Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ολλανδία «πουλά» ΑΒΝ Amro - Στόχος η μείωση της συμμετοχής στο 30%

H Ολλανδία «πουλά» ΑΒΝ Amro - Στόχος η μείωση της συμμετοχής στο 30%
Οι κυβερνήσεις έχουν επωφεληθεί από την ανάκαμψη των μετοχών για να πουλήσουν τις συμμετοχές τους σε τράπεζες που εξαγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεση της για μείωση στο 30% της συμμετοχής της στην ABN Amro, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση.

Οι μετοχές της ολλανδικής τράπεζας υποχωρούσαν κατά 1,2% στο άνοιγμα της αγοράς, ενώ στη συνέχεια περιόρισαν τις απώλειες τους στο 0,6%.
Η ολλανδική κυβέρνηση, η οποία κατέχει σήμερα ποσοστό 40,5% στην ABN Amro, ανακοίνωσε μέσω της εταιρείας επενδύσεων NLFI ότι θα πωλήσει μετοχές χρησιμοποιώντας ένα προσυμφωνημένο σχέδιο διαπραγμάτευσης που θα εκτελεστεί από την Barclays Bank Ireland.
Η ABN Amro διασώθηκε από το κράτος κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και αργότερα ιδιωτικοποιήθηκε το 2015. Η κυβέρνηση άρχισε να μειώνει τη συμμετοχή της στην εταιρεία πέρυσι.
Ο τραπεζικός τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα, αφού η UniCredit την κίνησή της να αποκτήσει μερίδιο στη γερμανική τράπεζα Commerzbank προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις στην Ευρώπη και την έλλειψη μιας πλήρους τραπεζικής ένωσης στην περιοχή.
Οι κυβερνήσεις έχουν επωφεληθεί από την ανάκαμψη των μετοχών για να πουλήσουν τις συμμετοχές τους σε τράπεζες που εξαγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι διοικήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας έκαναν και οι δύο κινήσεις φέτος για να μειώσουν τις αντίστοιχες συμμετοχές τους στη NatWest και την Commerzbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης