Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Scholz καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Κίνδυνος να πάρει φωτιά ολόκληρη η περιοχή

O Scholz καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Κίνδυνος να πάρει φωτιά ολόκληρη η περιοχή
Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να εργάζεται για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah
Σχετικά Άρθρα
Σε καταδίκη της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ προχώρησε ο Γερμανός καγκελάριος, Olaf Scholz, δηλώνοντας ότι η

Τεχεράνη «κινδυνεύει να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή» και ότι η Hezbollah και το Ιράν πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ. «Μόνο χάρη στις ισραηλινές δυνάμεις αεράμυνας και τους συμμάχους τους η επίθεση του Ιράν αποκρούστηκε σε μεγάλο βαθμό χθες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Scholz επιβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να εργάζεται για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah, επιμένοντας ότι η περαιτέρω κλιμάκωση «πρέπει να αποτραπεί με κάθε κόστος». Σημείωσε ότι μια κατάπαυση του πυρός πρέπει να περιλαμβάνει την εφαρμογή της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που υιοθετήθηκε το 2006 και επεσήμανε ότι αυτή «ορίζει σαφώς ότι η Hezbollah πρέπει να αποσυρθεί από τη συνοριακή περιοχή με το Ισραήλ». Το ψήφισμα απαιτεί τον αφοπλισμό όλων των ένοπλων ομάδων στο Λίβανο, αλλά και την απουσία ξένων δυνάμεων στο Λίβανο χωρίς τη συγκατάθεση της λιβανικής κυβέρνησης και το σεβασμό της Γαλάζιας Γραμμής μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου από όλα τα μέρη, μεταξύ άλλων διατάξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης