Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει η Βρετανία: Η Ουκρανία εμπρός σε στρατηγική ήττα – Τουρκία: Έτοιμη η προδοσία από ΗΠΑ - Διέλυσαν 40 Leopard

Σοκάρει η Βρετανία: Η Ουκρανία εμπρός σε στρατηγική ήττα – Τουρκία: Έτοιμη η προδοσία από ΗΠΑ - Διέλυσαν 40 Leopard
To σχέδιο νίκης του Zelensky είναι άθροισμα παρανοϊκών μέτρων που έχουν στόχο να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με την Ρωσία - Daily Express: Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας έκρινε ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα ήττας
(upd8) Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία… ότι καταγράφονται οι τελευταίες στιγμές της Ουκρανίας
Ο στρατός της Ουκρανίας καταρρέει, το σχέδιο νίκης του Zelensky είναι απλά προπομπός της ήττας… θα πει η Ουκρανική ηγεσία στον λαό ότι… η Δύση δεν μας στήριξε οπότε… δεν υπάρχει εναλλακτική αλλά την συνθηκολόγηση με την Ρωσία…
Αλλά ας δούμε τι πιστεύει για την Ουκρανία – πραγματικά – το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Βρετανίας;
Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, δέχονται τεράστια πίεσε στο μέτωπο…βρίσκονται μπροστά σε ήττα…
Την ίδια στιγμή Τούρκοι πολιτικοί αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έχουν έτοιμη την προδοσία για την Ουκρανία… θα την αδειάσουν και εγκαταλείψουν…
Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις απώλειες των Γερμανικών Leopards σοκάρουν, οι Ουκρανοί έχασαν 40 Γερμανικά τανκς Leopards πραγματική καταστροφή για τον Ουκρανικό στρατό και το Γερμανικό γόητρο…
Στα του μετώπου, στο Kursk οι Ουκρανοί καταρρέουν, στο Kupyansk υποχωρούν, στο Pokrovsk και Kurakhove ηττώνται ενώ υποχωρούν και στην κατεύθυνση της Zaporizhia...

Το σχέδιο νίκης του Zelensky θέλει άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε πόλεμο με την Ρωσία – Είναι ανεφάρμοστο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky παρουσίασε το Σχέδιο Νίκης της Ουκρανίας που αποτελείται από πέντε μέρη με στόχο τη νίκη στον πόλεμο μέχρι το τέλος του 2025 το οποίο περιλαμβάνει μια υπόσχεση να συνεισφέρει έμπειρα ουκρανικά στρατεύματα στην υπεράσπιση της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ μετά την επίλυση του πολέμου στο Ουκρανία.
Ο Zelensky δήλωσε ότι το Σχέδιο Νίκης της Ουκρανίας αποσκοπεί στον τερματισμό του πολέμου «το αργότερο» το 2025 και αποτελείται από πέντε σημεία, μεταξύ των οποίων:
1)Άμεση πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ
2)Συνέχιση της δυτικής υποστήριξης και βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού των ουκρανικών ταξιαρχιών,
3)Υποστήριξη της ικανότητας της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία και την αύξηση της ανταλλαγής πληροφοριών με την Ουκρανία.
4)Δυτική και ουκρανική στρατηγική αποτροπή κατά της Ρωσίας χωρίς να αποκλείονται και τα πυρηνικά.
5)Δυτικές επενδύσεις στη στρατηγική οικονομική ανάπτυξη της Ουκρανίας και μια υπόσχεση ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα «αντικαταστήσουν» ορισμένα δυτικά στρατιωτικά τμήματα που βρίσκονται επί του παρόντος στην Ευρώπη μετά το τέλος του πολέμου.
O Zelensky δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους στον πόλεμο για να ενισχύσουν την άμυνα του ΝΑΤΟ και να διασφαλίσουν την ασφάλεια στην Ευρώπη και σημείωσε ότι οι ουκρανικές μονάδες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν απροσδιόριστα τμήματα αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη στο μέλλον.
Ο Zelensky σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετές μυστικές πτυχές του σχεδίου που έχει μοιραστεί με τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας.
Ο Zelensky δήλωσε ότι η μοίρα της Ουκρανίας συνδέεται με τη μοίρα των γειτόνων της στη Βαλτική, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία και προειδοποίησε ότι η Ουκρανία και η Δύση πρέπει να υποστηρίξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ή να διακινδυνεύσουν μελλοντική ρωσική επίθεση.

Μεταφράζοντας το παρανοϊκό σχέδιο νίκης του Zelensky για την Ουκρανία

To σχέδιο νίκης του Zelensky είναι άθροισμα παρανοϊκών μέτρων που έχουν στόχο να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με την Ρωσία
Μεταξύ άλλων η ουκρανική ηγεσία απαιτεί:

1. Μεταφορά στην Ουκρανία όλων των συστημάτων αεράμυνας Patriot και NASAMS που δεν χρησιμοποιούνται σε συγκρούσεις ανά τον κόσμo.
2. Πράσινο φως για χτυπήματα με πυραύλους Taurus και Tomahawk σε ολόκληρη τη Ρωσική Ομοσπονδία.
3. Άδεια για τρομοκρατικές επιθέσεις και δολιοφθορές σε ολόκληρη τη Ρωσία.
4. Άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με εγγυήσεις μάλιστα στρατιωτικής υποστήριξης.
5. Δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία από τις δυνάμεις αεράμυνας και αεροπορίας του ΝΑΤΟ με την ταυτόχρονη καταστροφή ρωσικών αεροσκαφών και πυραύλων.
6. Ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ και πυραύλων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ο Putin ξέρει ότι η Ρωσία κερδίζει… και αφήνει την Ουκρανία να καταρρεύσει

Η θεωρία της νίκης του Ρώσου Προέδρου Putin στην Ουκρανία στηρίζεται στο να παρατείνει τον πόλεμο και υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να ξεπεράσουν τη δυτική υποστήριξη στην Ουκρανία οδηγώντας σε κατάρρευση τον Ουκρανικό στρατό άπαξ και κερδίζει τον πόλεμο φθοράς.
O Putin και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα θεωρούν τη διατήρηση της πρωτοβουλίας σε όλο το θέατρο ως στρατηγική προτεραιότητα και έχουν δείξει ότι είναι ανεκτικοί σε παρατεταμένες επιθετικές επιχειρήσεις που καταλήγουν σε σταδιακές, προόδους
Η εντατικοποιημένη επιθετική επιχείρηση του ρωσικού στρατού το καλοκαίρι του 2024 για την κατάληψη του Pokrovsk σε συνδυασμό με την αποτυχία της Ουκρανίας να κερδίσει στο Kursk θα κορυφωθεί πιθανότατα τους επόμενους μήνες, αν και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα θα συνεχίσει να δεσμεύει τις ρωσικές δυνάμεις στη συνολική στρατηγική προσπάθεια διατήρησης του θεάτρου

Daily Express: Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας έκρινε ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα ήττας

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο κρίσιμη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, γράφει η Daily Express, επικαλούμενη πηγή στο τμήμα Άμυνας.
«Μας είπαν ότι η Ουκρανία είναι στα πρόθυρα να χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, αυτό είναι πολύ σοβαρό», υποστηρίζει η Daily Express.
Η Ρωσία έχει απελευθερώσει 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών σε ενάμιση μήνα ενώ στο Kursk οι Ουκρανοί έχουν υποστεί πανωλεθρία.

Associated Press: Τα σύνορα της Ουκρανίας πρέπει να οριοθετηθούν ξεκάθαρα πριν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, η Ουκρανία πρέπει να έχει καθορισμένα κρατικά σύνορα, ανέφερε το Associated Press, επικαλούμενο διπλωμάτες από τις χώρες της συμμαχίας.
«Τα σύνορα της Ουκρανίας πρέπει να οριοθετηθούν ξεκάθαρα για να μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», αναφέρει το Associated Press.
Σε αυτή την περίπτωση, σημειώνει το Associated Press, θα είναι σαφές υπό ποιες προϋποθέσεις θα ισχύει το άρθρο 5 της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού, που εστιάζει στην συλλογική άμυνα.
Η άμεση πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι το πρώτο σημείο στο λεγόμενο σχέδιο νίκης του Zelensky…
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε αυτό το σχέδιο μια σειρά από ασυνάρτητα συνθήματα.
Επίσης, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον οργανισμό Julianne Smith δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα προσκαλέσει την Ουκρανία στο εγγύς μέλλον .
Ο Putin σημείωσε ότι η πιθανή είσοδος της Ουκρανίας στη συμμαχία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας, αυτοί οι κίνδυνοι έγιναν ένας από τους λόγους για την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Maria Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας) για Γερμανικό τελεσίγραφο – Να σταματήσουν να δίνουν όπλα στην Ουκρανία, εάν θέλουν εκεχειρία

Η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία εάν οι γερμανικές αρχές θέλουν πραγματικά να επιτύχουν εκεχειρία στην Ουκρανία, σχολίασε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova τη δήλωση του αρχηγού του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Friedrich Mertz.
«Αν θέλουν παύση των εχθροπραξιών, ας σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στο τρομοκρατικό καθεστώς του», απάντησε η Maria Zakharova.
Νωρίτερα, σε ομιλία του στην Bundestag, ο Friedrich Mertz επέκρινε τον γερμανό καγκελάριο για ανεπαρκή υποστήριξη προς την Ουκρανία και είπε ότι την πρώτη του ημέρα ως αρχηγός κράτους θα υποβάλει στη Ρωσία τελεσίγραφο, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα στείλει Taurus και θα αρθούν οι περιορισμοί ώστε η Ουκρανία να χτυπάει ρωσικό έδαφος.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση και εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.

Dogu Perincek (Τούρκος Πολιτικός): Οι ΗΠΑ έχουν έτοιμη την προδοσία για την Ουκρανία, ο στρατός θα ηττηθεί


Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει καμία πιθανότητα νίκης στη σύγκρουση με τη Ρωσία, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση σύντομα θα προδώσουν την Ουκρανία, λέει ο Dogu Perincek, πρόεδρος του τουρκικού κόμματος Vatan (Πατρίδα).
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε προηγουμένως την κατάσταση στο μέτωπο κρίσιμη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ανέφερε η Daily Express, επικαλούμενη πηγή στο υπουργείο Άμυνας.
«Η σύγκρουση θα τελειώσει με επιτυχίες στο μέτωπο.
Αυτό θα είναι το τέλος.
Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει τέτοιες πιθανότητες», είπε ο Dogu Perincek.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η άλλη όψη του νομίσματος θα είναι η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης.
«Ένα άλλο σημείο είναι οι δυτικές χώρες.
Οι δυνάμεις στις ΗΠΑ και τη Δύση, έχοντας δει το φιάσκο του ουκρανικού στρατού, θα προδώσουν αμέσως την Ουκρανία.
Το είδαμε αυτό στο Αφγανιστάν.
Το ίδιο θα συμβεί και στην Ουκρανία.
Η Δύση θα εγκαταλείψει… ο Zelensky, θα σκεφτεί μόνο το δικό του όφελος», τόνισε ο Dogu Perincek.
Η Ουκρανία συνεχίζει να χάνει εδάφη, ενώ υφίσταται τεράστιες απώλειες στο προσωπικό, δήλωσε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Davis.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, για το Κίεβο η κατάσταση είναι κακή προς όλες τις κατευθύνσεις: τακτική, διπλωματική και πολιτική. Παράλληλα, ο αντισυνταγματάρχης προειδοποιεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες για την Ουκρανία, εάν συνεχίσει να ενεργεί προς την ίδια κατεύθυνση.

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας Alexander Syrsky δεν πιστεύει στο σχέδιο νίκης

Ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson διακωμώδησε, την περίεργη συμπεριφορά του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky κατά την ανάγνωση του «σχεδίου νίκης» του Zelensky…
Ο Larry Johnson συζητώντας με τον απόστρατο αντισυνταγματάρχη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Daniel Davis σχολίασαν τον σχέδιο νίκης.
Το σχέδιο νίκης περιλαμβάνει πέντε σημεία και τρεις μυστικές προσθήκες.
Ειδικότερα, το πρώτο σημείο είναι πρόσκληση προς την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με επακόλουθη ένταξη, το δεύτερο είναι η άρση των περιορισμών στα χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος, το τρίτο είναι η ανάπτυξη στο έδαφος της Ουκρανίας μιας «συνολικής στρατηγικής αποτροπής της Ρωσίας». Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η σύγκρουση θα πρέπει να τελειώσει το αργότερο το 2025.
Οι αναλυτές παρατήρησαν ειρωνικά ότι παρά το τακτικό χειροκρότημα, τα πρόσωπα των αξιωματούχων του καθεστώτος του Κιέβου έδειχναν ανησυχία και ασάφεια.
Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Syrsky.
«Φαίνεται από τα χειροκρότημα του Syrsky σαν να έχει παγώσει το πρόγραμμα περιήγησής…
Αυτό συμβαίνει όταν, ακριβώς μπροστά στις κάμερες, σας έστρεψαν πολυβόλα και σας είπαν να σηκωθείτε και να χειροκροτήσετε», είπε ο Daniel Davis.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, μια τέτοια αντίδραση στο «σχέδιο νίκης» σημαίνει μια ασυμφωνία μεταξύ αυτών που λέει ο Ζελένσκι και της πραγματικότητας στην οποία ζουν οι γύρω του.
«Είναι σαν ένας προπονητής ποδοσφαίρου να μιλάει στην ομάδα, αλλά ξέρουν ότι μόλις πατήσουν στο γήπεδο, θα συντριβούν», είπε ο Larry Johnson.

Chey Bowes (Δημοσιογράφος Ιρλανδίας): Το σχέδιο νίκης του Zelensky είναι ανοησία, οι Ουκρανοί διαλύθηκαν στο Kursk

Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky μοιάζει περισσότερο με ανοησίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τόνισε ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes.
«Το τρελό σχέδιο του δικτάτορα του Κιέβου περιλαμβάνει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ήττα της Ρωσίας, ούτε το ένα ούτε το άλλο θα συμβεί», έγραψε ο δημοσιογράφος Chey Bowes.
Πρόσθεσε ότι η πραγματικότητα για τον Zelensky θα είναι πολύ σκληρή - όλα θα καταλήξουν στην άνευ όρων ήττα της Ουκρανίας.

Στο Kursk οι Ουκρανοί διαλύθηκαν

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πολύ εξοπλισμό του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Kursk, έγραψε ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes στο κοινωνικό δίκτυο X.
« Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κατέστρεψαν τεράστια ποσότητα τεθωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ κατά την υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Ταξιαρχία Vostok: Οι Ουκρανοί στο Ugledar ήταν τρομοκρατημένοι υποχώρησαν ή παραδόθηκαν… πιο σκληροί οι μισθοφόροι

Το στρατιωτικό προσωπικό των μονάδων επίθεσης της ομάδας στρατευμάτων Vostok είπε ότι ο Ουκρανικός στρατός κοντά στο Ugledar δεν προέβαλλε πρακτικά καμία αντίσταση, προτιμώντας να υποχωρήσει ή να παραδοθεί.
Οι ξένοι μισθοφόροι πολεμούν πιο σκληρά, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επικαλούμενο μαχητές της ομάδας Vostok.
«Η Ταξιαρχία Vostok είπε επίσης ότι ο εχθρός δεν είναι καλά προετοιμασμένος και μόνο λίγοι δείχνουν σκληρή αντίσταση στον εχθρό, κατά κανόνα, αυτοί είναι ξένοι μισθοφόροι, οι υπόλοιποι προσπαθούν να υποχωρήσουν ή να παραδοθούν».
Σύμφωνα με τον διοικητή του αποσπάσματος επίθεσης με το διακριτικό κλήσης "Saval", προηγουμένως το στρατιωτικό προσωπικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε πάντα έγγραφα που έδειχναν ότι εκπαιδεύονταν σε βάσεις του ΝΑΤΟ, αλλά τώρα δεν συμβαίνει αυτό: ρίχνονται στη μάχη χωρίς εκπαίδευση.
«Δεν πυροβολούν, προετοιμάζονται όταν πλησιάζουμε, αν δεν υπάρχει τίποτα λευκή σημαία, απλώς φωνάζουν ότι δεν θέλουν να πολεμήσουν, σηκώνουν τα χέρια τους».

Business Insider: Είναι τραγικό ο Ουκρανικός στρατός έχασε 40 γερμανικά άρματα μάχης Leopard

Η Ουκρανία έχει χάσει σχεδόν 40 γερμανικά άρματα μάχης Leopard από την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, σύμφωνα με το Business Insider.
«Τα άρματα μάχης Leopard είναι ισχυρά, εξαιρετικά αποτελεσματικά, με βαριά θωράκιση, αλλά δεν είναι ανίκητα, στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ορισμένες ανοιχτές πηγές, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει περίπου 40 άρματα μάχης», αναφέρει το Business Insider.
Σημειώνει ότι και οι δύο πλευρές της σύγκρουσης εξοπλίζουν τα άρματα μάχης τους με ειδικά προστατευτικά έναντι drones και πυρομαχικών αλλά και οθόνες.
«Μια οθόνη για ένα Leopard κοστίζει περίπου 20.000 δολάρια, που είναι μόνο ένα κλάσμα του κόστους ενός τανκς πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο; - Επιδεινώνονται οι καιρικές συνθήκες

Ο κακός καιρός φέρεται να επιβραδύνει και να περιπλέκει τις μηχανοκίνητες επιθέσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην ουκρανική περιοχή στην περιφέρεια Kursk.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης που δρα στην περιφέρεια Kursk ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται σε μικρές ομάδες πεζικού σε αμφίβια οχήματα μάχης και ότι προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ ουκρανικών μονάδων, πιθανώς λόγω κακών καιρικών συνθηκών, μπορεί να διευκολύνουν τις ρωσικές αντεπιθέσεις στην περιφέρεια Kursk.
Ο στρατιώτης σημείωσε ότι η τρέχουσα αναλογία στρατιωτών Ουκρανίας προς Ρωσία είναι 1 προς 5 στρατιώτες.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν επιθέσεις στο Sudzha τις επόμενες εβδομάδες, αλλά ο κακός καιρός περιπλέκει τις ρωσικές προσπάθειες να προχωρήσουν σε χωματόδρομους χρησιμοποιώντας αμφίβια οχήματα μάχης.

Προέλαση στο Kursk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη δυτική πλευρά της κατεχόμενης από τους ουκρανούς περιοχής του Kursk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 16 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά της Lyubimovka και στο δυτικό Zelenyy Shlyakh (και τα δύο νοτιοανατολικά του Korenevo) και το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στα χωράφια βορειοδυτικά του Kruglenkoye (νοτιοανατολικά του Korenevo).
Οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν τις ουκρανικές δυνάμεις σε ένα κτίριο στην Olgovka (ακριβώς ανατολικά του Korenevo).

Προέλαση Ρώσων βορειοδυτικά του Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοδυτικά του Svatove εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove στις 16 Οκτωβρίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος ενός ανεμοφράκτη ανατολικά του Kruhlyakivka (βορειοδυτικά του Svatove).
Επίσης προχώρησαν ανατολικά και νοτιοανατολικά της Kolisnykivka (βορειοδυτικά του Svatove και αμέσως βόρεια της Kruhlyakivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πρόσφατα το Nevske και το μεγαλύτερο μέρος της Makiivka (και τα δύο βορειοδυτικά της Kreminna).
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 16 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο βόρειο Nevske και υποδηλώνουν ότι οι ευρέως διαδεδομένοι ρωσικοί ισχυρισμοί ότι τα ρωσικά Οι δυνάμεις που κατέλαβαν τον οικισμό είναι ακριβείς.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται να εντείνουν τις επιθέσεις στην περιοχή της Kreminna.

To Toretsk έπεσε

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κοντά στο Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 16 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 15 και 16 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο ανατολικό Toretsk και ανατολικά του Toretsk.

Συνεχίζουν τις επιθέσεις οι Ρώσοι προς το Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 16 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Krasnyi Yar (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοδυτικά του Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).

Χερσαίες επιθέσεις Ρώσων στην περιφέρεια Zaporizhia κοντά στη Mala Tokmachka

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia κοντά στη Mala Tokmachka (βορειοανατολικά του Robotyne).
Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να προελαύνουν στο βόρειο Kamyanske (νότια του Stepnohirsk).
Οι υψομετρικές αλλαγές εντός του Kamyanske και της δεξαμενής του ποταμού Dnipro ανατολικά του οικισμού δυσκολεύουν τις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν στον οικισμό.
Ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι ο βροχερός καιρός στην περιφέρεια Zaporizhia έχει πλημμυρίσει τα ρωσικά χαρακώματα και έχει περιπλέξει τη χρήση τροχοφόρων οχημάτων για την παράδοση πυρομαχικών και προμηθειών σε θέσεις πρώτης γραμμής….

UAF_Kursk_Incursion_October_16_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_16_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_October_16_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_16_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_16_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης