Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παιχνίδια Πολάκη και σχέδιο εκκαθάρισης στον ΣΥΡΙΖΑ - Παίρνει πίσω την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη - Ζητά εκλογές

Παιχνίδια Πολάκη και σχέδιο εκκαθάρισης στον ΣΥΡΙΖΑ - Παίρνει πίσω την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη - Ζητά εκλογές
Περιορίζονται τα περιθώρια ελιγμών για τον Στέφανο Κασσελάκη
Σχετικά Άρθρα
Την μπάλα στην εξέδρα... πετά ο Παύλος Πολάκης, υπαναχωρώντας στα περί πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Ο Κρητικός βουλευτής -λίγα 24ωρα μετά την επανένταξη του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- τάσσεται πλέον υπέρ των εσωκομματικών εκλογών, καθώς απεφάνθη ότι «η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα». Κατά συνέπεια, ως... καλύτερη λύση προκρίνεται η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αρχίζοντας τις τοποθετήσεις τους στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξαν ότι η καλύτερη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να μην κατατεθεί πρόταση μομφής. Σε αυτό το σημείο, παρενέβη ο Παύλος Πολάκης επισημαίνοντας ότι η πρόταση μομφης θα τραυματίσει το κόμμα, άρα η καλύτερη λύση είναι να πάμε σε εκλογές.
Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να λάβει σαφή θέση παραπέμποντας στο Καταστατικό Συνέδριο, τον Οκτώβριο.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, το σκηνικό εγείρει πολλά ερωτήματα, ως προς τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Όλγα Γεροβασίλη έχει αφήσει αιχμές για σχέδιο «εκκαθάρισης» στο κόμμα της Κουμουνδούρου, μετά τις ευρωεκλογές το καλοκαίρι του 2024.

Η «απάντηση» Κασσελάκη

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, αποφεύγοντας να απαντήσει στο αίτημα για άμεση προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες. «Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα, δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας. Επίσης είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο (Πολιτική Γραμματεία) που αποφάσισε Καταστατικό Συνέδριο» φέρεται να υποστήριξε στο κλείσιμο της συνεδρίασης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπαν ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία για εσωκομματικές εκλογές, για την επιβεβαίωση ή αλλαγή ηγεσίας.
Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη και την Όλγα Γεροβασίλη, να δεσμευτούν ότι σε κάθε περίπτωση θα μείνουν στο κόμμα, όπως και έκαναν και οι δύο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε σημερινές τηλεοπτικές δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, με την αντιπρόεδρο της Βουλής να του απαντά πως παρερμηνεύτηκαν και ότι «η ίδια είναι διαχρονικά κατά των διασπάσεων και των αποχωρήσεων».
Τέλος ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, φέρεται να μην βλέπει με θετικό μάτι ενδεχόμενη μομφή κατά του προέδρου του κόμματος και προσφυγή στις κάλπες. Όπως έλεγε σε συνομιλητές του «θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη».

Όταν ο Πολάκης έλεγε πως «δεν είμαι κανένα παιδάκι»

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την επιστροφή Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανιών με δήλωση που είχε κάνει στο περιστύλιο της Βουλής είχε δείξει πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στην αμφισβήτηση της ηγεσίας.
«Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια ενημέρωση από τον Νίκο τον Παππά», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων συμπλήρωσε: «Φάνηκε πόσο στημένο ήταν όλο το σκηνικό. Σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο που έκαναν τότε να με διαγράψουν χωρίς καν καμία ενημέρωση, πιστεύοντας ότι είναι μια ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου. Η επιστροφή μου στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο δεν έφυγα ποτέ, η τυπική δηλαδή με την έννοια της επανένταξης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει σε σχέση με το πρόβλημα το πολιτικό που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή, δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση με ξεκάθαρο προγραμματικό λόγο… Ο,τι έχω πει ισχύει. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή».

Αιχμές από Γεροβασίλη για σχέδιο «εκκαθάρισης» στον ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, η Όλγα Γεροβασίλη -μια εκ των πιο σκληρών επικριτών του κ. Κασσελάκη- εκτόξευσε νέα βέλη κατά του προέδρου, αφήνοντας αιχμές για σχέδιο «εκκαθάρισης» στον ΣΥΡΙΖΑ, που άρχισε να εφαρμόζεται μετά τις ευρωεκλογές.
Αναφερόμενη στην πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή εκλογικής περιφέρειας έπειτα από τρεις θητείες, που τελικά θα προκαλέσει πρόβλημα σε κορυφαία στελέχη (μεταξύ των οποίων και η ίδια), η κ. Γεροβασίλη σχολίασε, μιλώντας στο Open: «Τη δύναμη στα πρόσωπα και στα κόμματα τη δίνει ο λαός κι αυτό δεν μπορεί να είναι έρμαιο στα χέρια κανενός αρχηγού κόμματος».
Παράλληλα ανέφερε πως μετά τις Ευρωεκλογές πολλές κινήσεις της ηγεσίας είναι κινήσεις ρήξης και διχασμού ενώ αποσκοπούν στην εκδίωξη όσων διαφωνούν με τις θέσεις του προέδρου. «Έχουμε παρατηρήσει πολλές κινήσεις, μετά τις ευρωεκλογές. Είναι επιλογές ρήξεων και διχασμών. Νομίζω είναι κεντρική επιλογή να εκδιωχθούν ή να φύγουν μέλη του κόμματος. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο πρόεδρος έχει επιλέξει ένα μικρό, συρρικνωμένο κόμμα. Μαζί με αυτούς τους τίτλους χωράει και το απαξιωμένο κόμμα. Ελπίζω να το κατανοήσει».
Σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για «παιχνίδι αντιπερισπασμών».
«Τα σύμβολα και τα οργανωτικά ζητήματα εμπεριέχουν πολιτικές. Αν χρειάζεται, να αλλάζουν. Αυτό όμως απαιτεί μια ουσιαστική συζήτηση και όχι ένα παιχνίδι αντιπερισπασμών. Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε πριν από ένα χρόνο και εκλέχθηκε με μια συγκεκριμένη ατζέντα. Τώρα προωθεί μια νέα ατζέντα. Πρέπει να πάμε στη βάση να δώσει τη λύση. Να δούμε τι θα πει ο πρόεδρος και θα δούμε ποιος θα βγει μπροστά. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια νέα ατζέντα. Και δεν ξέρουμε αν θα έχουμε θέση στο νέο κόμμα που προωθεί ο κ. Κασσελάκης. Δεν είμαι από αυτούς που επιλέγουν τη διάσπαση», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης