Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pesezhkian (πρόεδρος Ιράν): Είμαστε έτοιμοι για ακόμη πιο σκληρή απάντηση εάν το Ισραήλ τολμήσει να επιτεθεί

Pesezhkian (πρόεδρος Ιράν): Είμαστε έτοιμοι για ακόμη πιο σκληρή απάντηση εάν το Ισραήλ τολμήσει να επιτεθεί
Ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι η αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο Ιρανός Πρόεδρος Masoud Pezeshkian ξεκαθάρισε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να δώσει ισχυρότερη απάντηση σε πιθανή επίθεση από το Τελ Αβίβ.
H σχετική δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά από συνομιλίες με τον Εμίρη του Κατάρ, Tamim bin Hamad Al Thani.
Σύμφωνα με τον Pezeshkian, το Ιράν είναι προετοιμασμένο να αντιδράσει ακόμα πιο σκληρά και ισχυρά σε περίπτωση επίθεσης από το Ισραήλ.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι ενέργειες του Ισραήλ αυξάνουν μόνο το μέγεθος της βίας.
«Θα απαντήσουμε ισχυρότερα και πιο σκληρά εάν το Ισραήλ αντιδράσει εναντίον μας», δήλωσε ο Pezeshkian.
Ο πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει τον πόλεμο, αλλά είναι αναγκασμένη να απαντήσει στην επιθετικότητα του Τελ Αβίβ.
Την 1η Οκτωβρίου, μια μέρα μετά την εισβολή των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στον Λίβανο, το Ιράν, παρά τις διφορούμενες προβλέψεις, εξαπέλυσε μαζική πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ.
Η εφημερίδα New York Times σημείωσε ότι ο Ιρανός Πρόεδρος Masoud Pezeshkian δεν γνώριζε για την επίθεση πριν αυτή ξεκινήσει.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Abbas Araghchi, δήλωσε ότι το πυραυλικό χτύπημα που πραγματοποιήθηκε από το Ιράν κατά του ισραηλινού εδάφους τη νύχτα της 2ας Οκτωβρίου θα πρέπει να θεωρείται πράξη αυτοάμυνας από την πλευρά της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης