Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν σε 6 μέτωπα, 274 εκρήξεις στην Zaporizhia – O Zelensky θα συρθεί σε παράδοση – Syrsky: Δεν έχουμε πυραύλους

Καταρρέουν σε 6 μέτωπα, 274 εκρήξεις στην Zaporizhia – O Zelensky θα συρθεί σε παράδοση – Syrsky: Δεν έχουμε πυραύλους
Ο πόλεμος με βάση την Ρωσία θα τελειώσει μόνο όταν η Ουκρανία θα έχει υποστεί στρατηγική ήττα... η κλεψύδρα του χρόνου μετράει αντίστροφα
(upd10) Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Ουκρανικό δράμα θα συνεχιστεί όσο η επικίνδυνη διακυβέρνηση Zelensky συνεχίζεται…
Ωστόσο οι Ρώσοι έχουν την ευκαιρία τώρα που έχουν την πλήρη πρωτοβουλία στο μέτωπο να τους ισοπεδώσουν.
Στο Kursk τους έχουν περικυκλώσει, οι Ουκρανοί ξέρουν ότι ηττήθηκαν στο Kursk αλλά το κρατάνε με κάθε κόστος αλλά καταρρέουν, περικυκλώνονται και καταρρέουν.
Στο Kupyansk συντελείται μια μεγάλη προέλαση που σύντομα θα μετατραπεί σε οδοστρωτήρα.
Το Chasiv Yar έπεσε, το Toretsk έπεσε και οι Ρώσοι έφθασαν 2 χιλιόμετρα από το Pokrovsk.
Την ίδια στιγμή κύκλωσαν το Selydove και μπήκαν στα προάστια της Πόλης και περικυκλώνουν το Kurakhove, το Donbass έχει καταρρεύσει…
Ο Zelensky κατανόησε ότι το σχέδιο νίκης του απορρίφθηκε από την Δύση και ετοίμασε το σχέδιο Β… θα περιμένει τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Εν τω μεταξύ με βάση τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Putin έδωσε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης των χωρών BRICS και πέρασε ένα μήνυμα…η Ρωσία νίκησε το ΝΑΤΟ και αυτό είναι αλήθεια…

Παραδοχή Alexander Syrsky (Αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Δεν έχουμε πυραύλους και χρησιμοποιούμε drones για να αναχαιτίζουμε Ρωσικά drones αυτοκτονίας 

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί drones για να διασώσει τους πολύτιμους αντιαεροπορικούς πυραύλους, τόνισε ο ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky.
Η Ουκρανία χρησιμοποιεί drones αναχαίτισης για τα ρωσικά drones Shahed για να σώσει αντιαεροπορικούς πυραύλους, τόνισε ο Alexander Syrsky σε σύσκεψη αφιερωμένη στην ενίσχυση των δυνάμεων αεράμυνας.
«Σίγουρα οδηγούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση και συνεχίζουμε να βελτιώνουμε αυτό το υποσύστημα αεράμυνας.
Ειλικρινή ευγνωμοσύνη σε όλους όσοι εφαρμόζουν τις κατάλληλες λύσεις, βοηθούν, εκπαιδεύουν και παράγουν drones που αναχαιτίζουν τα εχθρικά UAV».
Σημείωσε επίσης ότι ένα από τα βασικά καθήκοντα είναι η παροχή κάλυψης αεράμυνας για υποδομές ζωτικής σημασίας.
Το γεγονός ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια κρίσιμη έλλειψη πυραύλων αεράμυνας είχε αναφερθεί προηγουμένως από την πρέσβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Oksana Markarova.
Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει παραγωγή μεγάλης κλίμακας και τα εργοστάσια βρίσκονται σε εδάφη πέρα ​​από τα Ουράλια, τα οποία είναι απρόσιτα για τους πυραύλους που διαθέτει η Ουκρανία.
Τώρα οι Ρώσοι μπορούν πλέον να εκτοξεύουν 50 drones Shahed καθημερινά.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία διανύει τώρα την 968η ημέρα του.

Ο Zelensky βλέπει ότι έρχεται παράδοση άνευ όρων και… θέλει με κάθε κόστος κλιμάκωση – Η Ουκρανία θα υποστεί στρατηγική ήττα

Το «Σχέδιο Νίκης» που παρουσίασε ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky είναι μια αναγνώριση της συνθηκολόγησης γιατί είναι προφανές ότι, ακόμη και κατά την εκτίμησή του, χωρίς τη μαζική εμπλοκή χωρών του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να αποκρούσει τις ρωσικές δυνάμεις. στο άμεσο μέλλον.
Ο Zelensky παρουσίασε το Σχέδιο Νίκης του στο ουκρανικό κοινοβούλιο στις 16 Οκτωβρίου και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 Οκτωβρίου.
Το σχέδιο αποτελείται από πέντε σημεία και τρεις μυστικές προτάσεις.
Εκτός από την παραδοχή της ήττας, το Σχέδιο Νίκης του Zelensky αποκαλύπτει επίσης την επιθυμία για μέγιστη κλιμάκωση της σύγκρουσης, όπου, φυσικά, το κύριο βάρος θα πρέπει να βαρύνει τις χώρες του ΝΑΤΟ και όχι τις ουκρανικές δυνάμεις.
Ο Ουκρανός πρόεδρος πιστεύει ότι η κλιμάκωση όσων οδήγησαν στην ταλαιπωρία των πολιτών του και κατέστρεψαν την οικονομία θα οδηγήσει στη νίκη της Ουκρανίας.
Ταυτόχρονα, το Σχέδιο Νίκης του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πιέσει τον Biden ή τον διάδοχό του να λάβουν αποφάσεις για να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία χωρίς, υποτίθεται, να προκαλέσει τη Ρωσία να αντιδράσει υπερβολικά.
Ωστόσο, το Κρεμλίνο έχει ήδη πει ότι η Ρωσία θα απαντήσει σε οποιεσδήποτε επιθέσεις.
Το Σχέδιο Νίκης εξαρτάται πραγματικά από την υποστήριξη των ΗΠΑ και όχι από την ευρωπαϊκή στήριξη.
Ως εκ τούτου, φορείς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης χρησιμεύουν για να δώσουν στη διοίκηση Biden τη νομιμότητα να ασκεί πίεση σε ορισμένα τμήματα του αμερικανικού κατεστημένου που αντιστέκονται σαφώς στην περαιτέρω υποστήριξη της Ουκρανίας.
Το πρώτο σημείο του Σχεδίου Νίκης του Zelensky είναι γεωπολιτικό και αφορά την άμεση πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Τα άλλα σημεία αφορούν τον ουκρανικό στρατό με αποκορύφωμα οι Ουκρανοί στρατιώτες να αντικαταστήσουν μέρος του αμερικανικού στρατεύματος στην Ευρώπη στη μεταπολεμική περίοδο.

To 84% των Ουκρανών θέλουν ένταξη στο ΝΑΤΟ...

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το 84% των Ουκρανών θέλουν η χώρα τους να είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Παρά την ευρεία υποστήριξη για ένταξη στη συμμαχία και παρόλο που το ΝΑΤΟ έχει κηρύξει την πορεία ένταξης της Ουκρανίας μη αναστρέψιμη, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου και η συμμαχία αρνήθηκε να θέσει χρονοδιάγραμμα.
Στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ έχει κατηγορηματικά αποκλείσει την ένταξη μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος, γεγονός που κάνει ήδη το Σχέδιο Νίκης του Zelensky εκτός πραγματικότητας, καθώς το πρώτο σημείο του σχεδίου για την ήττα της Ρωσίας είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Για την Ρωσία όλο αυτό δεν είναι σχέδιο.
Είναι μια συλλογή ασυνάρτητων συνθημάτων.
Είναι αφρός αίματος στο στόμα ενός νεοναζί δολοφόνου»….

Δεδομένου ότι ο Zelensky προφανώς δεν έχει σχέδια να ξεκινήσει σοβαρές διαπραγματεύσεις, όπως φαίνεται από το Σχέδιο Νίκης του, οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις διεξάγονται βραχυπρόθεσμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη Δύση και το καθεστώς του Κιέβου για να παγώσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, να αναπληρώσουν τις δυνατότητές τους και να ξεκινήσουν νέες επιθέσεις κατά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Washington Post, ο Zelensky έχει δείξει ότι είναι πιο ανοιχτός σε συνομιλίες με τη Ρωσία.
Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov είπε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη επαρκείς προτάσεις για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, εκτός από τη δημοσιότητα στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Η Δύση κατανόησε ότι δεν μπορεί να νικήσει την Ρωσία

Η Δύση βλέπει ότι δεν είναι σε θέση να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία και αρχίζει να ζητάει διαπραγματεύσεις.
Προς το παρόν, καταφεύγουν στη διαπραγματευτική φλυαρία, όπως αναφέρθηκε, για να προσπαθήσουν να παγώσουν τη σύγκρουση για να αναπληρώσουν δυνάμεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η σύγκρουση είναι η πλήρης ήττα της Ουκρανίας, η ειρήνη με τους όρους της Ρωσίας και η στρατηγική υποχώρηση της Δύσης από τα σύνορα της Ρωσίας.
Το Σχέδιο Νίκης έχει σίγουρα κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα και έχει τραβήξει την προσοχή πολλών παγκόσμιων ηγετών, αλλά το Κίεβο δεν έχει τρόπο να το επιβάλει, ειδικά επειδή, είναι διασφαλισμένη η αποτυχία αυτού του σχεδίου, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ δεν θα εντάξει την Ουκρανία… πρώτα θα τελειώσει ο πόλεμος και ο πόλεμος με βάση την Ρωσία θα τελειώσει μόνο όταν η Ουκρανία έχει υποστεί στρατηγική ήττα.

Πολιτικό μήνυμα με επικίνδυνο αντίκρυσμα, η γαλλική συζήτηση, για άμεση πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ!

Η Γαλλία βρίσκεται σε συνομιλίες με τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ σχετικά με την πιθανότητα να προσκαλέσει άμεσα την Ουκρανία στο μπλοκ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Noel Barrot κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο.
«Όσον αφορά την πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δεν το αποκλείουμε και κάνουμε συζητήσεις για αυτό το θέμα με τους εταίρους μας», είπε.
Την προηγούμενη μέρα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche, ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών Benjamin Haddad είπε ότι το Παρίσι πιστεύει ότι είναι προτεραιότητα να συμφωνηθεί για την επίσημη πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Παραδέχτηκε ωστόσο, ότι η διαδικασία ένταξης στη συμμαχία μπορεί να διαρκέσει αρκετά, όμως, σύμφωνα με τον Haddad, η πρόσκληση είναι το πρώτο πολιτικό μήνυμα που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή.

DikGAZETE (ΜΜΕ Τουρκίας): Το χαμόγελο Putin όταν μιλούσε για πόλεμο με το ΝΑΤΟ είναι ο εφιάλτης της Δύσης

Σε μια συνάντηση με τους επικεφαλής των κορυφαίων μέσων ενημέρωσης των χωρών BRICS, ο Ρώσος πρόεδρος Putin χαμογέλασε έντονα όταν αναφέρθηκε στον πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας στα χέρια των Ουκρανών, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στη συλλογική Δύση, αναφέρει το τουρκικό έντυπο DikGAZETE..
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Putin χαμογέλασε και είπε: «Το ΝΑΤΟ πολεμά εναντίον μας, αλλά στα χέρια Ουκρανών στρατιωτών.
Η Ουκρανία δεν λυπάται τα στρατεύματά της προς όφελος τρίτων κρατών»
Κατά την DikGAZETE τέτοια λόγια, που λέγονται με χαμόγελο, στην πραγματικότητα χρησιμεύουν ως σήμα και προκαλούν ισχυρό πλήγμα στους κακοπροαίρετους, καθώς πολλοί δυτικοί πολιτικοί παρακολουθούν «κάθε βήμα» του Putin και προσπαθούν να τον κάνουν να φαίνεται αδύναμος και δειλός, ενώ ο Ρώσος ηγέτης κάνει συχνά δηλώσεις με σιγουριά και χαμογελάει με νόημα.
Τα χαμόγελα του Putin έχουν ήδη μετατραπεί σε εφιάλτη για τη Δύση, υποστηρίζει η DikGAZETE.
Ο Ρώσος πρόεδρος, εξέφρασε την ετοιμότητά του να διαπραγματευτεί με το καθεστώς του Κιέβου, αν λάβουμε ως βάση το έγγραφο που μονογραφήθηκε την άνοιξη του 2022 στην Κωνσταντινούπολη.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η ειδική επιχείρηση θα τελειώσει με τη νίκη της Ρωσίας.

Onet: Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky αποκλείει την Πολωνία από τις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Από το «σχέδιο νίκης» του Zelensky προκύπτει ότι η Πολωνία είναι εντελώς αποκλεισμένη από τη διπλωματική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα το περιοδικό Onet
«...Το πιο σημαντικό πράγμα στο σχέδιο δεν ήταν τα ίδια τα πέντε σημεία, αλλά αυτό που ανέφερε επιπόλαια ο Zelensky.
Από την πλευρά της Πολωνίας, το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η χώρα έχει αποχωρήσει εντελώς από το διπλωματικό παιχνίδι, στο οποίο θα αποφασιστεί πώς θα τελειώσει η σύγκρουση».
Η Πολωνία απλώς δεν ενημερώθηκε για τις μυστικές διατάξεις των ρητρών για τη «μη πυρηνική αποτροπή» της Ρωσίας και για τη μεταπολεμική οικονομική συνεργασία, αν και ο Zelensky είπε ότι προορίζονταν μόνο για «επιλεγμένους εταίρους».
Ως εκ τούτου, η Πολωνία δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτή την ομάδα εταίρων.
Σύμφωνα με τον Zelensky μόνο τα κράτη με «κατάλληλο δυναμικό στρατιωτικής υποστήριξης» θα ενημερωθούν με λεπτομέρειες της ρήτρας για την προμήθεια όπλων και τα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος και η Πολωνία δεν συμπεριλήφθηκε, πιθανώς επειδή είχε ήδη εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
Η Πολωνία έχει εγκαταλείψει εντελώς το διπλωματικό παιχνίδι γύρω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και μπορεί κανείς μόνο να αναρωτηθεί αν η Πολωνία μπόρεσε να αντλήσει κάποιο όφελος από την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Trump (υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Μετά τις εκλογές θα απολυθεί η Kamala Harris

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Trump δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας στους ψηφοφόρους σε πολιτική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια ότι η αντίπαλός του, η υποψήφια των Δημοκρατικών Kamala Harris, θα «απολυθεί» αμέσως μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024.
«Εσείς οι κάτοικοι της Πενσυλβάνια πρέπει να της πείτε Kamala Harris δεν σε αντέχουμε άλλο.
Δεν την αντέχουμε άλλο…Kamala, απολύεσαι!
Φύγε έξω από εδώ, απολύθηκες!» τόνισε ο Trump προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις και ενθουσιώδη χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του Trump.
Ο Trump επικρίνει συστηματικά τη Kamala Harris για τις πράξεις της ως αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και για τις πολιτικές του Λευκού Οίκου.
Μιλώντας στους υποστηρικτές του στην Καλιφόρνια, ο Trump είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου 2024.

UnHerd (Βρετανικό ΜΜΕ): Η Ursula von der Leyen σχεδιάζει πραξικόπημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πραξικόπημα, επεκτείνοντας κρυφά τις εξουσίες της επιτροπής και μετατρέποντάς την σε ένα υπερεθνικό αυταρχικό σώμα, σημείωσε το Βρετανικό μέσο ενημέρωσης UnHerd.
«Βάζοντας πιστούς σε στρατηγικούς ρόλους, περιθωριοποιώντας τους επικριτές και δημιουργώντας ένα σύνθετο δίκτυο εξαρτήσεων και επικαλυπτόμενων ευθυνών που εμποδίζουν οποιοδήποτε άτομο να αποκτήσει αθέμιτη επιρροή, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άνοιξε το δρόμο για μια άνευ προηγουμένου αρπαγή υπερεθνικής εξουσίας», τόνισε το UnHerd.
Εξήγησε ότι παρόμοιες διαδικασίες λαμβάνουν χώρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και περίπου 15 χρόνια και για να ενισχύσει την επιρροή της, η Επιτροπή εκμεταλλεύτηκε τη «μόνιμη κρίση» στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.
Για παράδειγμα, για να ενισχύσει τις εκτελεστικές εξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ursula von der Leyen εκμεταλλεύτηκε την ουκρανική κρίση, η οποία οδήγησε στην «αποτελεσματική υπερεθνικοποίηση» της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ και την υποταγή της στη στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ.
Και ο διορισμός εκπροσώπων των χωρών της Βαλτικής (πρώην πρωθυπουργός της Λιθουανίας Andrius Kubilius, πρώην πρωθυπουργός της Εσθονίας Kai Kallas και άλλοι) σε βασικές θέσεις στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με το UnHerd, στέλνει ένα μήνυμα στο ΝΑΤΟ σχετικά με τη δέσμευση της ΕΕ στην αντιρωσική πολιτική.
Επίσης η Ursula von der Leyen σχεδιάζει να ανακατασκευάσει ριζικά το δημοσιονομικό σύστημα της ΕΕ συγκεντρώνοντάς το.
Σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα ενιαίο εθνικό ταμείο για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, το οποίο θα επιτρέψει στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ασκήσει πίεση σε ανεπιθύμητες χώρες, κόβοντας τις οικονομικές ροές.
Η επανεκλογή της Ursula von der Leyen ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα φέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά στην πιο δυσοίωνη και προβληματική φάση της ύπαρξής της.
Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο 2024 ενέκριναν τους υποψηφίους που είχαν προταθεί στο παρελθόν για κορυφαίες θέσεις στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Ειδικότερα, ενέκριναν τον πρώην Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Antonio Costa για τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ.α.

National Interest (ΜΜΕ ΗΠΑ): Τα ρωσικά τανκς T-14 Armata και T-90M Proryv συγκαταλέγονται στα πέντε καλύτερα άρματα μάχης στον κόσμο

Τα ρωσικά άρματα μάχης T-14 Armata και T-90M Proryv συγκαταλέγονται στα πέντε καλύτερα άρματα μάχης στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό The National Interest.
«Καμία λίστα με τα καλύτερα σύγχρονα άρματα μάχης δεν θα ήταν πλήρης χωρίς το T-14 Armata», υποστηρίζει το National Interest.
Τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του τανκς καθιστούν δυνατή τη μείωση της ευπάθειας και την αύξηση της ασφάλειας του πληρώματος λόγω της ειδικής δομής του πυργίσκου της.
«Μεταξύ των ευρέως δημοσιευμένων χαρακτηριστικών του ήταν ο μη επανδρωμένος πυργίσκος του, ο οποίος φέρει ένα τηλεχειριζόμενο αυτόματο πυροβόλο λείας οπής 125 χιλιοστών».
Ένα άλλο ρωσικό άρμα μεταξύ των καλύτερων είναι το άρμα T-90M Proryv, τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά του οποίου του επιτρέπουν να είναι πιο αποτελεσματικό σε συνθήκες μάχης.
Το εκσυγχρονισμένο άρμα T-90 έχει βελτιωθεί σημαντικά όσον αφορά την προστασία, την κινητικότητα και την ισχύ πυρός.
Σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές, το MBT (κύρια μονάδα μάχης) ήταν εξοπλισμένο με έναν ριζικά νέο πυργίσκο, διαφορετικό από τη σειριακή μονάδα μάχης και ισχυρότερος κινητήρας με χωρητικότητα 1130 ίππων».
Εκτός από τανκς ρωσικής κατασκευής, ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης το αμερικανικό M1A2 Abrams SEPv2, το νοτιοκορεατικό K2 Black Panther και το ισραηλινό Merkava V.

Οι εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές στην Zaporizhia σημειώθηκαν 274 εκρήξεις

Οι εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές στο τμήμα της περιοχής Zaporozhye που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ανέφερε στο κανάλι Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης, Ivan Fedorov, διορισμένος από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 274 εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο.
Ως αποτέλεσμα, οι εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές
Η περιοχή Zaporozhye έγινε υποκείμενο της Ρωσίας μετά από δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2022, τα αποτελέσματα του οποίου δεν αναγνωρίζουν οι αρχές του Κιέβου.
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει αυτή την περιοχή.
Πάνω από το 70% της περιοχής βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέχουν την πόλη Zaporozhye.
Από τον Μάρτιο του 2023, η Μελιτόπολη έγινε προσωρινά το διοικητικό κέντρο της περιοχής.

Οι Ρώσοι περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στο Kursk και ειδικά στην Malaya Loknya – Το τέλος έφθασε

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα εντός του κύριου ουκρανικού κατεχόμενου σημείου στην περιφέρεια Kursk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά της Russkaya Konopelka (ανατολικά της Sudzha).
Επίσης κατέλαβαν και εκκαθάρισαν τη Lyubimovka (νοτιοανατολικά του Korenevo) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Leonidovo (νοτιοανατολικά του Korenevo) και προχωρούν προς τη Malaya Loknya και τη Viktorovka (και τα δύο νοτιοανατολικά του Korenevo).
Επίσης κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος και μερικώς περικυκλωμένο Plexovo (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν περιορισμένες ουκρανικές επιθέσεις πέρα από τα διεθνή σύνορα κοντά στο Volfino και το Tetkino στο Glushkovsky (δυτικά της κύριας ουκρανικής θέσης στην περιφέρεια Kursk).

Προέλαση Ρώσων νοτιοανατολικά του Kupyansk - Εφθασαν στον κρίσιμο ποταμό Oskil 

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Kupyansk κατά τη διάρκεια μιας ενισχυμένης μηχανοκίνητης επίθεσης στις 19 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 19 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος της οδού Luhova στη νοτιοδυτική Kruhlyakivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Αυτή η προέλαση τοποθετεί τις ρωσικές δυνάμεις σε απόσταση λίγων μέτρων από τον ποταμό Oskil και αποτελεί μέρος της προσπάθειας της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης να δημιουργήσει ερείσματα απευθείας στον ποταμό Oskil για να πιέσει τους Ουκρανούς στα βόρεια μεταξύ Kupyansk-Vuzlovyi και Hlushkivka.

Νέα μεγάλη προέλαση Ρώσων στην κατεύθυνση του Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα προς την κατεύθυνση του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 19 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στα νότια προάστια της Vozdvyzhenka (ανατολικά του Pokrovsk).
Πρόσθετο γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 19 Οκτωβρίου δείχνει τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν ρωσικές δυνάμεις στο βόρειο Zoryane, νοτιοανατολικά του Zoryane και στη δορυφορική κοινότητα βορειοανατολικά του Zoryane, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην περιοχή και πιθανότατα κατέλαβαν τη Zhelanna Druhe (βορειοανατολικά του Zoryane).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Zoryane και οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 0,5 χιλιόμετρα στη Lysivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk), 1,2 χιλιόμετρα δυτικά του ορυχείου Korotchenka (στα ανατολικά προάστια του Selydove) και ένα χιλιόμετρο δυτικά του το ορυχείο Novohrodivska No. 2.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Zolota Nyva δυτικά του Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά του Ugledar εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 19 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 19 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά στη δυτική Zolota Nyva (κοντά στο Ugledar).
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά του Ugledar κοντά σε Antonivka, Katerynivka και Kostyantynivka και βόρεια του Ugledar κοντά στη Bohoyavlenka.

UAF_Kursk_Incursion_October_19_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_19_2024.png

19oct2024_Ukraine_Svatove_Kreminna_map.jpg

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_19_2024.png

19oct2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map-768x843.jpg
19oct2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-768x730.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης