Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Με το δίκιο των πολλών ενάντια στις θυσίες για τα κέρδη των λίγων - Ας σταματήσει να μιλάει ο Μητσοτάκης για μέτρα ανακούφισης

Κουτσούμπας: Με το δίκιο των πολλών ενάντια στις θυσίες για τα κέρδη των λίγων - Ας σταματήσει  να μιλάει ο Μητσοτάκης για μέτρα ανακούφισης
Η υπουργός Εργασίας "ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο για τον κατώτατο μισθό και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που όχι μόνο θα ακυρώνει τον ρόλο των συνδικάτων, αλλά θα νομοθετήσει έναν μόνιμο κόφτη για τους μισθούς των εργαζομένων", τόνισε ο  Δ. Κουτσούμπας
Κάλεσμα για διαμόρφωση ενός πανελλαδικού κινήματος, το οποίο θα κατανοεί την ανάγκη σύγκρουσης, «με την οικονομία και την κοινωνία του κεφαλαίου, για να τελειώσει το κράτος των καπιταλιστών», απηύθυνε ο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας,από τα Ιωάννινα.
Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στην Πανηπειρωτική σύσκεψη σωματείων, φορέων και συνδικαλιστών, ανέφερε πως «μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για να βελτιώσουμε, όσο γίνεται σήμερα, τη ζωή μας, και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και προετοιμαζόμαστε για τις μεγάλες συγκρούσεις που έχουμε μπροστά μας, μέχρι την οριστική ανατροπή αυτής της αδικίας».
Αφού σημείωσε ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, τόνισε ότι «εντός αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος, γι΄ αυτό μία επιλογή έχουμε, να συγκρουστούμε με την οικονομία και την κοινωνία του κεφαλαίου», ζήτησε να φύγουμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά και κοινωνικοποίηση των μέσων που παράγουν τον πλούτο στη χώρα μας.
Έκανε λόγο για αντιλαϊκές πολιτικές που όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούν διαδοχικά και χαρακτήρισε μεγαλύτερη σε ένταση, αυτή από την κυβέρνηση της ΝΔ «με τις πλάτες φυσικά των άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό κι εμείς τονίζουμε ότι "από τα πάνω", από τους κυβερνώντες και από τη βολική τους, δήθεν, αντιπολίτευση, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα».
Ο κ. Κουτσούμπας στηλίτευσε την κυβερνητική οικονομική πολιτική και μίλησε για «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα, δυσβάσταχτους φόρους που εξαϋλώνουν τα λαϊκά εισοδήματα, καθηλωμένους τους μισθούς και τις συντάξεις για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και να βαθαίνει η φτώχεια για τον λαό και τα επόμενα χρόνια.
«Ας σταματήσει πια να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για "μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών"», είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η νέα υπουργός Εργασίας, η οποία θέλει να εμπλουτίσει το αντεργατικό βιογραφικό της, ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο για τον κατώτατο μισθό και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που όχι μόνο θα ακυρώνει τον ρόλο των συνδικάτων, αλλά θα νομοθετήσει έναν μόνιμο κόφτη για τους μισθούς των εργαζομένων».
Όπως είπε, «λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία, για τις ανάγκες του λαού δεν υπάρχουν, λεφτά όμως για να στέλνουν φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα που κοστίζει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα στο λαό, έχουν. Λεφτά για να στηρίξουν το λαϊκό εισόδημα δεν έχουν, αλλά για τους υπέρογκους εξοπλισμούς έχουν! Για να στηρίξουν την πιο βαθιά συμμετοχή της Ελλάδας στους δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, για λογαριασμό της άρχουσας τάξης, που θέλει κι αυτή κομμάτι από τη μοιρασιά, έχουν και παραέχουν! Κι όταν μιλάμε για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, μιλάμε για το μπουρλότο που έχει βάλει το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, το οποίο με τη στήριξη των ευρωατλαντικών συμμάχων του, σφαγιάζει τους λαούς της Παλαιστίνης, του Λιβάνου. Αυτή τη σφαγή στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση, καθιστώντας την ίδια στιγμή τη χώρα μας, το λαό μας στόχο αντιποίνων!».
Περαιτέρω, χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις συσκέψεις με συνδικαλιστές, σωματεία, συλλόγους και φορείς, γιατί είναι εκείνοι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι ποια είναι η κατάσταση και τα προβλήματα σε κάθε χώρο, σε κάθε κλάδο.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν συμβιβάζεστε μ' αυτά, μπαίνετε μπροστά, διεκδικείτε λύσεις. Το ίδιο και μείς. Απ' αυτή τη σκοπιά μπορούμε να πούμε πως βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά: "με το δίκιο των πολλών, ενάντια στις θυσίες για τα κέρδη των λίγων", όπως λέει και το σύνθημα της σημερινής σύσκεψης», τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης