Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

To χάος στην Μέση Ανατολή επιδρά στο placement της Εθνικής - Μειώνεται η τιμή στα 7,55 ευρώ με Lazard, Capital, Blackrock

To χάος στην Μέση Ανατολή επιδρά στο placement της Εθνικής - Μειώνεται η τιμή στα 7,55 ευρώ με Lazard, Capital, Blackrock
Η ορμή για το placement του 10% της Εθνικής δεν έχει ανακοπεί μεν αλλά η υπερκάλυψη θα φθάσει τις 13 φορές ή 8,98 δισεκ. ευρώ αλλά φαίνεται ότι ο αρχικός στόχος για 7,95 ευρώ τιμή δεν είναι ρεαλιστική και πρέπει να αναπροσαρμοστεί στο 7,55 ευρώ ανά μετοχή
(upd3) Το χάος στην Μέση Ανατολή με την εισβολή των Ισραηλινών στον Λίβανο και την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ....μούδιασε τα χρηματιστήρια διεθνώς και προφανώς επιδρά και στο placement της Εθνικής όχι δραματικά αλλά θα έχει επίδραση ειδικά στην τιμή που μειώνεται το 7,95 ευρώ έχει αποκλειστεί πλέον ως σενάριο και αναπροσαρμόζεται στα 7,55 ευρώ. 
Η ορμή για το placement του 10% της Εθνικής μετριάζεται αλλά η υπερκάλυψη θα φθάσει τις 13 φορές ή 8,98 δισεκ. ευρώ αλλά φαίνεται ότι ο αρχικός στόχος για 7,95 ευρώ τιμή δεν είναι ρεαλιστικός και πρέπει να αναπροσαρμοστεί στο 7,55 ευρώ ανά μετοχή με το εύρος του placement να μειώνεται στα 7,40 με 7,65 ευρώ. 

Μέχρι τώρα το βιβλίο προσφορών έχει καλυφθεί 10 φορές στην τιμή των 7,3 ευρώ από hegde funds
Στην τιμή των 7,55 ευρώ έχει καλυφθεί 3 φορές από μεγάλους επενδυτές όπως Lazard, Capital, Blackrock.
Το ελληνικό βιβλίο στην ανώτερη τιμή 7,65 ευρώ δεν έχει ακόμη καλυφθεί αλλά θα καλυφθεί εντός της ημέρας.

Να σημειωθεί ότι στόχος είναι να αντληθούν 691 εκατ ευρώ από το 10% των μετοχών της Εθνικής τράπεζας ή 91,47 εκατ. μετοχές Χ 7,55 ευρώ = 691 εκατ.
Μπορεί να δόθηκε εύρος στο placement 7,30 ευρώ με 7,95 ευρώ ωστόσο μετά την κρίση στην Μέση Ανατολή μειώνεται το εύρος σε 7,40 με 7,65 ευρώ και η τελική τιμή του placement θα είναι 7,65 με 7,55 ευρώ στο καλό σενάριο.
Η τιμή 7,55 ευρώ σε σχέση με την τρέχουσα στα 7,64 ευρώ σημαίνει έκπτωση 1,2%
Με βάση εκτιμήσεις η υπερκάλυψη μπορεί να αγγίξει και τις 13 φορές δηλαδή να προσφερθούν 8,98 δισεκ. ευρώ για να πάρουν 691 εκατ ευρώ.
Η επιτυχία αυτή πρέπει να αποδοθεί στην μεθοδικότητα του Ηλία Ξηρουχάκη του επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που πουλάει το 10% της Εθνικής μια ομολογουμένως καλής τράπεζας, πλήρως εξυγιασμένης και με υπερεπάρκεια κεφαλαίων, ήδη διαθέτει πλεονασματικό κεφάλαιο 4 δισεκ. ευρώ.

Στα 7,40 με 7,65 ευρώ μειώνει το εύρος τιμής των προσφορών για το 10% της Εθνικής το ΤΧΣ

Στα 7,40 με 7,65 ευρώ μειώνει το εύρος τιμής των προσφορών για το 10% της Εθνικής το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), έναντι 7,30 με 7,95 ευρώ που ήταν αρχικά.
Σύμφωνα με το ΤΧΣ, οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς έχουν λάβει εντολές ζήτησης που υπερβαίνουν κατά πολλαπλάσια τις Προσφερόμενες Μετοχές σε αυτό το Στενότερο Εύρος Τιμών.
Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις κάτω από το κατώτερο όριο του Στενότερου Εύρους Τιμών δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών, αναφέρει το ΤΧΣ.

Στα 7,55 ευρώ το ελάχιστο επίπεδο στο διεθνές βιβλίο προσφορών για το 10% της Εθνικής

Στα 7,55 ευρώ ορίζεται το ελάχιστο επίπεδο στο διεθνές βιβλίο προσφορών για το 10% της Εθνικής, σύμφωνα με νεότερη ανακοίωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Όπως ενημέρωσε το Ταμείο, εν όψει της ισχυρής ζήτησης που έχει εκδηλωθεί έως τώρα στο πλαίσιο της διεθνούς προσφοράς, σύμφωνα με την από 2 Οκτωβρίου 2024 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ, οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στην διεθνή προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των 7,55 ευρώ ανά Προσφερόμενη Μετοχή, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ληφθούν υπόψιν στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών.

Γιατί 7,55 ευρώ στο placement;

Εάν λάβουμε υπόψη την μεγάλη υπερπροσφορά από τους ξένους επενδυτές τις εκτιμήσεις και τιμές στόχους για Εθνική στα 11,40 ευρώ αλλά και τις εκτιμήσεις του Χρήστου Μεγάλου της Πειραιώς ότι η κεφαλαιοποίηση θα φθάσει τα 10 δισεκ. ή 8 ευρώ ανά μετοχή… η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που πουλάει το 10% από το 18,39% της Εθνικής τράπεζας πρέπει να επιμείνει κοντά στην ανώτερη δηλαδή στα 7,55 ευρώ.
Γίνεται και ένα παιχνίδι από τους αναδόχους καθώς οι προμήθειες είναι ο στόχος τους που καθορίζεται από το ύψος των προσφορών και την τιμή διάθεσης…

www.baningnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης