Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Δεν θα το ξαναπούμε, διάλογος με τη Δύση για την Ουκρανία μόνο εάν σταματήσει τις αποστολές όπλων

Zakharova: Δεν θα το ξαναπούμε, διάλογος με τη Δύση για την Ουκρανία μόνο εάν σταματήσει τις αποστολές όπλων
«Έως ότου σταματήσουν οι προμήθειες όπλων και υλικής βοήθειας για τα ουκρανικά στρατεύματα, δεν θα υπάρχει τίποτα για να μιλήσουμε παρά για μια κλιμάκωση από την πλευρά τους (σ.σ. Δυτικοί)», σημείωσε η Zakharova
Ένας διάλογος για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης με τα δυτικά κράτη θα ήταν εφικτό υπό μια προϋπόθεση - εάν σταματήσουν όλες οι αποστολές όπλων στο καθεστώς του Κιέβου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι Tsargrad.
«Έως ότου σταματήσουν οι προμήθειες όπλων και υλικής βοήθειας για τα ουκρανικά στρατεύματα, δεν θα υπάρχει τίποτα για να μιλήσουμε παρά για μια κλιμάκωση από την πλευρά τους (σ.σ. Δυτικοί)», σημείωσε η Zakharova.
Σύμφωνα με τη Ρωσίδα αξιωματούχο, αν κάποιος αρχίσει να μιλά για κάποιες «κινήσεις ομαλοποίησης των σχέσεων» από τη συλλογική Δύση, ενώ συνεχίζονται οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία, τέτοια λόγια απλά δεν πρέπει να γίνονται πιστευτά».
«Δεν βλέπω ούτε μία ένδειξη ότι θα μπορούσε να συζητηθεί κάτι με κάποιον από αυτούς, ενώ συνεχίζουν να στέλνουν όπλα.
Θα συνεχίσουν να απατούν, όπως πάντα», εξήγησε.
«Μόνο τερματισμός των αποστολών όπλων θα γίνει αποδεκτός - που περιλαμβάνει τα πάντα, όχι μόνο τανκς, χειροβομβίδες και drones αλλά και προμήθεια όλων αυτών από τρίτες χώρες για τις ουκρανικές δυνάμεις», υπογράμμισε.
«Και γενικά ενώ συνεχίζονται οι αποστολές όπλων, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καμία διευθέτηση της κρίσης», κατέληξε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης