Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ερευνώ – Καινοτομώ: Επιδότηση έως 80% για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από 6/6

Ερευνώ – Καινοτομώ: Επιδότηση έως 80% για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από 6/6
Παρέχονται κίνητρα για τη συνεργασία των επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς
Σχετικά Άρθρα
Αρχίζει την Πέμπτη 6 Ιουνίου το πρόγραμμα χρηματοδότησης επιχειρήσεων «Ερευνώ – Καινοτομώ», το οποίο συνδέει την έρευνα και την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.
Το πρόγραμμα Ερευνώ – Καινοτομώ είναι προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ και τα ποσοστά επιχορήγησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις φτάνουν έως και το 80%. Παράλληλα, παρέχονται κίνητρα για τη συνεργασία των επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.
Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης, το πρωί της Δευτέρας 27/5, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, τόνισε πως «το θέμα που εστιάζουμε, εκτός από τη χρηματοδότηση, είναι τι παράγουμε με την καινοτομία που αναπτύσσεται στη χώρα μας».
Αναφερόμενος στις πατέντες είπε ότι δαπανούμε τα ίδια χρήματα με την Πορτογαλία, ωστόσο εκεί ετησίως, εγκρίνονται γύρω στις 300-340 πατέντες, η Ιρλανδία ξεπερνάει τις 1.000 ενώ στην Ελλάδα έχουμε 170 με 180 πατέντες.
Ο κ. Σκρέκας υπενθύμισε ότι, εκτός από τη νέα δράση, έχουν θεσπιστεί κίνητρα και στον αναπτυξιακό νόμο ενώ η κυβέρνηση δεν σταματά να αναζητά τρόπους για την στήριξη της διασύνδεσης της έρευνας και της καινοτομίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα και την αγορά.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης επανέλαβε ότι πάνω από το 60% της ανάπτυξης του 2024 θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο, αυτή τη χρονιά, θα ανέλθει σε 12,2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 12%, και θα είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 14 ετών.
Επιπλέον σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μαζί με τους εθνικούς πόρους, και πρόσθεσε ότι, εφόσον η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες ανάπτυξης της Ευρώπης έχουν ιδιαίτερη σημασία για την χωρα μας οι επερχόμενες πολιτικές στην ΕΕ.
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα πρέπει να αφορούν σε έργα έρευνας και καινοτομίας και να εντάσσονται σε μια από τις τέσσερις παρεμβάσεις:

1. Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις
2. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς
3. Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων
4. Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης