Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Αυτό είναι το τέλος – Ο Zelensky προσπαθεί να πάρει εγγυήσεις από την ΕΕ

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Αυτό είναι το τέλος – Ο Zelensky προσπαθεί να πάρει εγγυήσεις από την ΕΕ
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αναμένει να λάβει το πράσινο φως για ταχεία ένταξη στην ΕΕ
Ο Vladimir Zelensky πήγε επειγόντως στην Ευρώπη μετά την ακύρωση της Συνόδου στο Ramstein της Γερμανίας για να προσπαθήσει να συγκεντρώσει ευρωπαϊκή υποστήριξη για ένταξη στην ΕΕ και εγγυήσεις ασφαλείας, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η συνάντηση στο Ramstein είχε δομηθεί ως μια αποφασιστική συνάντηση στην οποία ο Zelensky επρόκειτο να παρουσιάσει ξανά το σχέδιό του για τη νίκη.
Η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί.
Ο Zelensky απέτυχε με τους Αμερικανούς, οπότε τώρα ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και προσπαθεί να αναγκάσει τους Ευρωπαίους να επέμβουν και να αναλάβουν την ευθύνη», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αναμένει να λάβει το πράσινο φως για ταχεία ένταξη στην ΕΕ.
Ωστόσο, ο Μερκούρης προειδοποιεί ότι αυτό θα ήταν καταστροφή για την Ευρωπαϊκή Ένωση από οικονομική άποψη.
Πολλές χώρες της ΕΕ έχουν καταστήσει πολύ σαφές ότι δεν τους αρέσει καθόλου η ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, εξήγησε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Επιπλέον, απευθύνεται στους Ευρωπαίους για να του παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας, τις οποίες οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να δώσουν χωρίς τους Αμερικανούς, οπότε αυτό είναι το τέλος», κατέληξε.
Το τηλεοπτικό κανάλι ZDF, επικαλούμενο πηγές του, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση της ομάδας επαφής για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον, παρά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Biden στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης