Τελευταία Νέα
Διεθνή

Igor Romanenko (Ουκρανός στρατηγός): Η Ουκρανία χάνει το παιχνίδι - Nα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση άμεσα

Igor Romanenko (Ουκρανός στρατηγός): Η Ουκρανία χάνει το παιχνίδι - Nα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση άμεσα
«Είναι απαραίτητο να επανεκτιμηθεί η κατάσταση, να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, και έχοντας κατά νου ότι ίσως, στη πρώτη γραμμή, σύντομα δεν θα είναι ορατές άλλες επιλογές πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», είπε ο Igor Romanenko
Ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Igor Romanenko, στο Politeka, απηύθυνε έκκληση στους Ουκρανούς λόγω της κατάστασης στο μέτωπο.
«Είναι απαραίτητο να επανεκτιμηθεί η κατάσταση, να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, και έχοντας κατά νου ότι ίσως, στη πρώτη γραμμή, σύντομα δεν θα είναι ορατές άλλες επιλογές πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», είπε ο Igor Romanenko.
Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί δεν ήταν ρεαλιστές για τις δυνατότητες της Ουκρανίας και ήλπιζαν πάρα πολύ ότι η Δύση θα παράσχει σημαντική βοήθεια.
«Αυτό δεν συνέβη από την πλευρά της Δύσης, δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μόνοι μας», σημείωσε ο Romanenko.
Πρόσφατα, οι Financial Times δημοσίευσαν ένα άρθρο στο οποίο ανέφεραν ότι οι αρχές του Κιέβου διεξάγουν κλειστές διαπραγματεύσεις για την παράδοση μέρους των εδαφών της Ουκρανίας με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τους Financial Times, το Κίεβο άρχισε να εξετάζει εναλλακτικές εκδοχές τερματισμού της σύγκρουσης στο πλαίσιο της έλλειψης στρατιωτικής βοήθειας από συμμάχους και πόρους, συνειδητοποιώντας την αδυναμία να φτάσει στα σύνορα του 1991.
Ο βοηθός του Ρώσου προέδρου δήλωσε αργότερα ότι οι ειρηνευτικές προτάσεις της Ρωσίας για την ουκρανική διευθέτηση, δεν έχουν ακυρωθεί, αλλά σε αυτό το στάδιο, «λαμβάνοντας υπόψη αυτή την περιπέτεια στο Kursk», η Ρωσία δεν θα συνομιλήσει με την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης