Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε ελεύθερη πτώση τα κρυπτονομίσματα – Bear market και πτώση κάτω από τις 50.000 δολ. για το Bitcoin «βλέπουν» οι traders

Σε ελεύθερη πτώση τα κρυπτονομίσματα – Bear market και πτώση κάτω από τις 50.000 δολ. για το Bitcoin «βλέπουν» οι traders
Πιέσεις στην κρυπτοαγορά…
Πτώση κάτω από τις 50.000 δολάρια «βλέπουν» οι traders για το Bitcoin (BTC), ένα επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί από τα μέσα Φεβρουαρίου, καθώς τις επόμενες εβδομάδες το μεγαλύτερο βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει sell off δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Να σημειωθεί πως το BTC έχει σημειώσει υποχώρηση περισσότερο από 10% τις τελευταίες επτά ημέρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία της CoinGecko, χάνοντας κρίσιμες στηρίξεις και διαγράφοντας όλα τα κέρδη από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Εταιρείες όπως η QCP Capital έχουν αποδώσει το bearish συναίσθημα στη δραστηριότητα πολλών πορτοφολιών που συνδέονται από τη γερμανική κυβέρνηση και το ανενεργό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Mt. Gox…
Συνεπώς, ορισμένοι αναλυτές της αγοράς λένε ότι υπάρχει περισσότερος πόνος μπροστά.
«Η πίεση στο Bitcoin είναι απίθανο να μειωθεί τις επόμενες ημέρες» δήλωσε η Rachel Lin, ιδρύτρια στο on-chain crypto exchange SynFutures.
«Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει Bitcoin αξίας άνω των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το Mt. Gox περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυβέρνηση των ΗΠΑ πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Η αγορά αναμένει από τους περισσότερους χρήστες του Mt. Gox να απορρίψουν τα token τους, αλλά μπορεί να δούμε μια ανάκαμψη εάν οι πωλήσεις είναι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες.
Από την άλλη πλευρά, εάν υπάρχουν αρκετές πωλήσεις για να ωθήσουν την τιμή χαμηλότερα, μπορεί να δούμε σύντομα το επίπεδο των 50.000 δολαρίων», είπε.

Κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών

Ο Alex Kuptsikevich, αναλυτής της FxPro, επανέλαβε: «Το Bitcoin έπεσε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών και μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει.
«Περαιτέρω πτώση στα 51.000 δολάρια (consolidation Φεβρουαρίου) είναι πιο πιθανή από αύξηση στα 65.000 δολάρια» πρόσθεσε ο Kuptsikevich.
Οι κινητοί μέσοι όροι είναι δείκτης των τιμών κλεισίματος ενός περιουσιακού στοιχείου σε χρονικό πλαίσιο που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό μιας ευκαιρίας διαπραγμάτευσης.
Το Mt. Gox άρχισε να διανέμει bitcoin και bitcoin cash που είχαν κλαπεί σε hack το 2014 την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το BTC να πέσει κατά 8%, καθώς οι traders αντέδρασαν.
Επιπλέον, ένα πορτοφόλι συνδεδεμένο με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας (BKA) έχει μεταφέρει bitcoin αξίας εκατομμυρίων δολαρίων σε ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης από τα μέσα Ιουνίου.
Οι traders λένε ότι αυτές οι κινήσεις υπονοούν την πρόθεση να πουληθούν τα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν το 2013.
Εν τω μεταξύ, τα BTC φαινόταν να ανακάμπτουν, αυξανόμενα σχεδόν στα 55.000 $ από το χαμηλό των 53.600 $ τις πρώτες ώρες της Ασίας.
Η ξαφνική πτώση είχε προκαλέσει ρευστοποιήσεις άνω των 550 εκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες 24 ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης