Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Λύγισε λόγω γεωπολιτικών εντάσεων – «Σφαγή» στα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Λύγισε λόγω γεωπολιτικών εντάσεων – «Σφαγή» στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μας επηρέασε η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και υποχωρήσαμε 0,57%. Ο τζίρος αυξήθηκε στις τελικές δημοπρασίες λόγω του rebalancing. Η ΕΤΕ έκανε το μεγαλύτερο τζίρο και πάνω από τον μισό της αγοράς. Μας προβληματίζει η εικόνα των μετοχών της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπου το ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο και πολλές μετοχές καταγράφουν χαμηλά πολλών μηνών ή και ακόμα ετών.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Με τζίρο σήμερα 118 εκατ. ευρώ από τα 190 εκατ. ευρώ που έκανε συνολικά η αγορά. Καλή συμπεριφορά και έκλεισε με μικρές απώλειες και στα 7,7020 ευρώ.

LAMDA: Έγραψε πρόσφατα νέο υψηλό και άλλαξε τη διαγραμματική της εικόνα προς το καλύτερο. Σήμερα υποχώρησε 2,34%.

ΤΙΤΑΝ: Διόρθωσε και αυτή. Τέτοιο ράλι έχει κάνει, το δικαιούται…

COCA COLA: Ευτυχώς που ενισχύθηκε 1,80% και κράτησε με τη στάση της την αγορά. Αλλιώς ο Γ.Δ. θα είχε μεγαλύτερες απώλειες.

ΔΑΑ: Συνεχίζει να κάνει χαμηλές πτήσεις στο ταμπλό, αν και τα στοιχεία για την πορεία της επιβατικής κίνησης είναι εξαιρετικά.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Πρέπει να έσπασαν σήμερα τα τηλέφωνα στο τμήμα μετόχων της εταιρείας, για να ενημερωθούν οι επενδυτές και για το τι συμβαίνει και για το τι θα ακολουθήσει. Σύμφωνα με όσα είχαν ειπωθεί στη γενική συνέλευση, την περασμένη Παρασκευή θα έπαιρνε έγκριση το ενημερωτικό και αύριο θα γινόταν το reverse split και η αποκοπή του δικαιώματος. Όμως δεν είδαμε κάποια έγκριση, άρα αλλάζει το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί, λογικά.

Νέα μεγάλη πτώση και κλείδωμα στο limit down με μεγάλο όγκο είδαμε σήμερα. Σημειώνουμε πως εδώ η αύξηση έχει ιδιαιτερότητες και η τιμή στο ταμπλό δε σημαίνει πολλά, αφού το κόστος κτήσης λόγω των πολλών μετοχών που θα τυπωθούν, δεν αλλάζει ουσιαστικά τη μέση τιμή κτήσης. Στα 2,45 ευρώ και στο -30% σήμερα με υψηλό όγκο. Αν έχουμε κάνει σωστά τους υπολογισμούς, όποιος αγόρασε σήμερα για παράδειγμα και μπει σε όλα, θα έχει κόστος κτήσης 0,53 ευρώ. Αυτή η τιμή δίνει αποτίμηση κάπου 850 εκατ. ευρώ, αρκετά χαμηλότερη από αυτή της Optima Bank και ένα P/TBV επίσης πολύ χαμηλότερο.

ΕΚΤΕΡ: Και νέα πίεση σήμερα στη μετοχή και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλέον τις πωλήσεις με βάση τα θεμελιώδη. Τις κατανοούσαμε έως ένα βαθμό μέχρι πρόσφατα λόγω του τρόπου με τον οποίο έκανε την ανακοίνωση για τη συγχώνευση. Ο τρόπος επικοινωνίας της συγχώνευσης και η σχέση ανταλλαγής δεν ήταν αυτοί που θα έπρεπε αλλά νομίζουμε πως η πίεση είναι υπερβολική. Στα 1,5620 ευρώ και στο -5,56% με 81 χιλ. τεμάχια.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Απίστευτη πτώση και εδώ. Τα μικρά τα έχουν τσακίσει! Σε νέο χαμηλό 3,5 ετών η μετοχή. Σε χαμηλό 3,5 ετών ο τίτλος και στα 0,3860 ευρώ με απώλειες 5,39%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Και νέες πωλήσεις και μάλιστα 155 χιλ. τεμαχίων ανακοινώθηκαν από τη Λυδία Χαϊδά!

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Και εδώ έχει παραγίνει με την πτώση της μετοχής. Στα 36 εκατ. ευρώ πλέον η αποτίμηση μετά το -3,41% που έγραψε σήμερα. Στα 1,98 ευρώ έκλεισε!

Η στήλη επιστρέφει Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης