Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριήμερο ράλι στην Ασία, ώθηση από την Κίνα - Ο Nikkei 225 με άνοδο 2%

Τριήμερο ράλι στην Ασία, ώθηση από την Κίνα - Ο Nikkei 225 με άνοδο 2%
Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διεύρυνε το σερί του για έβδομη ημέρα
Άνοδο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση σημείωσαν οι αγορές Ασίας- Ειρηνικού την Πέμπτη, με οδηγό τον ιαπωνικό Nikkei 225, ενώ και οι κινεζικές αγορές διεύρυναν τα κέρδη τους, στον απόηχο των μέτρων στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε η PBOC.
Ράλι καταγράφουν οι μετοχές της τεχνολογίας και των κατασκευαστών chip.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να διοχετεύσει κεφάλαια έως και 1 τρισ. γουάν (142,39 δις. δολάρια) στις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες, για να αυξήσει την ικανότητά τους να στηρίξουν την προβληματική οικονομία.
Ο ιαπωνικός Nikkei  σημείωσε άνοδο 2,12%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix ενισχύθηκε 1,65%, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσίευσε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου.
Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διεύρυνε το σερί του για έβδομη ημέρα, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν δύο μηνών, αφού το Πεκίνο παρουσίασε μια σειρά μέτρων οικονομικής τόνωσης την Τρίτη.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 0,91%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωναν οριακές μεταβολές την Πέμπτη μετά την πτώση στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι ενδείξεις για σταθερότερη ζήτηση καυσίμων και μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, τον κορυφαίο καταναλωτή αργού πετρελαίου στον κόσμο, υπερίσχυσαν των ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης.
Το brent ενισχυόταν οριακά στα 73,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό στα 69,71 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης