Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Κίνας, ο DAX +1,6% - Παγκόσμιο ράλι για τις μετοχές των chip

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Κίνας, ο DAX +1,6% - Παγκόσμιο ράλι για τις μετοχές των chip
Με μπαράζ μέτρων επιχειρεί να στηρίξει την ανάπτυξη της οικονομίας της η Κίνα
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα 26/9 τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από το ράλι στην Ασία λόγω των μέτρων στήριξης της ανάπτυξης που ανακοίνωσε η Κίνα -η οποία εξετάζει κεφαλαιακή «ένεση» για τις μεγαλύτερες της τράπεζες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε στο +1,6%, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 στο +0,2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 1,24%.
Οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας και των πρώτων υλών έδιναν τη μεγαλύτερη ώθηση στον δείκτη αναφοράς.
Στον αντίποδα, οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου σημείωσαν πτώση, καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τον ανεπίσημο στόχο της για την τιμή του πετρελαίου.

Sell off στην H&M

Οι μετοχές της H&M σημείωσαν πτώση έως και 8% (έκλείσιμο στο -4,6%), αφού η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας στον κόσμο ανακοίνωσε πτώση των λειτουργικών κερδών και εγκατέλειψε τον στόχο της για το περιθώριο κέρδους.
Η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 3,51 δισ. σουηδικές κορώνες (345,8 εκατ. δολάρια), έναντι 4,74 δισ. σουηδικών κορώνων πριν από ένα χρόνο.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της LSEG είχαν προβλέψει λειτουργικά κέρδη 4,93 δισ. κορωνών, ανέφερε το Reuters.


Παγκόσμιο ράλι για τις μετοχές των chip


Οι παγκόσμιες μετοχές chip σημείωσαν ράλι την Πέμπτη 26/9 αφού η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών μνήμης Micron δημοσίευσε προβλέψεις εσόδων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και οδήγησαν σε «ράλι» 13% την τιμή της μετοχής της.
Η Micron προέβλεψε έσοδα για το τρίμηνο που λήγει στα τέλη Νοεμβρίου ύψους 8,7 δισ. δολαρίων, συν ή πλην 200 εκατ. δολαρίων, μπροστά από τις εκτιμήσεις για 8,28 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.
Οι μετοχές της Micron σημείωσαν άλμα σχεδόν 15% προσυνεδριακά.

Η Ελβετία μείωσε τα επιτόκια κατά 0,25% στο 1% - Η τρίτη μείωση για το 2024

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας προχώρησε την Πέμπτη σε ένα τρίτο βήμα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής φέτος, μειώνοντας το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,0%.
Η περικοπή, την οποία είχαν προβλέψει 30 από τους 32 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, σηματοδότησε την τρίτη μείωση των επιτοκίων της SNB για το 2024.
Η SNB ήταν η πρώτη μεγάλη δυτική κεντρική τράπεζα που μείωσε τα επιτόκια τον Μάρτιο.
Η τρίτη περικοπή έρχεται εν μέσω παρόμοιων σημάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη Fed, η οποία έκανε την πολυαναμενόμενη κίνηση να μειώσει τα επιτόκιά της κατά 50 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα.
Στο εσωτερικό της χώρας, ο ελβετικός πληθωρισμός παραμένει υποτονικός, με ετήσια αύξηση 1,1% τον Αύγουστο.
Το ελβετικό φράγκο κέρδισε έδαφος έναντι των κυριότερων νομισμάτων λόγω της τελευταίας απόφασης για τα επιτόκια. Το αμερικανικό δολάριο και το ευρώ σημείωσαν πτώση σχεδόν 0,14% και 0,16% έναντι του ελβετικού νομίσματος, αντίστοιχα.
Η SNB αναγνώρισε την ευρύτερη τάση του ράλι του νομίσματός της ως βασικό παράγοντα που συνέβαλε στη μείωση της Πέμπτης.

Το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων:

1_101.png

Μπαράζ μέτρων από την Κίνα - Θα στηρίξει τις τράπεζες με 1 τρισ. γουάν, για πρώτη φορά από την κρίση του 2008

Με μπαράζ μέτρων επιχειρεί να στηρίξει την ανάπτυξη της οικονομίας της η Κίνα, καθώς όπως μεταδίδει το Bloomberg, εξετάζει το ενδεχόμενο να διοχετεύσει έως και 1 τρισεκατομμύριο γουάν (142 δισ. δολάρια) κεφάλαια στις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες.
Στόχος είναι να ενισχύσει την ικανότητά τους να στηρίξουν την οικονομία που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όπως αναφέρουν οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.
2_85.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης