Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,2% - Sell off -8% στην Maersk

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,2% - Sell off -8% στην Maersk
Οι μετοχές του δανέζικου ναυτιλιακού κολοσσού Moller-Maersk σημείωσαν πτώση 7,5%, καθώς οι λιμενεργάτες των ΗΠΑ και η United States Maritime Alliance κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία
Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καθώς οι traders παρακολουθούν την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και προσβλέπουν στην τελευταία έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,2% στις 18.997 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,15%, στις 8.272 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται 0,1% χαμηλότερα στις 7.484 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύεται 0,5% στις 33.301 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,1%,  με τους κλάδους και τα κυριότερα χρηματιστήρια να αποκλίνουν.
Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου ενισχύθηκαν 0,74%, συνεχίζοντας το ράλι τους λόγω των ανησυχιών για τον περιορισμό της προσφοράς, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden πρότεινε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να στοχεύσει την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν.
Στον αντίποδα, οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης υποχώρησαν κατά 0,44%.

Sell off στην Maersk

Οι μετοχές του δανέζικου ναυτιλιακού κολοσσού Moller-Maersk σημείωσαν πτώση 7,5%, καθώς οι λιμενεργάτες των ΗΠΑ και η United States Maritime Alliance κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία για τους μισθούς, τερματίζοντας την τριήμερη απεργία τους και χαλαρώνοντας τις πιέσεις στον κλάδο.
Οι επενδυτές αναμένουν την Παρασκευή την έκθεση μισθοδοσίας του Σεπτεμβρίου, με τα αμερικανικά futures να καταγράφουν οριακές μεταβολές.

Σε εγρήγορση οι επενδυτές στην Ασία λόγω Μέσης Ανατολής - O Hang Seng στο +2%

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού διαπραγματεύονταν με μεικτά πρόσημα την Παρασκευή, μετά τις απώλειες στη Wall Street, με τις ανησυχίες για τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή να κρατούν τους επενδυτές σε εγρήγορση ενόψει των στοιχείων για τις μισθοδοσίες του Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2%, συνεχίζοντας το ράλι του μετά από πτώση 1% την πρώτη ώρα των συναλλαγών.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,46%.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε0,34%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 0,41%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας διαπραγματευόταν 0,19% υψηλότερα, ενώ ο Kosdaq σημείωνε άνοδο 0,74%.
Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα θα ανοίξουν ξανά στις 8 Οκτωβρίου.
Οι κινεζικές μετοχές βρίσκονταν σε άνοδο μετά την ανακοίνωση μιας σειράς μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Μεταβλητότητα

Οι συναλλαγές του Οκτωβρίου ξεκίνησαν με αστάθεια, σημειώνει το CNBC,  καθώς οι κλιμακούμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.
Μετά την πτώση των μετοχών την Τρίτη λόγω της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, οι επενδυτές προετοιμάζονται για μεγαλύτερη αβεβαιότητα, καθώς το Ισραήλ ξεκινά χερσαία επιχείρηση στο Λίβανο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν περίπου 5% κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο το πρωί της Παρασκευής σημειώνουν οριακές μεταβολές, λόγω των ανησυχιών ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να πλήξει την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν σε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης αυτή την εβδομάδα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden σχολίασε την Πέμπτη ένα πιθανό αντίποινο του Ισραήλ κατά του Ιράν: «Το συζητάμε αυτό. Νομίζω ότι θα ήταν λίγο - ούτως ή άλλως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης