Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικός τυφώνας - Γαλλία: Να σταλούν δυνάμεις αποτροπής - Μισθοφόροι FOG: Όλα τελείωσαν, 4 καζάνια στην Ουκρανία

Ρωσικός τυφώνας - Γαλλία: Να σταλούν δυνάμεις αποτροπής - Μισθοφόροι FOG: Όλα τελείωσαν, 4 καζάνια στην Ουκρανία
Οι Αμερικανοί μισθοφόροι της PMC FOG εγκαταλείπουν ταπεινωμένοι το Kursk τονίζοντας «χαμένη υπόθεση η Ουκρανία» - Sebastian Lecornu (Υπ. Άμυνας Γαλλίας): Να σταλούν τώρα δυνάμεις αποτροπής στην Ουκρανία
(upd12) Ο Ρωσικός τυφώνας διαλύει τον Ουκρανικό στρατό στην κυριολεξία έχοντας σχηματίσει 4 επικίνδυνα καζάνια που στην στρατιωτική ορολογία σημαίνει περικύκλωση και καταστροφή…
Το πρώτο καζάνι βρίσκεται στο Kursk στην περιοχή Malaya Lokhya βόρεια της Sudzha εκεί οι Ρώσοι έχουν περικυκλώσει τους Ουκρανούς και τους αλέθουν.
Το δεύτερο καζάνι βρίσκεται νότια του Kupyansk εκεί έρχεται μεγάλη καταστροφή για τους Ουκρανούς.
Το Kupyansk είναι στα σύνορα του Luhansk με Kharkiv.
Το τρίτο καζάνι βρίσκεται στο Selydove πόλη κοντά στο Pokrovsk η πτώση του Selydove είναι δεδομένη.
Το τέταρτο καζάνι είναι και το πιο επικίνδυνο για τον Ουκρανικό στρατό του Kurakhove - μαζί με του Kupyansk - η πτώση του οποίου θα είναι συντριβή για την Ουκρανία.
Ειδικά τα καζάνια Selydove και Kurakhove στοχεύουν ουσιαστικά στην κατάληψη του Pokrovsk η απώλεια αυτής της πόλης θα σηματοδοτήσει το τέλος της κυριαρχίας της Ουκρανίας στο νοτιοδυτικό Donetsk.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Sebastian Lecornu Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας προτείνει… τώρα να αναπτυχθούν δυνάμεις αποτροπής στην Ουκρανία…
Εν τω μεταξύ της Κορέας φαίνεται ότι θα γίνει στην Ουκρανία αφού ενώ λέγεται ότι στρατιώτες από τις ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας εκπαιδεύονται στην Ρωσία… η Νότια Κορέα λέει ότι θα στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία για να ανακρίνουν τους Βορειοκορεάτες που έχουν συλληφθεί… πραγματικά της Κορέας…
Οι αμερικανικές πηγές πάντως δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν εάν όντως έχουν μεταφερθεί στρατιώτες της Βόρειας Κορέας στην Ρωσία.
Οι Αμερικανοί μισθοφόροι της PMC FOG εγκαταλείπουν ταπεινωμένοι το Kursk τονίζοντας «χαμένη υπόθεση η Ουκρανία»

Sebastian Lecornu (Υπ. Άμυνας Γαλλίας): Να σταλούν τώρα δυνάμεις αποτροπής στην Ουκρανία

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sebastian Lecornu δήλωσε, σχολιάζοντας το «σχέδιο νίκης» του Zelensky, ότι «ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί» το ζήτημα της ανάπτυξης μη πυρηνικών αποτρεπτικών δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος.
«Αυτό το «σχέδιο νίκης» είναι η αρχή μιας πολιτικής διαδρομής στο έδαφος της Ουκρανίας... προκειμένου να μπορέσουμε να αποκρούσουμε μια νέα απειλή από τη ρωσική πλευρά - αυτό είναι προφανώς ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
Ο Sebastian Lecornu δεν διευκρίνισε για τι είδους «απειλή» από τη Ρωσία μπορεί να μιλάμε.
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την άποψη ότι το «σχέδιο» του Zelensky περιέχει μια σειρά από «ενδιαφέροντα» σημεία που αξίζει να μελετηθούν.
Ο Γάλλος υπουργός Sebastian Lecornu δήλωσε επίσης ότι από την πλευρά του Κιέβου «εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μια στροφή προς τη στρατιωτικοπολιτική ρητορική».
«Νομίζω ότι υπάρχει βούληση για πολιτική δράση, μια μέρα θα πρέπει να γίνει, μια μέρα η Ουκρανία θα ξαναρχίσει τον διάλογο με τη Ρωσία», είπε, προσθέτοντας ότι φέρεται ότι «κανείς δεν έχει δηλώσει ότι οι Ρωσικές δυνάμεις πρέπει να παραδοθούν».

Elon Musk (Επιχειρηματίας ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ θα βρεθούν αντιμέτωπες με χρεοκοπία

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και επιχειρηματίας Elon Musk προειδοποίησε για τον κίνδυνο χρεοκοπίας των ΗΠΑ εάν δεν μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.
«Αν δεν υπάρξει ριζική μείωση στις κρατικές δαπάνες, τότε, όπως ένας άνθρωπος που ανέλαβε πάρα πολλά χρέη, η Αμερική θα χρεοκοπήσει ουσιαστικά», έγραψε ο Elon Musk στη σελίδα του X, απαντώντας σε ανάρτηση χρήστη που παρείχε δεδομένα για τον αριθμό των τόκων για το εθνικό χρέος των ΗΠΑ που έφθασαν το 1,1 τρισεκ. δολάρια.
Ο Elon Musk σημείωσε ότι οι τόκοι για το δημόσιο χρέος τείνουν να καταναλώνουν γρήγορα όλα τα φορολογικά έσοδα, χωρίς να αφήνουν τίποτα για κρίσιμες ανάγκες.
Τον Μάιο 2024, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των ΗΠΑ δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία το εθνικό χρέος της χώρας τα επόμενα 30 χρόνια θα αυξηθεί στο 166% του ΑΕΠ, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος αύξησης στο 250% του ΑΕΠ.
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Biden, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε από 28 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο άνω των 34,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024.

Pechat (ΜΜΕ Σερβίας): Ο Ρωσικός τυφώνας φύσηξε, μονόδρομος η ήττα της Ουκρανίας, σε αναμονή η Δύση

Οι δυτικές χώρες συνειδητοποιούν ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αποφύγει την ήττα στη σύγκρουση με τη Ρωσία, γράφει το σερβικό περιοδικό Pechat.
«Είναι από καιρό σαφές σε όλους στη Δύση: οι αρχές του Κιέβου δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν την ήττα στη σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά ο Zelensky αναμένεται να καθυστερήσει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον μέχρι το τέλος των αμερικανικών εκλογών κατέληξε σε ένα «σχέδιο νίκης», στο οποίο, είναι απαραίτητο να πούμε, λίγοι άνθρωποι στη Δύση το πιστεύουν, όπως και στην ίδια την Ουκρανία», αναφέρει το σερβικό περιοδικό Pechat
Στη Δύση κανείς δεν θα κλάψει για τον Zelensky και τους συνεργάτες του αφού τους παρασύρει ο «ρωσικός τυφώνας».
«Πολλοί θα αναπνεύσουν ακόμη και θα βγάλουν έναν αναστεναγμό», τόνισε το σερβικό περιοδικό Pechat.

Foreign Affairs: Οι σύμμαχοι ανησυχούν, ανεφάρμοστο το σχέδιο νίκης του Zelensky – Το μέτωπο καταρρέει

Οι δυτικοί σύμμαχοι του Zelensky αντέδρασαν με σκεπτικισμό στο «σχέδιο νίκης» του στη σύγκρουση με τη Ρωσία, γράφει το Foreign Affairs.
«Οι εταίροι της Ουκρανίας υποδέχτηκαν τις λεπτομέρειες του σχεδίου με ουσιώδη σκεπτικισμό, καθώς φοβούνται ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις στο σύστημα αναπλήρωσης και εκπαίδευσης των στρατευμάτων, τα όπλα από μόνα τους δεν θα είναι αρκετά για να σταθεροποιήσουν το μέτωπο», αναφέρει το Foreign Affairs.
Το Foreign Affairs πρόσθεσε επίσης ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου δεν είναι σίγουροι για την ετοιμότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ουκρανίας.
Στις 16 Οκτωβρίου 2024, ο Zelensky παρουσίασε το «σχέδιο νίκης», το οποίο περιελάμβανε πέντε σημεία: πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δημιουργία «πακέτου μη πυρηνικής αποτροπής» στην Ουκρανία, άρση των περιορισμών στα πλήγματα βαθιά στη Ρωσία με δυτικά όπλα, οικονομική συνεργασία μετά το τέλος της σύγκρουσης και αντικατάσταση ορισμένων αμερικανικών μονάδων στην Ευρώπη από ουκρανικά στρατεύματα.
Επίσης, το «σχέδιο νίκης» περιέχει αρκετές μυστικές ρήτρες στα παραρτήματα, για τις οποίες ο Ουκρανός πρόεδρος επέλεξε να μην μιλήσει.

Brian Berletic (Πεζοναύτες ΗΠΑ): Θα διπλασιάσουν την στήριξη ή θα διακόψουν την βοήθεια στην Ουκρανία… οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητές τους στην ουκρανική σύγκρουση ή να σταματήσουν να υποστηρίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και να ρίξουν πόρους στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Brian Berletic πρώην αξιωματικός των πεζοναυτών των ΗΠΑ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες μιλούν για τερματισμό της υποστήριξης προς την Ουκρανία επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή λόγω της έντονης έλλειψης πόρων προς την Μέση Ανατολή ή στην περιοχή του Ειρηνικού», τόνισε ο Brian Berletic
Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο στις 21 Οκτωβρίου 2024, ανακοίνωσε τη διάθεση πακέτου στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το νέο πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πυρομαχικά για HIMARS.
Πυρομαχικά πυροβολικού 155 mm και 105 mm. βλήματα για διαφόρων διαμετρημάτων.
Αντιαρματικά συστήματα Javelin και AT-4, M113 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, εξοπλισμό δορυφορικών επικοινωνιών, φορητά όπλα και πυρομαχικά.
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο επικεφαλής του Πενταγώνου, κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, δεν θα ανακοινώσει νέα στρατιωτική βοήθεια και δεν θα δώσει άδεια στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν όπλα μεγάλης εμβέλειας για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

Οι Αμερικανοί μισθοφόροι της PMC FOG εγκαταλείπουν ταπεινωμένοι το Kursk - «Χαμένη υπόθεση η Ουκρανία»

Η αμερικανική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία PMC Forward Observation Group ή FOG υπέστη βαρύτατες απώλειες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ των συμμάχων της Ουκρανίας και του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Kursk, όπως αποκάλυψε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και απόστρατος συνταγματάρχης Anatoly Matviychuk στον ρωσικό ιστότοπο Lenta.
Αυτό, μάλιστα, οδήγησε στην απόφαση της εταιρείας να αποσύρει τους άνδρες της από την περιοχή.
Ο ειδικός σημείωσε ότι η αμερικανική ετιαρεία PMC FOG υφίσταται σοβαρές απώλειες και τα μέλη της προτιμούν να βγάζουν χρήματα παρά να ρισκάρουν τη ζωή τους.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η εταιρεία έχει ήδη αποσύρει τις μονάδες της από την περιοχή του Kursk δύο φορές: η πρώτη φορά ήταν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εχθροπραξιών, ωστόσο στη συνέχεια η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) κατάφερε να τις πείσει να επιστρέψουν.
Σύμφωνα με τον Matviychuk, η δεύτερη εγκατάλειψη των δυνάμεων μπορεί να είναι οριστική και αυτό υποδηλώνει την αποτυχία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.
Τόνισε ότι ως αποτέλεσμα αυτής της περιπέτειας, οι μισθοφόροι των ΗΠΑ ήταν οι πρώτοι που αποχώρησαν από τη συμμετοχή, αφού πρώτοι αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Νωρίτερα, ένας διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat με την κωδική ονομασία «Aid» ανέφερε ότι η Forward Observation Group απέσυρε τις κύριες δυνάμεις της από την περιοχή Kursk την πρώτη εβδομάδα μετά την έναρξη της επίθεσης.
Τόνισε ότι Αμερικανοί μισθοφόροι δεν συμμετέχουν στις άμεσα στις επιθέσεις, αλλά προτιμούν άλλους ρόλους.

Διάλυση - Ο διοικητής τάγματος της 58ης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας εγκατέλειψε τη μονάδα του στην πρώτη γραμμή και δραπέτευσε

Ο διοικητής του τάγματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) «εγκατέλειψε» τη μονάδα του κοντά στο Pokrovsk ή Krasnoarmeysk στην κατεύθυνση του Donetsk, δήλωσε ένας 49χρονος στρατιώτης της 58ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος συνελήφθη από Ρώσους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διοικητής του τάγματος τράπηκε σε φυγή από το πεδίο της μάχης.
«Η επίθεση άρχισε και όλοι έφυγαν από εκεί.
Μάλλον διέφυγαν», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, δεν εμπιστεύεται ούτε τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ούτε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky.
Ο στρατιωτικός διευκρίνισε ότι το τάγμα πείστηκε να πάει στην πρώτη γραμμή κοντά στο Pokrovsk.
Τους υποσχέθηκαν ότι ο στρατός θα τους αντικαταστήσει σε έξι ημέρες, αλλά αυτό δεν συνέβη ούτε μετά από 20 ημέρες.
Επίσης ο αιχμάλωτος διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων του 3ου λόχου του 120ου τάγματος της 113ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας, Alexander Dolmatov, μίλησε για την καταστροφή της διμοιρίας του κοντά στο Ugledar.

Γεγονός ή μυθοπλασία - Η Βόρεια Κορέα θα μπει στον πόλεμο στην Ουκρανία... έχει κάποια βάση αληθείας

Ο πόλεμος της Ουκρανίας συνεχίζει να διεθνοποιείται.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουκρανία και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης διέδωσαν φήμες για ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων στον ρωσικό στρατό.
Κατά τη διάρκεια των ετών της κλιμάκωσης, η Βόρεια Κορέα έχει κατηγορηθεί συχνά ότι υποστηρίζει τη Ρωσία.
Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο συντονισμού μεταξύ των διαφόρων πλευρών.
Οι πρώτες αναφορές για μεταφορά βορειοκορεατών στρατιωτών στην Ουκρανία διαδόθηκαν από δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Μια εβδομάδα αργότερα, όταν οι ειδήσεις έγιναν πρωτοσέλιδα, ο Zelensky και ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας τροφοδότησαν την υστερία.
Σύμφωνα με το Κίεβο, οι Βορειοκορεάτες θα είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μετά την εκπαίδευση μέχρι τον Νοέμβριο 2024.
Στη συνέχεια, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας ισχυρίστηκε ότι η πρώτη παρτίδα των 1.500 Κορεατών στρατιωτών είχε ήδη μεταφερθεί στη Ρωσία με τέσσερα πλοία αποβίβασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των στρατευμάτων που απεστάλησαν ανέρχεται σε 12.000.
Για να διατηρηθεί το απόρρητο, φέρεται να παρασχέθηκαν στους Βορειοκορεάτες πλαστά έγγραφα ρωσικών ανατολικών λαών, όπως οι Buryat και οι Giakut.
Προκειμένου να αναμειχθούν με Ρώσους στρατιώτες, πεζικό από τη Βόρεια Κορέα φέρεται να εγγράφηκαν σε ένα «ειδικό τάγμα Buryat» που βασίζεται στην 11η ξεχωριστή ταξιαρχία επίθεσης από το Ulan-Ude.
Βίντεο που φέρεται να δείχνουν Βορειοκορεάτες στρατιώτες να αναχωρούν για τη Ρωσία και να εκπαιδεύονται στις ρωσικές ανατολικές συνοριακές περιοχές διαδόθηκαν έγκαιρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο αριθμός των φημών και των αμφίβολων αναφορών από τη δυτική πλευρά αφήνει πολλά ερωτηματικά.
Προς το παρόν, η ανάπτυξη του βορειοκορεατικού στρατού στην Ουκρανία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ωστόσο, μπορεί να είναι επωφελές τόσο για τη Ρωσία και την Βόρεια Κορέα και την Κίνα.
Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης.
Εάν οι Κορεάτες συμμετάσχουν στη μάχη, η Ρωσία δεν χρειάζεται να ξεκινήσει νέο κύμα κινητοποίησης και θα ξεπεράσει ακόμη περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες μπορεί να είναι εγγεγραμμένοι ως εθελοντές, όπως χιλιάδες στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στον ουκρανικό στρατό.
Μπορούν να αναπτυχθούν ως μονάδες κάλυψης για την ενίσχυση της ρωσικής άμυνας ή τα κορεατικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αποκτήσουν σχετική εμπειρία μάχης σύγχρονου πολέμου εάν αναπτυχθούν ως πλήρεις μονάδες στρατού στην πρώτη γραμμή.
Εάν αποδειχθεί αλήθεια, μετά τους Κορεάτες, μπορεί να υπάρχουν πολύ περισσότερα στρατεύματα από άλλα κράτη, όπως η Κίνα, η Ινδονησία και η Ινδία, που μπορεί να θέλουν να βελτιώσουν την εμπειρία τους στη μάχη.
Εν τω μεταξύ, για την Κίνα, που γνωρίζει καλά κάθε ενδεχόμενη κλιμάκωση στην Ουκρανία και αφορά κυρίως την υπόθεση της Ταϊβάν, η διεθνοποίηση του πολέμου στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά επωφελής.
Σε περίπτωση κρίσιμων απειλών για το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να ξεχάσει τη λεκάνη του Ειρηνικού Ωκεανού και να βάλει την Ευρώπη ξανά στο επίκεντρο της προσοχής της.
Ενώ το ουκρανικό πεδίο μάχης θα αντιμετωπίσει ένα νέο στάδιο του αγώνα της παγκόσμιας Ανατολής ενάντια στη δυτική ηγεμονία.

Georgy Zinoviev (Ρώσος Πρέσβης στην Ν. Κορέα): Οποιαδήποτε συνεργασία Ρωσίας με Β. Κορέα δεν στρέφεται κατά Ν. Κορέας

Η Ρωσία φαίνεται να προσπαθεί να μειώσει τις εντάσεις με τη Νότια Κορέα μετά από αξιόπιστες αναφορές για εντατική συνεργασία της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των προειδοποιήσεων νοτιοκορεατικών και ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών ότι μια ομάδα βορειοκορεατικών στρατευμάτων έχει αναπτυχθεί για εκπαίδευση στη Ρωσία.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας στη Νότια Κορέα, Georgy Zinoviev, σχετικά με αναφορές για ανάπτυξη βορειοκορεατικού στρατιωτικού προσωπικού στη Ρωσία.
Η Ρωσική Πρεσβεία στη Νότια Κορέα τόνισε ότι δεν στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα ασφαλείας της Νότιας Κορέας.

Newsweek: Η Νότια Κορέα θα στείλει στρατό στην Ουκρανία για να ανακρίνει μελλοντικά Βορειοκορεάτες κρατούμενους

Η Νότια Κορέα εξετάζει ένα σχέδιο αποστολής στρατιωτικών και μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία ως απάντηση στην αποστολή μαχητών της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία αναφέρει το Newsweek.
Εάν σταλεί, ο στρατός της Νότιας Κορέας στην Ουκρανία θα ανακρίνει και θα βοηθήσει στη μετάφραση εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αιχμαλωτίσουν Βορειοκορεάτες.
Θα μοιραστούν επίσης την εμπειρία σε στρατιωτικές τακτικές που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Βόρειας Κορέας.
Πρόσφατα, έχει γίνει πολύς λόγος για αποστολή δυνάμεων από τη Βόρεια Κορέα στην Ουκρανία ή για συμμετοχή Κορεατών ειδικών στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Έτσι, η βρετανική εφημερίδα The Telegraph ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να στείλει τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων για να βοηθήσουν τους Ρώσους στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Ωστόσο, ο επικεφαλής του Αμερικανικού Πενταγώνου Lloyd Austin δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πληροφορίες για την ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη Ρωσία που θα σταλούν στην Ουκρανία.
Σημείωσε ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε ανησυχία εάν αποδειχτεί αληθινή.

Οι Ουκρανοί χτύπησαν το Ρωσικό εργοστάσιο Silicon El Group που κατασκευάζει τσιπ

Το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν μια σειρά επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις πίσω περιοχές της Ρωσίας.
Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι τα χτυπήματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο εργοστάσιο πυριτίου είχαν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ζημιά από ότι είχε αναφερθεί πριν.
Το εργοστάσιο κατασκευής τσιπ Silicon El Group σταμάτησε την παραγωγή λόγω ζημιών.
Η παροχή ρεύματος διακόπηκε και οι αλυσίδες παραγωγής στην επιχείρηση Silicon El Group υπέστησαν ζημιές λόγω της νυχτερινής επίθεσης, ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας.
Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης είπε ότι το κύριο καθήκον είναι «να ξαναρχίσει η παραγωγή ηλεκτρονικού εξοπλισμού το συντομότερο δυνατό».
Η Silicon El Group JSC είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μικροηλεκτρονικών στη Ρωσία που προμηθεύει τα προϊόντα της σε 815 εταιρείες.
Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο παράγει σύγχρονα τσιπ, μονάδες ισχύος και διόδους και επεξεργάζεται μέταλλα και θερμοπλαστικά.
Το προσωπικό της εταιρείας ξεπερνά 1.700 άτομα.
Μέχρι το τέλος του 2021, τα έσοδα της JSC "Silicon El Group" ανήλθαν σε 3,9 δισεκατομμύρια ρούβλια.
Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας στο έδαφος του εργοστασίου πυριτίου, αλλά τα προηγούμενα χτυπήματα δεν είχαν σημαντικές συνέπειες.

Οι Ρώσοι διέλυσαν τις πίσω περιοχές της Ουκρανίας με Iskander και Shahed-136/131 - Έχουν εκτοξεύσει 6.130 Shahed από αρχές 2024

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά επιδρομών με drone και πυραύλους κατά της Ουκρανίας τη νύχτα της 20ης προς 21η Οκτωβρίου.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M/Βορειοκορεατικό KN-23 από την Κριμαία, ένα πύραυλο Kh-35 και ένα πύραυλο Kh-31P πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και 116 drones κρούσης (συμπεριλαμβανομένων των Shahed-136/131) από την περιφέρεια Kursk, την περιφέρεια Oryol και το Primorsko-Akhtarsk, στο Krasnodar Krai.
Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 59 από τα 116 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας ότι 45 drones «χάθηκαν», πιθανώς λόγω των αντίμετρων ουκρανικού ηλεκτρονικού πολέμου (EW) και ότι 10 drones παρέμειναν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανέφερε στις 20 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 129 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed τη νύχτα της 18ης Οκτωβρίου, και 6.130 Shahed από αρχές 2024.
Οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander-M έπληξαν ένα ξενοδοχείο που στεγάζει ξένους ειδικούς στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο στο Kryvyi Rih, στην περιοχή Dnipropetrovsk στις 21 Οκτωβρίου.
Ο επικεφαλής της περιφέρειας της Οδησσού, Oleh Kiper, ανέφερε στις 21 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια συνδυασμένη επίθεση με πύραυλο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην λιμενική υποδομή στην περιφέρεια της Οδησσού.
Η εκπρόσωπος του Romensky Valentina Nazarenko ανέφερε στις 21 Οκτωβρίου ότι η ρωσική αεροπορία έπληξε κρίσιμη υποδομή στο Romensky, στην περιοχή Sumy και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν 4 Shaheds πάνω από την Sumy.
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν περιοχές του λιμανιού και κατέστρεψαν την υποδομή πετρελαίου κοντά στο Chornomorsk της περιφέρειας της Οδησσού στις 20 έως τις 21 Οκτωβρίου.
Επίσης ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed έπληξαν μια ουκρανική αεροπορική βάση και κατέστρεψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 κοντά στο Ozerne, στην επαρχία Zhytomyr.
Η ρωσική αντιπολίτευση Sever Realii ανέφερε στις 20 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν τέσσερις κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες και υβριδικές βόμβες Grom-E1 για να χτυπήσουν την υποδομή στην περιοχή του Kharkiv.

Γεγονός τα νέα εξελιγμένα drones Geran-2, είναι εξοπλισμένα με νέες τεχνολογίες

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές μοιράστηκαν το βίντεο που φέρεται να δείχνει τα πρώτα πλάνα που τραβήχτηκαν από το ρωσικό UAV καμικάζι Geran-2.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ορισμένα από αυτά τα μαχητικά drones ήταν εξοπλισμένα με μόντεμ 4G με ουκρανικές κάρτες SIM και περιστροφικές κάμερες.
Αρχικά τα drones καμικάζι Geran χρησιμοποιούσαν δορυφορικό και αδρανειακό σύστημα καθοδήγησης.
Αργότερα, αναβαθμίστηκαν και εξοπλίστηκαν με μια αδιάβροχη ρωσική κεραία GLONASS "Comet-M", η οποία επέτρεψε να αυξηθεί η ακρίβεια του συντονισμού.
Πιθανώς, τώρα, ο χειριστής μπορεί να ελέγξει το drone.
Ο ρωσικός στρατός είναι πιθανό να εξοπλίσει το κορυφαίο drone σε μια μοίρα UAV με νέα τροποποίηση.
Τα αναβαθμισμένα UAV καμικάζι μπορούν επίσης να εκτελούν περιορισμένες λειτουργίες αναγνώρισης.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους, σε μια μονόδρομη πτήση το Geran θα είναι σε θέση να χτυπάει βαθιά το πίσω μέρος του εχθρού που άλλα ρωσικά UAV όπως το ZALA, το Supercam ή το Orlan - 10 δεν μπορούν να φτάσουν.
Ο ρωσικός στρατός επεκτείνει ολοένα και περισσότερο τη λειτουργικότητα και τη γκάμα των τύπων UAV.
Τα drones είναι εξοπλισμένα με κάμερες παρακολούθησης με δορυφορικούς πομπούς και ειδικούς φακούς που στοχεύουν να παραμορφώσουν την υπογραφή του ραντάρ ή άλλα μέσα εμπλοκής.
Σε μια συνάντηση αφιερωμένη στην ενίσχυση των δυνάμεων αεράμυνας, ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Syrsky, δήλωσε ότι λόγω έλλειψης αντιαεροπορικών πυραύλων, η Ουκρανία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει drones εναντίον ρωσικών UAV.
Ουκρανικά ελικόπτερα κυνηγούν επίσης Ρωσικά Gerans.
Και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους για να υποστηρίξουν την αεράμυνα τους...

Shahed_136.jpg

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση Ρώσων δυτικά της Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά της Kreminna εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 21 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 21 Οκτωβρίου δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να απωθούν μια μηχανοκίνητη επίθεση που αποτελείται από τουλάχιστον τρία τεθωρακισμένα οχήματα, κατά την οποία ρωσικά δυνάμεις προχώρησαν ανατολικά του Terny (δυτικά της Kreminna).

Προέλαση Ρώσων στο Chasiv Yar – Μόλις 7 χλμ από Kostyantynivka

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν νότια του Chasiv Yar.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως και ένα χιλιόμετρο σε βάθος νότια του αυτοκινητόδρομου T0504 Bakhmut-Kostyantynivka προς Stupochky (νότια του Chasiv Yar).
Οι Ρώσοι απέχουν μεταξύ 7 με 8 χιλιομέτρων από τα περίχωρα της Kostyantynivka.

Νέα προέλαση νοτιοανατολικά του Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένες προελεύσεις νοτιοανατολικά του Pokrovsk. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 21 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην οδό Lysychanska στο βορειοανατολικό Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης στην οδό Stepna στο νοτιοανατολικό Selydove και δυτικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E-50 βόρεια του Selydove.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει στον έλεγχο των πυρών όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Selydove, επιδεινώνοντας την ουκρανική επιμελητεία στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Οι Ρώσοι σημειώνουν επιτυχία νοτιοανατολικά του Pokrovsk, ενώ περικύκλωσαν το Selydove.

Σε καζάνι το Kurakhove

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Kurakhove κατά τη διάρκεια αρκετών μηχανοκίνητων επιθέσεων διαφορετικών κλιμακίων.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 20 Οκτωβρίου δείχνει τις ρωσικές δυνάμεις να προελαύνουν βόρεια της Kostyantynivka (νοτιοανατολικά του Kurakhove).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 21 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά της Kostyantynivka και νοτιοανατολικά του Kurakhove.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Kostyantynivka.
Μια ουκρανική ταξιαρχία που επιχειρούσε κοντά στο Maksymilyanivka (ανατολικά του Kurakhove) δημοσίευσε επιπλέον πρόσφατο βίντεο με τις ουκρανικές δυνάμεις να απωθούν μια επίθεση στην Maksymilyanivka προς το Kurakhove.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 20 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν ανατολικά του Kurakhove, υποδηλώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα κατέλαβαν ολόκληρη τη Maksymilyanivka, βορειοανατολικά του Kurakhove κοντά στο Kurakhove κοντά στο Maksymilyanivka και νοτιοανατολικά του Kurakhove κοντά στην Antonivka και στο Kostyantynivka.
UAF_Kursk_Incursion_October_21_2024.png

21oct2024_Ukraine_Kupyansk_map-768x949.jpg

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_21_2024.png

21oct2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-768x730.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης