Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλεθρος – Γέμισε πτώματα Ουκρανών το Pokrovsk, οι διοικητές αφήνουν τραυματίες να πεθάνουν – Χτύπημα Zaluzhny: Νικά η Ρωσία

Όλεθρος  – Γέμισε πτώματα Ουκρανών το Pokrovsk, οι διοικητές αφήνουν τραυματίες να πεθάνουν – Χτύπημα Zaluzhny: Νικά η Ρωσία
Οι Ουκρανοί υφίστανται τεράστιες απώλειες στο Donbass - Διοικητές των AFU εγκαταλείπουν τραυματίες στο πεδίο της μάχης - Η ζυγαριά του πολέμου γέρνει προς τη Ρωσία, αναγνωρίζει ο Valery Zaluzhny πρώην γενικός διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Σχετικά Άρθρα
Οι πρόοδοι, που καταγράφουν οι ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, είναι καθημερινά εντυπωσιακές κάτι που αναγνωρίζει και ο πρώην επικεφαλής του ουκρανικού γενικού επιτελείου Valery Zaluzhny.
Στο Selidovo οι Ουκρανοί βρίσκονται ήδη σε καζάνι και θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν, εκτιμούν δυτικοί αναλυτές.
Η 15η ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς «Kara-Dag» εξακολουθεί να κρατά άμυνα, αλλά οι γειτονικές μονάδες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, θα πρέπει να φύγουν για να μην περικυκλωθούν, σημειώνουν στρατιωτικοί bloggers.
Στην κατεύθυνση του Pokrovsk, η ρωσική ομάδα μάχης Κέντρο συνεχίζει να προχωρά, καταλαμβάνοντας ολοένα και περισσότερα εδάφη στο Donbass.

Γέμισε πτώματα Ουκρανών το Pokrovsk

Τα δάση στην περιοχή είναι γεμάτα με πτώματα μαχητών του ουκρανικού στρατού.
Υφίσταται τεράστιες απώλειες.
Μάλιστα η ουκρανική διοίκηση δεν προσπαθεί καν να απομακρύνουν τα πτώματα των νεκρών Ουκρανών στρατιωτικών.
Αυτό επιβεβαιώνεται από υποκλοπές στις επικοινωνίες της 100ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία προσπαθεί να κρατηθεί στο Toretsk.
Γίνεται αντιληπτό ότι οι Ουκρανοί διοικητές εγκαταλείπουν όχι μόνο τα πτώματα αλλά και τους τραυματίες στρατιώτες τους.
Στην κατεύθυνση Kurakhovo κοντά στην Katerinovka ο ρωσικός στρατός εδραιώθηκε κατά μήκος δύο δασικών εκτάσεων και στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης.
Στα νότια του Ostrovsky, Ρώσοι στρατιώτες πραγματοποίησαν αναγνωριστικές επιχειρήσεις κοντά στο τουριστικό θέρετρο «Rassvet».
ukraine_soldiers.jpeg
Καταρρέουν οι Ουκρανοί στο Kursk - Οι Ρώσοι βρίσκουν στους νεκρούς σακουλάκια με ναρκωτικά

Την ίδια στιγμή στο Kursk οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή των οικισμών Lyubimovka, Tolstoy Lug και Zeleny Shlyakh.
Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να ξεφύγουν από την επιχειρησιακή περικύκλωση κοντά στη Lyubimovka και εξαπέλυσαν εντεινόμενες αντεπιθέσεις στην περιοχή της Πράσινης Οδού.
Επιτέθηκαν σε αυτό το σημείο από δύο πλευρές: από τη Novoivanovka και το Sverdlikovo.
Στα νοτιοανατολικά αυτών των οικισμών, οι Ουκρανοί εξακολουθούν να κρατούν τις θέσεις τους, προσπαθώντας να αποτρέψουν την πλήρη περικύκλωση.
Στα βόρεια, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να επιτεθεί στη νότια πλευρά της Olgovka με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Στα νοτιοδυτικά, η ρωσική ομάδα προσπαθεί να αναπτύξει επιθετικές ενέργειες κοντά στον οικισμό Russkoye Porechnoye, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να ασκήσει πίεση στις άμυνες των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Nizhny Parovoye και του Nechaev, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα για μια επίθεση στο νότο.
Μάχες γίνονται και στη Malaya Loknya.
Όπως αναφέρουν Ρώσοι στρατιώτες από το πεδίο, σχεδόν κάθε σκοτωμένος ή αιχμάλωτος Ουκρανός έχει ένα σακουλάκι με ναρκωτικά σε ταμπλέτες, σε σετ των 3-4 τεμαχίων.
Τα παίρνουν για να αντιμετωπίσουν το άγχος, την κούραση και την ψυχολογική φθορά που προκαλεί η αγριότητα των μαχών.

ukraine_2_3.jpg

Ψάχνουν απεγνωσμένα μία επιτυχία - Η Δύση παραδέχεται την ήττα

Στο μέτωπο του Belgorod οι Ουκρανοί προσπάθησαν να χτυπήσουν στα σύνορα της περιοχής.
Στο δάσος, στα σύνορα με την περιοχή του Kharkiv κοντά στη Zhuravlevka, οι Ουκρανοί διεξήγαγαν αναγνωριστικές επιχειρήσεις υπό την κάλυψη πυροβολικού αλλά θεωρείται δύσκολο να προχωρήσουν, καθώς η ρωσική βόρεια ομάδα μάχης είναι άκρως αποτελεσματική.
Πάντως θεωρείται δεδομένο πως λόγω έλλειψης επιτυχίας στο Kursk οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να βρουν μία νέα κατεύθυνση για να επιτεθούν.
Με φόντο την υποχώρηση του ουκρανικού στρατού προς διάφορες κατευθύνσεις και τη σταδιακή «κατάρρευση» της ουκρανικής περιπέτειας στο Kursk, η Δύση αναγνωρίζει πως η Ουκρανία και το καθεστώς Zelensky οδηγούνται σε συντριβή.


Zaluzhny: Παρατεταμένος πόλεμος – Αδύνατη η έξοδος

Σχεδόν αδύνατη η έξοδος από την κατάσταση ενός παρατεταμένου πολέμου με τη Ρωσία, τόνισε ο πρώην γενικός διοικητής της Ουκρανίας και νυν πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο Valery Zaluzhny
σε ομιλία του στο Chatham House.
Ο Zaluzhny επανέλαβε ότι το 2023, η Δύση δεν παρείχε στο Κίεβο επαρκή αριθμό όπλων, γι' αυτό η Ουκρανία δεν κατάφερε να καταγράψει «σημαντικές επιτυχίες και να νικήσει τη Ρωσία» κατά την αντεπίθεσή της.
«Συνεπώς, καταλήξαμε σε μια κατάσταση παρατεταμένου πολέμου.
Κατά την προσωπική μου άποψη, μια έξοδος από αυτόν τον παρατεταμένο πόλεμο φαίνεται... σχεδόν αδύνατη», σημείωσε.
Τον Νοέμβριο του 2023, το περιοδικό The Economist δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον Zaluzhny και ένα άρθρο του στρατηγού, στο οποίο χαρακτήρισε την κατάσταση του πολέμου ως «αδιέξοδη».
Το σχόλιο έρχεται σε αντίθεση με τις προοπτικές του Volodymyr Zelensky ο οποίος διατείνεται ότι η νίκη είναι εφικτή.

zaluzhny.JPG

«Η ζυγαριά του πολέμου γέρνει προς τη Ρωσία»

Ο Zaluzhny προειδοποίησε ότι η ζυγαριά του πολέμου γέρνει προς τη Ρωσία.
Αυτό το νέο στάδιο χαρακτηρίζεται από «στατικές μάχες φθοράς» που θα επιτρέψουν στη Ρωσία να αποκαταστήσει τη στρατιωτική της ισχύ, είπε χαρακτηριστικά.
Καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, η Ουκρανία αντιμετώπισε μια δύσκολη κατάσταση στην άμυνα της πρώτης γραμμής, ιδιαίτερα στην περιφέρεια του Donetsk όπου η Ρωσία έχει επικεντρώσει με συνέπεια το επιθετικό της δυναμικό.
Μετά την αποχώρηση της Ουκρανίας από το Ugledar στις αρχές Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους εναντίον των πόλεων Pokrovsk, Toretsk και Kurakhovo της Περιφέρειας Donetsk, όπου οι Ουκρανοί στρατιώτες χάνουν σιγά-σιγά έδαφος υπό την πίεση της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης