Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαστούκι ΟΗΕ στον Zelensky: Ο Guterres θα παραστεί στη σύνοδο των BRICS και θα συζητήσει για το Ουκρανικό με τον Putin

Χαστούκι ΟΗΕ στον Zelensky: Ο Guterres θα παραστεί στη σύνοδο των BRICS και θα συζητήσει για το Ουκρανικό με τον Putin
Ο Guterres και ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin θα συζητήσουν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τη θέση του ΟΗΕ σχετικά με την κατάσταση
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, θα δώσει το παρών στις εκδηλώσεις της συνόδου κορυφής των BRICS, η οποία ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου στο Καζάν.
Η σχετική εξέλιξη διέρρευσε σε δημοσιογράφους από το γραφείο του Guterres, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Γενικός Γραμματέας θα συμμετάσχει ξανά στη σύνοδο κορυφής των BRICS, η οποία αυτή τη φορά πραγματοποιείται στο Καζάν», δήλωσε σχετικά στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής του Guterres, Farhan Haq.
Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ο Guterres και ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin θα συζητήσουν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τη θέση του ΟΗΕ σχετικά με την κατάσταση.
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας εξέφρασε την ενόχληση του Κιέβου για τον Guterres, διότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αποφάσισε να συμμετάσχει στη σύνοδο των BRICS.
Η ουκρανική διπλωματία επεσήμανε ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρνήθηκε να παραστεί στη λεγόμενη «σύνοδο ειρήνης» στην Ελβετία, αλλά αντί αυτού πήγε στη Ρωσία, υπονοώντας ότι αυτή η στάση του είναι μονόπλευρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης