Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επιφυλακτικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και rebalancing

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επιφυλακτικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και rebalancing
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Από τη μία υπάρχει μία αισιοδοξία λόγω ΗΠΑ και της αγοράς εργασίας, αλλά από την άλλη η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Με ήπιες απώλειες άνοιξε ο Γενικός Δείκτης και χαμηλό τζίρο. Ανάλογη η τάση και στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Σε λίγο θα ανεβάσουμε την επικαιροποίηση των επιλογών της στήλης. Αυτές τις εταιρείες που ξεχωρίσαμε εμείς μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου. Είναι πολλές και πάλι οι εταιρείες και οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν πλήθος εταιρειών από όλους σχεδόν τους κλάδους.

REBALANCING: Στο κλείσιμο θα έχουμε ένα μίνι rebalancing λόγω της αλλαγής της στάθμισης της Εθνικής Τράπεζας, αφού πλέον το free float είναι μεγαλύτερο. Ο FTSE Russell το ανακοίνωσε και το δημοσιεύσαμε. Διαβάζουμε στα πρωινά σχόλια αναλυτών πως και ο MSCI έχει κάνει ανάλογη κίνηση. Λογικό μας φαίνεται, αλλά δεν έχουμε εντοπίσει εμείς την ανακοίνωση.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αναμένεται και σήμερα μεγάλος όγκος και θα παραμείνει η μετοχή στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στα 7,6920 ευρώ και στο -0,59%.

CENERGY: Όπως βλέπουμε από τις ανακοινώσεις και επειδή οι παλιοί μέτοχοι δεν έχουν δικαίωμα, εκτός από τους μετόχους μειοψηφίας που έχουν προνομιακή μεταχείριση, δε θα έχουμε αποκοπή δικαιώματος. Θα γίνει με βιβλίο προσφορών και ξεκινάει σε λίγες μέρες με ανώτατη τιμή τα 9,86 ευρώ. Στα 9,80 ευρώ με ήπιες απώλειες άνοιξε η μετοχή.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Μπαίνουν μεγάλες εντολές αγοράς στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα υπήρχε εντολή αγοράς 200 τεμαχίων στα 350 ευρώ. Εννοείται πως δικαιολογεί υψηλότερα επίπεδα, για να μην πούμε διπλάσια τουλάχιστον, αλλά είναι γνωστά τα θεματάκια, και έχουμε και ένα νέο κανονισμό που έχει τη μετοχή υποψήφια προς διαγραφή. Μακάρι να μείνει στο ταμπλό, να αυξήσει διασπορά και να απογειωθεί η αποτίμηση. Στα 350 ευρώ με όγκο μόλις 47 τεμάχια.

Q&R: Τελικά ο καλύτερος είναι ο κ.Ξιώνης. Από εκεί που παλιά έχωνε μετοχές προς μερικά σεντς τη μία, τώρα κάνει και placement σε πολλαπλάσιες τιμές.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Αύξηση 5% σημείωσε ο τζίρος στο εννεάμηνο. Το 53% από το εξωτερικό. Περαιτέρω αύξηση περιμένει η διοίκηση για το σύνολο του έτους από τις νέες συνεργασίες.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Είχε μεγάλο πωλητή την περασμένη Παρασκευή και άνοιξε και σήμερα με απώλειες και σε νέα ιστορικά υψηλά. Είναι μεγάλη η αύξηση και εδώ αν κάποιος επενδυτής θέλει να παίξει το στοίχημα, απλά θα πρέπει να έχει μικρό αριθμό μετοχών, ώστε μετά το reverse split να έχει από 100 μετοχές για παράδειγμα, μία μετοχή και να μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα παίρνοντας πολύ χαμηλά τις νέες και φτιάχνοντας μία χαμηλή τιμή κτήσης. Στο -16% και στα 2,95 ευρώ.

INTRACOM: Με απώλειες περίπου 2% άνοιξε η μετοχή και στα 2,9650 ευρώ. Αρκετά υποτιμημένη έναντι μερικών μηνών πριν όπου δεν είχε επικαιροποιήσει και το σχεδιασμό της. Ίσως και αυτή όπως πολλές μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ένα έχουν υποχωρήσει υπερβολικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης