Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία διέκοψε τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού προς Ρωσία λόγω ΗΠΑ

Η Τουρκία διέκοψε τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού προς Ρωσία λόγω ΗΠΑ
Η Τουρκία μπλοκάρει τις εξαγωγές στρατιωτικών αγαθών στη Ρωσία μετά από προειδοποίηση των ΗΠΑ
Απαγόρευσε τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στη Ρωσία η Τουρκία υπό την απειλή της επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ως εκ τούτου, η Άγκυρα τις τελευταίες εβδομάδες προσάρμοσε τα τελωνειακά της συστήματα για να εμποδίσει τις εξαγωγές περισσότερων από τεσσάρων κατηγοριών προϊόντων προέλευσης ΗΠΑ που η Ουάσιγκτον και οι δυτικοί σύμμαχοί της θεωρούν ζωτικής σημασίας για την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας στην Ουκρανία.
Το ηλεκτρονικό τελωνειακό σύστημα της Τουρκίας δεν επιτρέπει πλέον στους εξαγωγείς να μην προβαίνουν σε αποστολές των λεγόμενων «εμπορευμάτων πεδίου μάχης» στη Ρωσία.
Οι εμπορικοί περιορισμοί, που επηρεάζουν μη στρατιωτικά μέρη, όπως μικροτσίπ και συστήματα τηλεχειρισμού που οι δυτικοί σύμμαχοι λένε ότι χρησιμοποιούνται σε όπλα, δεν ανακοινώθηκαν δημόσια λόγω «πολιτικών ευαισθησιών».

Θερμές σχέσεις…

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο για την επίτευξη ειρήνης στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ διατηρεί θερμές σχέσεις με τον Putin.
Οι δύο άνδρες πρόκειται να συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής BRICS αυτής της εβδομάδας στο Καζάν την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης