Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest (ΜΜΕ ΗΠΑ): Tα ρωσικά τανκς T-14 Armata και T-90M Proryv συγκαταλέγονται στα πέντε καλύτερα άρματα μάχης στον κόσμο

National Interest (ΜΜΕ ΗΠΑ): Tα ρωσικά τανκς T-14 Armata και T-90M Proryv συγκαταλέγονται στα πέντε καλύτερα άρματα μάχης στον κόσμο
Το εκσυγχρονισμένο άρμα T-90 έχει βελτιωθεί σημαντικά όσον αφορά την προστασία, την κινητικότητα και την ισχύ πυρός
Τα ρωσικά άρματα μάχης T-14 Armata και T-90M Proryv συγκαταλέγονται στα πέντε καλύτερα άρματα μάχης στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό The National Interest.
«Καμία λίστα με τα καλύτερα σύγχρονα άρματα μάχης δεν θα ήταν πλήρης χωρίς το T-14 Armata», υποστηρίζει το National Interest.
Τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του τανκς καθιστούν δυνατή τη μείωση της ευπάθειας και την αύξηση της ασφάλειας του πληρώματος λόγω της ειδικής δομής του πυργίσκου της.
«Μεταξύ των ευρέως δημοσιευμένων χαρακτηριστικών του ήταν ο μη επανδρωμένος πυργίσκος του, ο οποίος φέρει ένα τηλεχειριζόμενο αυτόματο πυροβόλο λείας οπής 125 χιλιοστών».
Ένα άλλο ρωσικό άρμα μεταξύ των καλύτερων είναι το άρμα T-90M Proryv, τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά του οποίου του επιτρέπουν να είναι πιο αποτελεσματικό σε συνθήκες μάχης.
Το εκσυγχρονισμένο άρμα T-90 έχει βελτιωθεί σημαντικά όσον αφορά την προστασία, την κινητικότητα και την ισχύ πυρός.
Σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές, το MBT (κύρια μονάδα μάχης) ήταν εξοπλισμένο με έναν ριζικά νέο πυργίσκο, διαφορετικό από τη σειριακή μονάδα μάχης και ισχυρότερος κινητήρας με χωρητικότητα 1130 ίππων».
Εκτός από τανκς ρωσικής κατασκευής, ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης το αμερικανικό M1A2 Abrams SEPv2, το νοτιοκορεατικό K2 Black Panther και το ισραηλινό Merkava V.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης