητικά, θα έπρεπε να είχαμε παραδοθεί εδώ και πολύ καιρό.
Αλλά οι βάναυσες τρομοκρατικές επιθέσεις μόνο μας ενώνουν και ενισχύουν την κατανόηση ότι πρέπει να πολεμήσουμε σοβαρά και μέχρι το τέλος - μέχρι να επιλυθεί το εδαφικό μας ζήτημα με τη Δύση.

Το μέτωπο… προς τα δυτικά

Για κάθε τέτοια επίθεση - είτε είναι επιθέσεις στη Σεβαστούπολη είτε στο Belgorod, μια επίθεση στην περιοχή του Kursk ή μια τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα - η Ρωσία απαντά μετακινώντας το μέτωπο προς τα δυτικά.
Ο Πρόεδρος Putin εξήγησε ότι το να επιτραπούν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος θα σήμαινε ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ θα εισέλθουν σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Μα πώς θα εμπλακούν αυτοί οι τύποι που δεν μύρισαν ποτέ μπαρούτι;

Πεδίο εκπαίδευσης η Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως πεδίο εκπαίδευσης για σύγχρονο πόλεμο.
«Είναι παράδοξο, αλλά με αυτόν τον τρόπο εκπαίδευσαν τον ρωσικό στρατό.
Όχι αμέσως, αλλά κατακτήσαμε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και μεθόδους πολέμου και ταυτόχρονα διατηρήσαμε τις τεράστιες δυνατότητες κινητοποίησής μας και ενισχύσαμε το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, ενώ καταφέραμε να μην καταστρέψουμε την οικονομία μας» τονίζει το RIA Novosti.

Μοιραία η απάντηση για τους Ευρωπαίους

Οι ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν τίποτα από αυτά: ούτε τις δεξιότητες και την εμπειρία ενός σύγχρονου πολέμου μεγάλης κλίμακας, ούτε ένα ενιαίο αμυντικό σύμπλεγμα, ούτε μια ισχυρή, αναπτυσσόμενη οικονομία.
Οποιαδήποτε κλιμάκωση τους οδηγεί σε μια δυσάρεστη διχάλα στο δρόμο - είτε σε μια σοβαρή κρίση των κρατών τους, είτε σε ολοκληρωτική καταστροφή.
Όποια και αν είναι η απάντηση της Ρωσίας, θα είναι μοιραία για αυτούς.

Η σφαγή της Ουκρανίας

«Οπότε, κατά μία έννοια, ο κωμικός έχει δίκιο: «Ο κόσμος είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε».
Απλώς ο δρόμος προς αυτό βρίσκεται μέσα από την ήττα της Ουκρανίας.
Οι Αμερικανοί οδηγούν αυτήν την ατυχή περιοχή στη σφαγή εδώ και πολύ καιρό.
Τώρα έχουν μια επιλογή: να μην παραδοθούν στη χούντα του Κιέβου ή να πεθάνουν μαζί της» καταλήγει το δημοσίευμα του RIA Novosti

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης