Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of America: Στα 6,9 δισ. δολ. υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου 2024

Bank of America: Στα 6,9 δισ. δολ. υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου 2024
Τα έσοδα αυξήθηκαν λιγότερο από 1% στα 25,49 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 25,3 δισ.
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα της Bank of America για το γ' τρίμηνο του 2024, χάρη σε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο trading.
Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 6,9 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για  σεντς ανά μετοχή, λόγω των υψηλότερων προβλέψεων για ζημίες από δάνεια και της αύξησης των εξόδων.
Τα έσοδα αυξήθηκαν λιγότερο από 1% στα 25,49 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 25,3 δισ. καθώς τα κέρδη στα έσοδα από συναλλαγές και τις αμοιβές διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και επενδυτικής τραπεζικής αντιστάθμισαν τη μείωση των καθαρών εσόδων από τόκους.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) υποχώρησαν κατά 3% στα 14 δισ. δολάρια.
Οι συναλλαγές μετοχών αυξήθηκαν κατά 18% στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 1,81 δισ. δολαρίων, χάρη στον υψηλότερο όγκο μετρητών και παραγώγων.
Η JPMorgan Chase και η Wells Fargo ανακοίνωσαν την Παρασκευή κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με τη βοήθεια των δραστηριοτήτων τους στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.
Η Goldman Sachs και η Citigroup αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν αποτελέσματα την Τρίτη, ενώ η Morgan Stanley θα ανακοινώσει τα κέρδη της την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης