Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Σε νέα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P 500 - Ώθηση από blue chips, μάκρο

Wall Street: Σε νέα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P 500 - Ώθηση από blue chips, μάκρο
Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα
(Διαρκές upd) Σε νέα επίπεδα - ρεκόρ διαπραγματεύονται οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street, καθώς το κλίμα στις αγορές βελτιώθηκε περαιτέρω μετά τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ. 
Οι χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τις τελευταίες εβδομάδες, με ώθηση από τις μετοχές πολύ υψηλής κεφαλαιοποίησης και υπό πλήρη αποσύνδεση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία των ΗΠΑ και τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα 17/10, οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας (την εβδομάδα που έληξε στις 12 Οκτωβρίου 2024) υποχώρησαν 19.000 και ανήλθαν σε 241.000, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας. Εν τω μεταξύ, οι οικονομολόγοι έκαναν εκτιμήσεις περί τις 258.000.
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις έφτασαν τις 1.867.000.

Την ίδια στιγμή, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν ελαφρώς τον Σεπτέμβριο 2024, επιβεβαιώνοντας τον ικανοποιητικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης το γ' τρίμηνο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4% τον περασμένο μήνα μετά από μια μη αναθεωρημένη άνοδο 0,1% τον Αύγουστο.
Οι εκτιμήσεις κυμάνθηκαν από μηδενική μεταβολή έως αύξηση 0,8%.

Αυτή την περίοδο, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής, λίγες περισσότερες από 40 εταιρείες του S&P 500 έχουν αναφέρει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου
Οι αμερικανικές τράπεζες (Citigroup, Goldman Sachs, Bank of America, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Morgan Stanley) ανέφεραν σε γενικές γραμμές ικανοποιητικά αποτελέσματα (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ή καλύτερα των εκτιμήσεων).

Οι τρεις δείκτες στις 19:11 ώρα Ελλάδος (άνοιγμα στις 16:30):

1910.png

Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,2%, ο S&P 500 1,1% και ο Nasdaq 1,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης