Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εβδομαδιαίο «ράλι» 9% στις τιμές πετρελαίου - Ξεπέρασε τα 78 δολάρια το Brent

Εβδομαδιαίο «ράλι» 9% στις τιμές πετρελαίου - Ξεπέρασε τα 78 δολάρια το Brent
Οι τιμές θα μπορούσαν να εκτοξευθούν στα 100 δολάρια αν η ιρανική παραγωγή δεχθεί πλήγμα από τα ισραηλινά αντίποινα
Σχετικά Άρθρα
Την καλύτερη εβδομάδα από το 2022 ολοκλήρωσε το πετρέλαιο, με τις τιμές να καταγράφουν συνολική άνοδο 9%, στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.
Μάλιστα, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να εκτοξευθούν κατά 20 δολάρια ανά βαρέλι, κοντά στα 100 δολ. αν η ιρανική παραγωγή δεχθεί πλήγμα από τα ισραηλινά αντίποινα, εκτιμά η Goldman Sachs.
Εκτιμάται ότι «αν βλέπαμε μια διαρκή πτώση της ιρανικής παραγωγής κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, θα βλέπαμε μια μέγιστη ώθηση στις τιμές του πετρελαίου το επόμενο έτος της τάξης των 20 δολαρίων ανά βαρέλι», δήλωσε ο Daan Struyven, συν-επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας εμπορευμάτων της Goldman Sachs.
Αυτό γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι το πετρελαϊκό καρτέλ OPEC+ θα απέχει από το να αντιδράσει αυξάνοντας την παραγωγή, δήλωσε ο Struyven.
Σε περίπτωση που βασικά μέλη του OPEC+, όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αντισταθμίσουν μέρος των απωλειών στην παραγωγή, οι αγορές πετρελαίου θα μπορούσαν να δουν μια μικρότερη ώθηση λίγο μικρότερη από 10 δολάρια βαρέλι, πρόσθεσε.
Στη διαπραγμάτευση της Παρασκευής 4/10, Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) και αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) σημείωσαν κέρδη κοντά στο +1%, κλείνοντας στα 78,09 και 74,38 δολάρια το βαρέλι, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης