Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutte (γ.γ. ΝΑΤΟ): Η Τουρκία παραμένει βασικός πυλώνας της Συμμαχίας μας παρά τη συνεργασία της με τα BRICS

Rutte (γ.γ. ΝΑΤΟ): Η Τουρκία παραμένει βασικός πυλώνας της Συμμαχίας μας παρά τη συνεργασία της με τα BRICS
Ο Rutte διευκρίνισε ότι η στροφή της Τουρκίας προς τους BRICS δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συμμετοχή της χώρας στη συμμαχία
Η συνεργασία της Τουρκίας με τα BRICS δεν εμποδίζει την Άγκυρα από το να διατηρεί τον ρόλο της ως βασικού εταίρου του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Mark Rutte, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Εσθονία.
Ο Rutte διευκρίνισε ότι η στροφή της Τουρκίας προς τους BRICS δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συμμετοχή της χώρας στη συμμαχία.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι συζητήσεις για το θέμα αυτό θα συνεχίσουν να υφίστανται και δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις.
«Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία συνεργάζεται με εταίρους ή προσανατολίζεται προς εταίρους στους BRICS, και έχουν το δικαίωμα να το κάνουν», ανέφερε συνοψίζοντας ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η συμμαχία ανησυχεί για την ανάπτυξη της συνεργασίας της Τουρκίας με τους BRICS.
Νωρίτερα, ρωσικά μέσα μετέδιδαν ότι η πιθανή ένταξη της Τουρκίας στον διακρατικό οργανισμό των BRICS θα μπορούσε να αποτελέσει μια επαναστατική κίνηση, επιτρέποντας στη χώρα να «σπάσει τα δεσμά» της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης