Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χειροτερεύει – Έντρομος ο Borrell (ΕΕ) βλέπει κατάρρευση – Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν το 50% του Kursk – Επίθεση στο Kurakhove

Χειροτερεύει – Έντρομος ο Borrell (ΕΕ) βλέπει κατάρρευση – Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν το 50% του Kursk – Επίθεση στο Kurakhove
Josep Borrell (ΕΕ): Η Ρωσία δεν θα εξαναγκαστεί με στρατιωτικά μέσα – Η κατάσταση χειροτερεύει στην Ουκρανία - Larry Johnson (πρώην CIA): Το Kursk αποδείχθηκε βόας που στραγγαλίζει το θύμα του, καταστράφηκαν οι Ουκρανοί 
(upd10) H κατάσταση στην Ουκρανία είναι απελπιστική και χειροτερεύει…
Μάλιστα όπως δήλωσε ο Josep Borrell ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας «η κατάσταση στην Ουκρανία χειροτερεύει»…
Είναι αλήθεια ο Ουκρανικός στρατός ηττάται σε όλα τα μέτωπα αλλά εκεί που υπέστη πανωλεθρία με σχεδόν 22.500 νεκρούς και τραυματίες και 1.200 τεθωρακισμένα είναι στο Kursk.
Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν το 50% των εδαφών που είχαν καταλάβει οι Ουκρανοί κατά την εισβολή στο Ρωσικό έδαφος του Kursk.
Εν τω μεταξύ ο Ρωσικός στρατός προελαύνει στην κατεύθυνση Kupyansk στα βόρεια στα σύνορα Luhansk με Kharkiv και επίσης στο Kurakhove όπου εκτελεί μηχανοκίνητες επιθέσεις, το Kurakhove θα πέσει στα χέρια των Ρώσων παρ΄ ότι έχει χτιστεί μεγάλη αμυντική γραμμή.

Josep Borrell (ΕΕ): Η Ρωσία δεν θα εξαναγκαστεί με στρατιωτικά μέσα – Η κατάσταση χειροτερεύει στην Ουκρανία

Η προοπτική να αναγκαστεί η Ρωσία να συνάψει εκεχειρία με στρατιωτικά μέσα μοιάζει πολύ μακρινή προοπτική, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell.
«Υπάρχει στρατηγική λογική στην ενίσχυση της Ουκρανίας πολιτικά και στρατιωτικά προκειμένου να αναγκαστεί ο Ρώσος Πρόεδρος Putin να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό μοιάζει με πολύ μακρινή προοπτική», δήλωσε ο Josep Borrell μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Lavrov, δεν έχουν γίνει ακόμη σοβαρές προτάσεις για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης, τα δεδομένα σχετικά με αυτό το θέμα εμφανίζονται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης «σαν γρίφος»
Τον Ιούνιο 2024, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανέλαβε πρωτοβουλίες για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία:
Η Ρωσία θα σταματήσει τον πόλεμο εφόσον αποχωρήσουν τα Ουκρανικά στρατεύματα από το έδαφος νέων περιοχών της Ρωσίας δηλαδή Luhansk, Donetsk, Zaporizhia και Kherson
Μετά την τρομοκρατική επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk ο Putin χαρακτήρισε αδύνατη τη διαπραγμάτευση με όσους «χτυπούν αδιάκριτα αμάχους, αστικές υποδομές ή προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλές για εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας».

Γίνεται χειρότερο

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell, δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία χειροτερεύει και κάλεσε τις χώρες της Ένωσης να αυξήσουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
«Πρέπει να αυξήσουμε τη βοήθεια, αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Θα συνεχίσουμε επίσης να συζητάμε πώς να ξεμπλοκάρουμε τη στρατιωτική χρηματοδότηση και να αυξήσουμε τις δυνατότητες αεράμυνας της Ουκρανίας».
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προμηνύεται σε κάτι καλό για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov στην Κίνα – Εντατικοποιείται η συνεργασία, μεγάλη ναυτική άσκηση κοντά στην Ταϊβάν

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov έφτασε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για επίσημη επίσκεψη στις 14 Οκτωβρίου, τονίζοντας τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στο πλαίσιο διμερών ναυτικών ασκήσεων στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο Andrei Belousov συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Κίνας Dong Jun στο Πεκίνο στις 14 Αυγούστου και συζήτησαν τον ρόλο της διμερούς συνεργασίας για την ενίσχυση των αντίστοιχων αμυντικών δυνατοτήτων κάθε κράτους και τη διατήρηση της παγκόσμιας ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας.
Ο Dong Jun τόνισε ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν κοινή επιθυμία να αναπτύξουν στρατιωτική συνεργασία και να ανοίξουν νέους δρόμους για κοινή αμυντική συνεργασία.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) δημοσίευσε συγκεκριμένα πλάνα στις 14 Οκτωβρίου από τις συνεχιζόμενες κοινές ανθυποβρυχιακές ασκήσεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού Ρωσίας-Κίνας (PLA) στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και ισχυρίστηκε ότι Ρωσία και Κινεζικά πλοία πραγματοποιούν κοινή περιπολία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Τέτοιες κοινές ναυτικές ασκήσεις είναι εκδηλώσεις της εντατικοποιημένης αμυντικής συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας, καθώς κάθε μέρος μπορεί να πάρει πολύτιμα μαθήματα το ένα από το άλλο κατά τη διάρκεια συνδυασμένων ασκήσεων, βελτιώνοντας τη διαλειτουργικότητα και δυνητικά διαμορφώνοντας το στρατιωτικό δόγμα στο μέλλον.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εμπειρία στην απόκρουση επιδρομών ουκρανικών αυτόνομων ναυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον ρωσικών ναυτικών και λιμενικών υποδομών και η Κίνα μπορεί να ελπίζει να απορροφήσει μερικά από αυτά τα μαθήματα στον σχεδιασμό των πιθανών μελλοντικών ενεργειών της Κίνας κατά της Ταϊβάν.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν προειδοποίησε ότι η Κίνα ξεκίνησε «μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις» περικυκλώνοντας την Ταϊβάν με πολεμικά πλοία στις 14 Οκτωβρίου, οι οποίες αλληλεπικαλύπτονταν με την επίσκεψη του Andrei Belousov

Larry Johnson (πρώην CIA): Το Kursk αποδείχθηκε βόας που στραγγαλίζει το θύμα του, καταστράφηκαν οι Ουκρανοί


Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk βρίσκονται σε τραγική κατάσταση από την οποία δεν μπορούν να βγουν, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson.
«Το Kursk είναι σαν ένα βόα που στραγγαλίζει το θύμα του σε θανατηφόρες σπείρες και οι Ουκρανοί έχουν πέσει σε αυτή την παγίδα, δεν έχουν πού να τρέξουν», είπε ο Larry Johnson
Σύμφωνα με τον εδικό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αδυνατούν να σταματήσουν τη συνεχή προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων και ο κρύος και βροχερός καιρός έχει κάνει την κατάσταση των Ουκρανών ακόμη πιο απελπιστική.
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος και επικεφαλής των Akhmat, δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν 19 οικισμούς στην περιοχή του Kursk και ότι το 50% των εδαφών στο Kursk έχει ανακτηθεί.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Αυτό είναι το τέλος – Ο Zelensky προσπαθεί να πάρει εγγυήσεις από την ΕΕ

Ο Vladimir Zelensky πήγε επειγόντως στην Ευρώπη μετά την ακύρωση της Συνόδου στο Ramstein της Γερμανίας για να προσπαθήσει να συγκεντρώσει ευρωπαϊκή υποστήριξη για ένταξη στην ΕΕ και εγγυήσεις ασφαλείας, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η συνάντηση στο Ramstein είχε δομηθεί ως μια αποφασιστική συνάντηση στην οποία ο Zelensky επρόκειτο να παρουσιάσει ξανά το σχέδιό του για τη νίκη.
Η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί.
Ο Zelensky απέτυχε με τους Αμερικανούς, οπότε τώρα ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και προσπαθεί να αναγκάσει τους Ευρωπαίους να επέμβουν και να αναλάβουν την ευθύνη», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αναμένει να λάβει το πράσινο φως για ταχεία ένταξη στην ΕΕ.
Ωστόσο, ο Μερκούρης προειδοποιεί ότι αυτό θα ήταν καταστροφή για την Ευρωπαϊκή Ένωση από οικονομική άποψη.
Πολλές χώρες της ΕΕ έχουν καταστήσει πολύ σαφές ότι δεν τους αρέσει καθόλου η ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, εξήγησε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Επιπλέον, απευθύνεται στους Ευρωπαίους για να του παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας, τις οποίες οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να δώσουν χωρίς τους Αμερικανούς, οπότε αυτό είναι το τέλος», κατέληξε.
Το τηλεοπτικό κανάλι ZDF, επικαλούμενο πηγές του, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση της ομάδας επαφής για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον, παρά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Biden στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα.

Peter Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο στις κυρώσεις πετρελαίου της ΕΕ εάν αρθεί η εξαίρεση

Εάν η Ουγγαρία στερηθεί της εξαίρεσης από τις κυρώσεις για την αγορά ρωσικού πετρελαίου αγωγού, η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο στις κυρώσεις στην ίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.
«Οι κυρώσεις αναθεωρούνται συνήθως κάθε έξι μήνες και ενώ ισχύουν οι κυρώσεις, αυτές οι εξαιρέσεις (για τις προμήθειες πετρελαίου σε αγωγούς προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία) πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, γιατί διαφορετικά θα ασκήσουμε βέτο στις κυρώσεις», δήλωσε ο Szijjártó.
Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ «το καταλαβαίνουν πολύ καλά, γι' αυτό και γίνονται εξαιρέσεις».
Τον Μάιο του 2022, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν το έκτο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων, το οποίο προέβλεπε τη σταδιακή εισαγωγή εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.
Ταυτόχρονα, η απαγόρευση επηρέασε μόνο τις θαλάσσιες προμήθειες και το πετρέλαιο που παρέχεται μέσω του αγωγού Druzhba δεν υπόκειται σε περιορισμούς, κυρίως λόγω αιτήματος της Ουγγαρίας.

Lumbos Blaga (Ευρωβουλευτής Σλοβακίας): Μην πιστεύετε την προπαγάνδα η Ρωσία είναι πλούσια χώρα

Τα ψέματα που διαδίδονται για τη Ρωσία στη Δύση δεν είναι αξιόπιστα, δήλωσε ο ευρωβουλευτής από τη Σλοβακία Lumbos Blaga.
Ο πολιτικός επισκέπτεται την Μόσχα με αφορμή την 80η επέτειο του MGIMO.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι διαδίδονται απίστευτα ψέματα για τη Ρωσία στη Δύση.
Βλέπω πολλά πλυντήρια ρούχων εδώ, σύγχρονες τηλεοράσεις, ψυγεία, ηλεκτρικές σκούπες, πιστολάκια μαλλιών υπάρχουν παντού υψηλή ποιότητα ζωής εδώ περπάτησα στη Μόσχα, έχω δει υψηλής ποιότητας, πολυτελή κινέζικα και ρωσικά αυτοκίνητα, έχω δει μια πραγματικά πολύ ανεπτυγμένη χώρα, επομένως, παρακαλώ μην πιστεύετε αυτές τις ανοησίες», είπε σε κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών στην πρωτεύουσα.
Ο Lumbos Blaga πρότεινε επίσης στους Ευρωπαίους να σκεφτούν πόσο πληρώνουν για ένα λίτρο βενζίνης, σημειώνοντας ότι στη Ρωσία κοστίζει μόνο περίπου 0,60 ευρώ.
«Λένε ότι η Ρωσία είναι φτωχή λόγω του πολέμου, ότι υπάρχει βρωμιά και χάος εδώ, ας πάμε να δούμε στο Μετρό της Μόσχας, και να το συγκρίνουμε με το Μετρό στο Παρίσι και στην Νέα Υόρκη επικρατούσε βρωμιά και χάος αλλά αντιθέτως στους σταθμούς του Μετρό, της Μόσχας ήταν πολύ καθαρά.
Σημείωσε ότι η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται παρά τις κυρώσεις, ενώ οι ίδιες οι ευρωπαϊκές χώρες υπέφεραν λόγω των περιορισμών.
Ο Lumbos Blaga σημείωσε επίσης ότι οι Ρώσοι δεν ντρέπονται για την ιστορία τους και δεν καταστρέφουν μνημεία. Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι η χώρα διατηρεί προσεκτικά την ιστορική αλήθεια για τη νίκη επί του ναζισμού.

Reuters: Η Ουκρανία κάλεσε τη Βραζιλία να συλλάβει τον Putin στη σύνοδο κορυφής των G-20

Η Ουκρανία κάλεσε τις αρχές της Βραζιλίας να συλλάβουν τον Ρώσο πρόεδρο Putin εάν συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αναφέρει το Reuters.
Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Costin δήλωσε ότι φέρεται να έλαβε πληροφορίες που δείχνουν ότι ο Ρώσος ηγέτης θα επισκεφθεί τη Βραζιλία για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των G-20.
«Θέλω να επαναλάβω ότι η Βραζιλία, ως συμβαλλόμενο μέρος στο Καταστατικό της Ρώμης, έχει την υποχρέωση να τον συλλάβει», είπε ο Costin.
Η Βραζιλία έστειλε στον Putin μια τυπική πρόσκληση για τη συνάντηση της G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 18-19 Νοεμβρίου, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δύο κυβερνητικές πηγές.
Το προδικαστικό τμήμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, του οποίου η δικαιοδοσία δεν αναγνωρίζει η Ρωσία, εξέδωσε στις 17 Μαρτίου ένταλμα σύλληψης για τον Putin.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατηγορεί τη ρωσική πλευρά για φερόμενη «απέλαση» παιδιών που οι ρωσικές αρχές έσωσαν από τον ουκρανικό βομβαρδισμό και μετέφεραν από τη ζώνη μάχης σε ασφαλείς περιοχές.
Όπως δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη Peskov, η θέση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τη «σύλληψη» του Ρώσου Προέδρου είναι απαράδεκτη, η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία της.

Ρωσικοί πύραυλοι Iskander έπληξαν το τέταρτο πλοίο με στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ στην Οδησσό

Το πρωί της 14ης Οκτωβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν νέο κύμα χτυπημάτων στη νότια περιοχή της Οδησσού.
Ουκρανικές λιμενικές υποδομές και στρατιωτικά αεροδρόμια, όπου το ΝΑΤΟ μεταφέρει όπλα για τον ουκρανικό στρατό, δέχονται σχεδόν καθημερινά ρωσικά χτυπήματα τον Οκτώβριο.
Ρωσικοί πύραυλοι Iskander έπληξαν το έδαφος του θαλάσσιου λιμένα της Οδησσού.
Τουλάχιστον τρία χτυπήματα επιβεβαιώθηκαν.
Στόχος ήταν η 8η προβλήτα του λιμανιού μακριά από άλλες εγκαταστάσεις, όπου ο ουκρανικός στρατός προσπαθούσε να κρύψει τη μεταφορά όπλων του ΝΑΤΟ.
Η ρωσική επίθεση ξεκίνησε τη στιγμή που οι Ουκρανοί ξεφόρτωναν το στρατιωτικό τους φορτίο από το φορτηγό πλοίο Moon που έπλεε υπό σημαία Παναμά.
Το φορτίο φέρεται να περιελάμβανε στρατιωτικό εξοπλισμό επικοινωνίας, μηχανικής και επισκευής από το ΝΑΤΟ. Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, το φορτηγό πλοίο και το σκάφος της Φρουράς Πεζοναυτών υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Ο ουκρανικός στρατός υπέστη απώλειες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 6 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 9 τραυματίστηκαν.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Μεγάλη προέλαση Ρώσων στο Kursk έχουν ανακαταλάβει το 50% των εδαφών που απέκτησαν οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν σημαντικά εδάφη στο Kursk στις 14 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το Tolsty Lug (νοτιοανατολικά του Korenevo).
Στοιχεία της ρωσικής 11ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (VDV) ανακατέλαβαν το Cherkasskaya Konskaya (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν εδάφη νοτιοανατολικά του Koreveno κοντά στη Novoivanovka και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στο Borky και το Plekhovo.
Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται περίπου 4 με 5 χιλιόμετρα από τα περίχωρα της πόλης Sudzha στο πλησιέστερο σημείο.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Kremyanoye (ανατολικά του Korenevo), Lyubimovka (νοτιοανατολικά του Korenevo), Zeleny Shlyakh (αμέσως ανατολικά της Lyubimovka), Novoivanovka, Fanaseevka (νοτιοανατολικά της Sudzha) και Plekhovo.

Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν το 50% των εδαφών στο Kursk

Ο διοικητής της Τσετσενίας Akhmat Spetsnaz Apty Alaudinov ισχυρίστηκε στις 14 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει περίπου το 50% του εδάφους που κατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια Kursk από την έναρξη της εισβολής στην Περιφέρεια Kursk τον Αύγουστο του 2024.

Προέλαση Ρώσων βορειοδυτικά της Kreminna

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά βορειοδυτικά της Kreminna εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 14 Οκτωβρίου.
Ο αρχηγός της ουκρανικής διοίκησης της πόλης Severodonetsk Roman Vlasenko δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εστιάζουν τις επιθέσεις τους βορειοδυτικά της Kreminna προς τις κατευθύνσεις Zhuravka Balka και Makiivka και νότια της Kreminna προς τις κατευθύνσεις Bilohorivka και τη δασική περιοχή Serebryanske.

Νέες επιθέσεις των Ρώσων κοντά στο Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Pokrovsk στις 14 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Pokrovsk κοντά στο Promin, στο Novotoretske, στο Myrolyubivka και στο Myrnohrad και στα νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά στο Sukhyi Yar, Hirnyk, Lysivka, Selydove, Tsukuryne, Kreminna Balka, Izmailivka, Novohrodivka, Novohrodivkavlykav, Kr. Zhelanne Druhe, και Zoryane.

Μηχανοκίνητη επίθεση Ρώσων στην κατεύθυνση Kurakhove

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν πρόσφατα μια μηχανοκίνητη επίθεση στην κατεύθυνση Kurakhove.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 13 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν πρόσφατα μια μηχανοκίνητη επίθεση σε μέγεθος ρωσικού τάγματος αποτελούμενη από 25 τεθωρακισμένα οχήματα και 5 τανκς στην κατεύθυνση Kurakhove.
Οι Ρώσοι ισχυρίζονται στις 14 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ostrivske (ανατολικά του Kurakhove).
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Kurakhove κοντά στο Maksymilyanivka.

Προέλαση Ρώσων δυτικά του Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένες προελεύσεις νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk κοντά στο Ugledar.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 12 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοδυτικά του Vodyane (βορειοανατολικά του Ugledar).
Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βορειοδυτικά του Vodyane και βορειοδυτικά του Ugledar.

Προέλαση στα σύνορα Donetsk με Zaporizhia

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη συνοριακή περιοχή Donetsk-Zaporizhia στις 14 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοανατολικά του Pryyutne και βόρεια του Levadne (και τα δύο νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka).
Ο ουκρανικός σύμβουλος του Δημάρχου Μαριούπολης Petro Andryushchenko δήλωσε στις 14 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν μεγάλες ποσότητες προσωπικού από το Novoazovsk προς Vremivka ή Polohy (δυτικά της Vremivka) στις 13 Οκτωβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν κοντά στην Novodarivka (νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka) με 60 μη κατευθυνόμενες εναέριες βόμβες.

UAF_Kursk_Incursion_October_14_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_14_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_14_2024.png

Vremivka-Marinka_Battle_Map_Draft_October_14_2024.png

14oct2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map-933x1024.jpg

14oct2024_Ukraine_Zaporizhia_map-1024x838.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης