Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής) για συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan: Η πολιτική της ΝΔ οδηγεί σε εθνική ταπείνωση

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής) για συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan: Η πολιτική της ΝΔ οδηγεί σε εθνική ταπείνωση

Διαπραγματεύσεις χωρίς εγγυήσεις

Σχετικά Άρθρα
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Γ. Δημητροκάλλης, με σφοδρή κριτική τοποθετήθηκε για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει τη «διπλωματία της υποχωρητικότητας» αντί της δυναμικής υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, σε μια περίοδο έντονων τουρκικών προκλήσεων.
«Αντί να απαιτήσουμε δεσμεύσεις από την Τουρκία για τον τερματισμό των επιθετικών ενεργειών της, βρισκόμαστε ξανά σε διαπραγματεύσεις χωρίς εγγυήσεις», σημείωσε ο κ. Δημητροκάλλης.
Ο ίδιος τόνισε πως η διαρκής πολιτική του συμβιβασμού όχι μόνο αποτυγχάνει να διασφαλίσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά ενθαρρύνει την Άγκυρα να επιτείνει τις διεκδικήσεις της.
Ο βουλευτής έδωσε έμφαση και στο λαθρομεταναστευτικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αποτυχία στην αντιμετώπιση των αυξημένων ροών από την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας την πολιτική των «διπλωματικών συζητήσεων» ως καταστροφική για την εθνική ασφάλεια.
«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία με αποφασιστικότητα και δύναμη, όχι νέες υποχωρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την κυριαρχία μας», κατέληξε.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση:

«Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο της συνεχούς υποχωρητικότητας που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.
Ο πρωθυπουργός, αντί να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα με σθένος και αξιοπρέπεια, επιλέγει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική δέσμευση από την τουρκική πλευρά για τερματισμό των παράνομων και επιθετικών της ενεργειών.
Είναι αδιανόητο, σε μια περίοδο που η Τουρκία απειλεί με καθημερινές παραβιάσεις και συνεχίζει τις ακραίες απαιτήσεις για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, η κυβέρνηση της ΝΔ να επιλέγει την "ήπια διπλωματία" αντί να λάβει σκληρά μέτρα υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας.
Πού είναι οι εγγυήσεις για τη διασφάλιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων;
Πώς μπορεί κανείς να πιστέψει ότι αυτή η συνάντηση θα έχει θετικά αποτελέσματα, όταν η ιστορία μας έχει διδάξει ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τις διπλωματικές επαφές μόνο για να κερδίζει χρόνο και να ενισχύει τις θέσεις της εις βάρος μας;
Επιπλέον, η εντατικοποίηση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας για το λαθρομεταναστευτικό όπως αυτή προωθείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν αποφέρει κανένα ουσιαστικό όφελος για την Ελλάδα, αλλά επιδεινώνει ακόμα περισσότερο το ήδη ανεξέλεγκτο ζήτημα.
Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι, αντί να υπάρξει μείωση των ροών μέσω Τουρκίας, αυτές αυξάνονται σταθερά, με την Άγκυρα να τις χρησιμοποιεί ως γεωπολιτικό όπλο εκβιασμού.
Η Τουρκία συνεχίζει να ανοίγει τις πύλες της παράνομης μετανάστευσης, προωθώντας χιλιάδες ανθρώπους προς τα ελληνικά σύνορα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σε διπλωματικές συζητήσεις χωρίς καμία εγγύηση ή έμπρακτη δέσμευση από την τουρκική πλευρά για έλεγχο των ροών.
Αυτή η πολιτική της "φιλίας" με την Τουρκία, που αποσκοπεί δήθεν σε βελτίωση των σχέσεων, αποδεικνύεται τραγικά αναποτελεσματική, αφήνοντας τη χώρα εκτεθειμένη και τα σύνορά μας ανοιχτά στις λαθρομεταναστευτικές πιέσεις.

Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία με όραμα, δύναμη και αποφασιστικότητα.
Η πολιτική των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια, όπου η εθνική μας ασφάλεια τίθεται σε κίνδυνο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα απειλούνται καθημερινά.

Ιωάννης Δημητροκάλλης
Ανεξάρτητος Βουλευτής
Α' Ανατολικής Αττικής»

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης