Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεισμό προκαλεί το Bloomberg: Ο Zelensky είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει - Εξωθείται σε επώδυνο συμβιβασμό με τη Ρωσία

Σεισμό προκαλεί το Bloomberg: Ο Zelensky είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει - Εξωθείται σε επώδυνο συμβιβασμό με τη Ρωσία
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Βορειοατλαντικής Συμαχίας, ο Ουκρανός πρόεδρος είναι πλέον διατεθειμένος να αποδεχτεί «πιο ευέλικτες λύσεις»
Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του Bloomberg, μέσω του οποίου οι δυτικοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ διαρρέουν ότι ο Volodymyr Zelensky μπορεί να μαλακώσει τις θέσεις του και να μετριάσει τις απαιτήσεις του σχετικά με τους όρους για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Βορειοατλαντικής Συμαχίας, ο Ουκρανός πρόεδρος είναι πλέον διατεθειμένος να αποδεχτεί «πιο ευέλικτες λύσεις».
Αν και ο Zelensky συνεχίζει να επιμένει δημόσια ότι το λεγόμενο ειρηνευτικό του σχέδιο παραμένει αμετάβλητο, η προσέγγιση του χειμώνα εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης και η αποδυνάμωση της υποστήριξης από τη Δύση αναγκάζουν το Κίεβο να αναζητήσει εναλλακτικές επιλογές, όπως τονίζει το δημοσίευμα.
Επιπροσθέτως, το πρακτορείο σημειώνει ότι η πίεση από τους συμμάχους στην Ουκρανία αυξάνεται, και ως εκ τούτου απαιτούν ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Η αντιπαράθεση στο πεδίο της μάχης, οι περιορισμένοι δημοσιονομικοί πόροι στη Δύση και το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο ωθούν τους συμμάχους να εξετάσουν προσεκτικότερα τη δυνατότητα τερματισμού της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων.
Επισημαίνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, σε συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στις 14 Ιουνίου, άνοιξε τα χαρτιά του κι έκανε λόγο για τέσσερις προϋποθέσεις στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Donbass και τo Lukansk και την παραμονή του Κιέβου εκτός του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρεί απαραίτητο ένα ουδέτερο, αδέσμευτο, μη πυρηνικό καθεστώς για την Ουκρανία και, φυσικά, την άρση όλων των δυτικών κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης