Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης - To deal της Quest, η Attica Bank και τα κέρδη της Παπουτσάνης

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης - To deal της Quest, η Attica Bank και τα κέρδη της Παπουτσάνης
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με διαθέσεις συσσώρευσης οι αγορές της Ευρώπης και εμείς προσπαθούμε να κρατηθούμε πέριξ του χθεσινού κλεισίματος. Έχουμε επιλεκτικές τοποθετήσεις καθώς υπάρχουν κάποιες καλές ειδήσεις, όπως για παράδειγμα στην επί σειρά ετών υποτιμημένη Quest.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό άνοιγμα για την Eurobank, αλλά συνολικά μάλλον όλες οι συστημικές στο ξεκίνημα δείχνουν διάθεση για συσσώρευση και κίνηση γύρω από το χθεσινό κλείσιμο.

ΤΙΤΑΝ: Με αξιόλογες απώλειες στο άνοιγμα και αυξημένο όγκο, αλλά το μεγάλο μέρος οφείλεται σε ένα πακέτο. Στα 32,80 ευρώ και στο -1,35%.

ΔΕΗ (απάντηση): Όπως μαθαίνουμε το ομόλογο απευθύνεται σε επαγγελματίες επενδυτές με ελάχιστο όριο επένδυσης της 100.000 ευρώ και θα έχει επιτόκιο πάνω από 4%. Δεν απευθύνεται δηλαδή σε retail, όπως άλλα ομόλογα που διαπραγματεύονται στο Χ.Α.

QUEST: Άλλες εισηγμένες προσπαθούν να πλασαριστούν ως εταιρείες των deals από τα οποία θα έχουν υπεραξίες αλλά άλλες έχουν και το όνομα και τη χάρη. Η εισηγμένη του Θεόδωρου Φέσσα στη διαδρομή της έχει κάνει πολλά deals. Ποια να πρωτοθυμηθούμε: Την Q-Telecom, την Rainbow, την Cardlink ή τα σημερινά; Καιρό τώρα περιμένουμε κινήσεις από τον όμιλο και μας είχε προϊδεάσει αλλά κάπως καθυστερούσε. Μεγάλο βέβαια το deal και ήθελε το χρόνο του. Τώρα όμως φαίνεται αυτό που η στήλη τονίζει καιρό, πόσο τσάμπα είναι κάποιες μετοχές και η συγκεκριμένη. Τα έχουμε ξαναγράψει. Γινόταν πάρτι στην πληροφορική και η συγκεκριμένου ούτε που κουνούσε. Για να δούμε τώρα που μόνο ένα από τα assets της πήρε αποτίμηση 370 εκατ. ευρώ, πόσο πρέπει να αξίζουν τα υπόλοιπα. Η Eurobank Equities σχολιάζει πως το deal έγινε με δείκτη EV/EBITDA (2024 εκτ.) 13 φορές! Με εντυπωσιακή άνοδο άνω του 8% και στα 6 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή.

CENERGY: Κάτω από 72% το ποσοστό της Viohalco όπως ανακοινώθηκε μετά την αύξηση κεφαλαίου. Στα 8,85 ευρώ η μετοχή, κάτω δηλαδή από την τιμή του placement.

ΕΧΑΕ -ΑΤΤΙΚΗΣ: Προφανώς και η στήλη και συνολικά το ΒΝ έχουν ασκήσει δριμύτατη κριτική στον κ.Κοντόπουλο, χωρίς να έχουν γλιτώσει οι προηγούμενοι επικεφαλής του ομίλου. Αυτά που έγιναν στη μετοχή της Αττικής χθες σίγουρα εκθέτουν το θεσμό, αλλά όταν μία αύξηση γίνεται με τέτοιους όρους είναι λογικό να υπάρχουν στρεβλώσεις. Εδώ επαγγελματίες και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τους όρους, ή γιατί το δικαίωμα έπαιρνε τέτοια τιμή, θα καταλάβαιναν οι μικροεπενδυτές; Μπήκαν λοιπόν κάποιοι με σκοπό να βάλουν 2.000 ευρώ και να πάρουν 10.000 ευρώ ή να χάσουν 1.000 ευρώ. Μην τρελαθούμε κιόλας! Εδώ έχουν γίνει χειραγωγήσεις επί χειραγωγήσεων. Βγαίνει είδηση για καλή μετοχή, δεν σχολιάζει κάποιος, βγαίνει για κάποια επιτηρούμενη και γίνεται πανικός. Αυτοί είμαστε. Αυτά που έγιναν στην Αττικής λοιπόν ήταν πταίσμα. Εμείς θα ξανασημειώσουμε το γεγονός ότι όταν επέστρεψε στο ταμπλό έκανε μεγάλο όγκο στο υψηλό ημέρας. Εσείς τι καταλαβαίνετε από αυτό;

ATTICA BANK: Συνεχίζουμε από το παραπάνω σχόλια αναφέροντας πως σήμερα στην προσυνεδρίαση είχε εντολή αγοράς 1.000 τεμαχίων στα 5 ευρώ. Δηλαδή μήπως να σταματήσουν ξανά τη διαπραγμάτευση οι αρχές και να ακυρώσουν όλες τις πράξεις, επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ή εμείς δε συμφωνούμε με τις επιλογές τους; Μεγάλα παιδιά είμαστε και ο καθένας έχει την ευθύνη της εντολής που βάζει. Στα 5,50 ευρώ και στο -21,6% στο άνοιγμα.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Το έχουμε γράψει αρκετές φορές και θα το ξαναγράψουμε. Πολλά μπράβο στη συγκεκριμένη και σε όποια άλλη δεν ταλαιπωρεί τους επενδυτές και δίνει γρήγορη ενημέρωση για την πορεία των αποτελεσμάτων. Ανακοίνωσε εννεάμηνο με τα EBITDA να ανέρχονται στα 8,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 21% και τα καθαρά κέρδη στα 3,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 41%. Φαίνεται πως αυτά που υπόσχεται η διοίκηση τα φέρνει.

ΜED: Στις 24 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, από την απορρόφηση εταιρειών, που όπως αποκάλυψε το ΒΝ ήταν συμφερόντων των βασικών μετόχων. Έτσι από 11,9 εκατ. μετοχές ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τα 68,9 εκατ. μετοχές.

MIG: Στο -7,16% και στα 3,11 ευρώ με όγκο 2.500 τεμάχια.

ΙΛΥΔΑ: Με διάθεση για αντίδραση μετά την πρόσφατη διολίσθηση. Λογικές οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αφού τα κέρδη του τελευταίου διαστήματος ήταν μεγάλα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης