Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν γερμανικές οβίδες χλωρίου στην περιοχή του Kursk - Χημική δηλητηρίαση ρώσων στρατιωτών

Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν γερμανικές οβίδες χλωρίου στην περιοχή του Kursk - Χημική δηλητηρίαση ρώσων στρατιωτών
Μα από τις οβίδες περιείχε χλώριο, το οποίο οδήγησε στη δηλητηρίαση αρκετών Ρώσων στρατιωτικών

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) φέρεται να χρησιμοποίησαν οβίδες που περιείχαν χλώριο κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Κουρσκ.
Τα πλάνα που δημοσίευσε το κανάλι «Two Majors» στο Telegram, δείχνουν ένα υποπυρομαχικό που δεν έχει εκραγεί, πιθανώς από ένα γερμανικό DM1216 155 mm που κατασκευάστηκε από τη Rheinmetall.
Αντί για το τυπικό προπέτασμα καπνού για τέτοια πυρομαχικά, μια από τις οβίδες περιείχε χλώριο, το οποίο οδήγησε στη δηλητηρίαση αρκετών Ρώσων στρατιωτικών.

  

Το περιεχόμενό του προκάλεσε χημική δηλητηρίαση. Το χλώριο που περιείχε τα πυρομαχικά προκάλεσε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στους στρατιώτες, ενώ αρκετοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης.
Τα πυρομαχικά με την ένδειξη «NBK DM 1216» (γερμανικά Nebelkörper, που σημαίνει «στοιχείο καπνού») επιβεβαιώνουν ότι οι οβίδες έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν ένα προπέτασμα καπνού, αλλά η χρήση χλωρίου τα μετατρέπει σε χημικό όπλο.
Πάντως, παρά τις πληροφορίες από το κανάλι Telegram "Two Majors", δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankinngews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης