Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ θα ξεκινήσει μαζική απέλαση μεταναστών

Η ΕΕ θα ξεκινήσει μαζική απέλαση μεταναστών
Η νέα νομοθεσία, που προτάθηκε κατόπιν αιτήματος πολλών κρατών, θα σχεδιαστεί για να απλοποιήσει σημαντικά τους μηχανισμούς απέλασης και να ενισχύσει το νομικό πλαίσιο για αυτές τις ενέργειες
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Von der Leyen ανακοίνωσε την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υιοθετήσει νέα νομοθεσία με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας απέλασης παράνομων μεταναστών, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη και στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.
Η νέα νομοθεσία, που προτάθηκε κατόπιν αιτήματος πολλών κρατών, θα σχεδιαστεί για να απλοποιήσει σημαντικά τους μηχανισμούς απέλασης και να ενισχύσει το νομικό πλαίσιο για αυτές τις ενέργειες.
Στο μήνυμά της, η Von der Leyen τόνισε ότι η νέα νομοθεσία «θα καθορίζει με σαφήνεια τις ευθύνες για την παροχή βοήθειας στους απελαθέντες και θα απλοποιεί τις διαδικασίες απέλασης».
Αυτό θα βοηθήσει τα κράτη μέλη της ΕΕ να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο παραμένει οξύ στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τρέχουσα κατάσταση δεν επιτρέπει στις χώρες της ΕΕ να ελέγχουν σωστά τις μεταναστευτικές ροές.
Σημείωσε ότι λιγότερο από το 20% των αποφάσεων απέλασης παράνομων μεταναστών εκτελούνται. Από αυτή την άποψη, ένας από τους βασικούς στόχους της νέας νομοθεσίας θα είναι η ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών.
Ο νέος νόμος αναμένεται να εξαλείψει την κατάσταση όπου ένας παράνομος μετανάστης που έχει λάβει εντολή να φύγει από μια χώρα μπορεί να αποφύγει την απέλαση μετακομίζοντας σε άλλη χώρα της ΕΕ.
Η Von der Leyen τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ενός συστήματος στο οποίο οι αποφάσεις απέλασης που λαμβάνονται από ένα κράτος μέλος αναγνωρίζονται σε ολόκληρη την ΕΕ, μια προσέγγιση που ο Πρόεδρος της Επιτροπής πιστεύει ότι θα βοηθήσει να κλείσουν τα υφιστάμενα κενά.

ww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης