Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ουκρανοί σαμποτέρ εκπαιδευμένοι στη Δύση προετοίμαζαν προβοκάτσια σε πυρηνικό σταθμό

Ρωσία: Ουκρανοί σαμποτέρ εκπαιδευμένοι στη Δύση προετοίμαζαν προβοκάτσια σε πυρηνικό σταθμό
Η Ρωσία «διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ετοίμαζαν ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ για προκλήσεις σε πυρηνικούς σταθμούς»
Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προετοίμαζαν προκλήσεις σε ρωσικούς πυρηνικούς σταθμούς, εκπαιδεύοντας ουκρανικές ομάδες σαμποτέρ, σύμφωνα με δήλωση του μόνιμου εκπροσώπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya.
«Η Ρωσία διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ετοίμαζαν ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ για προκλήσεις σε πυρηνικούς σταθμούς στη Ρωσία», επεσήμανε σχετικά ο μόνιμος εκπρόσωπος της Μόσχας στα Ηνωμένα Έθνη.
Ένα ενδεχόμενο πλήγμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον Πυρηνικό Σταθμό της Zaporizhia (ZNPP) δεν θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνική έκρηξη, αλλά είναι πολύ πιθανό να οδηγούσε σε ραδιενεργό μόλυνση, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας, Yevhen Balitsky.
Επισημαίνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη πραγματοποιήσει πολλαπλές επιθέσεις στην περιοχή του σταθμού, ωστόσο οι εργαζόμενοι του σταθμού παρακολουθούν διαρκώς την κατάσταση στις εγκαταστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης