Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάτη Biden τα περί συνομιλιών για τα πυρηνικά - Lavrov (Ρωσία): Θέλουν τη στρατηγική μας ήττα

Απάτη Biden τα περί συνομιλιών για τα πυρηνικά - Lavrov (Ρωσία): Θέλουν τη στρατηγική μας ήττα
Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να γίνουν στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Η έκκληση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden να μιλήσουμε για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων χωρίς προϋποθέσεις είναι απλά… απάτη υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
«Η έκκληση να μιλήσουμε για στρατηγική σταθερότητα, για έλεγχο των πυρηνικών όπλων χωρίς προϋποθέσεις είναι ένα κόλπο, μια απάτη.
Τι σημαίνει χωρίς προϋποθέσεις;
Σημαίνει ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το δικαίωμα να μας κηρύξουν εχθρό στα έγγραφα τους, να δηλώσουν και επίσημα ότι ο σκοπός τους είναι να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης» υποστήριξε ο Lavrov σε συνέντευξη του στον ρωσικό ιστότοπο aif.ru.
Όπως λέει ο Ρώσος ΥΠΕΞ, βάσει των όσων υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος, η Μόσχα θα πρέπει να αποδεχθεί αυτούς τους όρους και να συμφωνήσει με τους Αμερικανούς για τη μείωση των όπλων, χωρίς την απαίτηση οι ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την τρέχουσα πολιτική τους.
Ο Lavrov υποστήριξε ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να γίνουν στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, καθώς και να ληφθεί υπόψη από τις δύο πλευρές ότι δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος.
«Όταν λένε, ας αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις χωρίς όρους, αλλά ο στόχος μου είναι να σας καταστρέψω στο πεδίο της μάχης – είναι έξυπνο;
Νομίζω ότι δεν είναι» είπε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης