Μαύρη Πένα

Τα φαντάσματα του. ..Ε9

Τα φαντάσματα του. ..Ε9
Αμέσως μετά θα τρέξουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και είσπραξης του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.) για το έτος 2009 και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το έτος 2010
Μέχρι τώρα ξέραμε τους σκελετούς των ληξιπρόθεσμων χρεών, αλλά ήρθε η ώρα να μάθουμε και τα φαντάσματα του ΕΝΦΙΑ. Ιδιοκτήτες των πάσης φύσεων ακινήτων διαβάστε παρακαλώ με προσοχή την παρακάτω είδηση που σας εξασφάλισε το «ΒΝ»:
Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην ψηφιοποίηση της ταυτότητας του εντύπου Ε9 για τα έτη 2009 και 2010 προκειμένου να εντοπίσει περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν έχουν πληρώσει ακόμα τους φόρους θεωρώντας ότι εξακολουθούν να σφυρίζουν κλέφτικα.
Το έργο έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρία (UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ A.Ε.E.,) αντί του ποσού των 14.700 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ) η οποία καλείται μέσα σε πέντε μήνες να καταχωρήσει ηλεκτρονικά την ταυτότητα 800.000 δηλώσεων Ε9.
Το φακέλωμα θα περιλαμβάνει τον Α.Φ.Μ. του υπόχρεου και όπου υπάρχει, της συζύγου και των προστατευόμενων μελών.
Αμέσως μετά θα τρέξουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και είσπραξης του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.) για το έτος 2009 και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το έτος 2010.
Τότε ακόμα δεν είχαμε ΕΝΦΙΑ μετά έγιναν τα βαφτίσια…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης