Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frontex: Οι ροές μεταναστών προς την ΕΕ μειώθηκαν κατά 42% τους πρώτους 9 μήνες του 2024

Frontex: Οι ροές μεταναστών προς την ΕΕ μειώθηκαν κατά 42% τους πρώτους 9 μήνες του 2024

Οι πολιτικές της Meloni επηρεάζουν όλη την Κεντρική Μεσόγειο

Σχετικά Άρθρα
Σημειώθηκε απότομη μείωση στις παράνομες διελεύσεις των συνόρων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε η συνοριακή υπηρεσία Frontex.
Σύμφωνα με τον οργανισμό, υπήρξαν μόνο 166.000 παράνομες διελεύσεις κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, 42% λιγότερες από την ίδια περίοδο του 2023.
Περιέγραψε τις περισσότερες αφίξεις ως προερχόμενες από τη Συρία, το Μάλι και την Ουκρανία.
Η μεγαλύτερη μείωση στις παράτυπες διελεύσεις σημειώθηκε στις γραμμές των Δυτικών Βαλκανίων και της Κεντρικής Μεσογείου, με αυτές να σημειώνουν πτώση 79% και 64% αντίστοιχα.
Ωστόσο, τα ανατολικά χερσαία σύνορα και τα δρομολόγια της Δυτικής Αφρικής σημείωσαν μεγάλες αυξήσεις 192% και 100% αντίστοιχα.
Οι παράτυπες διελεύσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες επίσης συνέχισαν να αυξάνονται φέτος, αυξήθηκαν κατά 15% τους πρώτους εννέα μήνες του 2024, με την Frontex να καταγράφει συνολικά 45.600 παράνομες εισόδους.
Από τότε που η Giorgia Meloni έγινε πρωθυπουργός της Ιταλίας τον Οκτώβριο του 2022, η προσέγγιση της χώρας στην παράνομη μετανάστευση έχει γίνει πιο αυστηρή, με νέες πολιτικές που επηρεάζουν τη μετανάστευση ιδιαίτερα στην Κεντρική Μεσόγειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης