Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδύναμο Ισραήλ: Ξεμένει η αεράμυνα από πυραύλους – Έκθετο σε ταυτόχρονη επίθεση Ιράν, Hezbollah

Αδύναμο Ισραήλ: Ξεμένει η αεράμυνα από πυραύλους – Έκθετο σε ταυτόχρονη επίθεση Ιράν, Hezbollah
Το πρόβλημα με τα πυρομαχικά για το Ισραήλ είναι σοβαρό, oι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν να προμηθεύουν το Ισραήλ και την Ουκρανία με τον ίδιο ρυθμό
Το Ισραήλ αντιμετωπίζει έλλειψη πυραύλων αναχαίτισης καθώς προσπαθεί να ενισχύσει την αεράμυνα της για να αντιμετωπίσει πιθανές νέες επιθέσεις από το Ιράν και τη Hezbollah.
«Το πρόβλημα με τα πυρομαχικά για το Ισραήλ είναι σοβαρό.
Εάν το Ιράν απαντήσει στην επίθεση του Ισραήλ… και η Hezbollah συμμετάσχει σε αυτήν, η ισραηλινή αεράμυνα μπορεί να… κατακλυστεί.
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν να προμηθεύουν το Ισραήλ και την Ουκρανία με τον ίδιο ρυθμό καθώς οι πόροι φτάνουν μέχρι ένα σημείο» υποστήριξε μιλώντας στους Financial Times η Dana Stroul, πρώην ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, η οποία ανέφε.
Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ισραηλινής κρατικής εταιρείας «Aviation Industry» Boaz Levy είπε ότι η εταιρεία λειτουργεί σε 3 βάρδιες και σε ορισμένες γραμμές όλο το 24ωρο προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στους απαιτούμενους όγκους παραγωγής.
«Δεν είναι μυστικό ότι πρέπει να αναπληρώσουμε τις προμήθειες», είπε ο Levy.
Υπενθυμίζεται πως την 1η Οκτωβρίου το Ιράν επιτέθηκε με περίπου 180 πυραύλους κατά στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ, το οποίο ανέφερε ότι αναχαίτισε τους περισσότερους από αυτούς.
Πλέον αναμένονται τα αντίποινα του Ισραήλ με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί με ιδιαίτερη αγωνία το εάν αυτή η απάντηση, θα πυροδοτήσει έναν γύρο ακόμα πιο σφοδρών επιθέσεων μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω χάος την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης