Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πρώτο κλείσιμο πάνω από τις 1.500 μονάδες μετά από 13 χρόνια – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πρώτο κλείσιμο πάνω από τις 1.500 μονάδες μετά από 13 χρόνια – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Κλείσιμο σε νέα πολυετή υψηλά και πάνω από τις 1.500 μονάδες. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει και το ερώτημα είναι που μπαίνει τώρα ο πήχης, γιατί βλέπουμε πως υπάρχουν μετοχές με σημαντικά περιθώρια ανόδου. Δηλαδή αν υπάρξει διάχυση της ανόδου, που δεν έχουμε δει σήμερα σε πολλές μετοχές, τότε το ταβάνι θα πρέπει να πάει αρκετά πιο ψηλά. Αρκετές μετοχές ξεχώρισαν σήμερα και πρόσφεραν στήριξη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή η Alpha Bank σήμερα και δείχνει πως θέλει να γράψει και αυτή νέο υψηλό. Η Πειραιώς φαίνεται πως ταλαιπωρείται από κάποιο πωλητή. Νομίζουμε πως έχουμε επανάληψη της γνωστής φήμης, ότι δηλαδή πουλάει γνωστό fund, χωρίς να είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε. Έχει όμως ακουστεί και στο παρελθόν και τότε οι πηγές της στήλης το διέψευδαν. Καλή συμπεριφορά από Eurobank και Εθνική. Η Optima Bank δημοσιεύει αύριο αποτελέσματα. Σήμερα πιέστηκε αρκετά, αλλά έχει γράψει συνεχόμενα ιστορικά υψηλά, οπότε δικαιολογείται.

AEGEAΝ: Η καλή πορεία της αγοράς βοήθησε τη μετοχή και έτσι αν και είχε κόψει μέρισμα 0,7515 ευρώ ανά μετοχή έχασε ένα μέρος του και όχι όλο. Στα 12,71 ευρώ και στο -2,98%. Έχασε δηλαδή μόλις 0,39 ευρώ. Άρα είναι σαν να έκλεισε με άνοδο σήμερα αν μετρήσουμε το μέρισμα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Εδώ το στοίχημα είναι κάποια στιγμή να δώσει μεγάλη κίνηση και όχι 1,80-2,20 ευρώ. Πήγε μέχρι τα 2,14 ευρώ σήμερα και έκλεισε στα 2,10 ευρώ και με άνοδο 0,96%.

JUMBO: Και αυτή εκ των μετοχών που ξεχώρισαν. Δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο της προς τα υψηλά της μετά την πτώση λόγω του placement, αλλά η επικείμενη διανομή 1 ευρώ ανά μετοχή και η προοπτική μίας ακόμη στο τέλος του έτους, νομίζουμε πως θα βοηθήσουν. Στα 27,64 ευρώ και στο +1,84%.

COCA COLA: Φώναζε το γράφημα… Πάει για να ξεπεράσει και τα προ πανδημίας επίπεδα. Στα 32,76 ευρώ και στο +1,30%.

REAL ESTATE: Έρχεται τέλος του μήνα η Noval στο χρηματιστήριο, ξεκίνησε την κάλυψη η Piraeus Sec. για την BriQ. Ο κλάδος έχει σημαντικό discount και νομίζουμε πως πολλές δεν το δικαιολογούν. Η πορεία των ακινήτων στην Ελλάδα είναι ανοδική και τα τελευταία χρόνια πάει από το καλό στο καλύτερο. Μόλις αρχίσουν να υποχωρούν τα επιτόκια, θα βελτιωθεί η αξία των εταιρειών. Το 30% discount πάντως κάποιων ίσως είναι υπερβολή.

EPSILON NET: Με αγοραστές και πάλι πάνω από τα 12 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Ωραία η ενημερωτική καμπάνια «γνώρισε τον ΑΔΜΗΕ», αλλά δεν έρχεστε και λίγο από το χρηματιστήριο; Μήπως να γνωρίσετε και τους μετόχους σας και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να δούμε προκοπή στο ταμπλό;

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εντυπωσιακή η αύξηση του τζίρου, όπως βέβαια και των τόκων. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν οριακά στα 1,52 εκατ. ευρώ από 1,67 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις και τα δάνεια δεν μειώθηκαν. Δεν είναι βέβαια πολλά και αν μειωθούν απαιτήσεις και αποθέματα, εύκολα γίνεται ξανά αδάνειστη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης προστέθηκε θέμα για εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. να διαπραγματεύεται και να υπογράφει συμφωνητικά εξώδικης επίλυσης διαφορών και ανάκλησης δικαστικών μέτρων.

ΙΝΤΕΡΚΟ: Θα δώσει μέρισμα 18,6 εκατ. ευρώ. Επίσης έχουμε και αλλαγή στη συμφωνία καθώς η Ajolico θα πουλήσει τελικά 2,83 εκατ. μετοχές και θα λάβει 9,35 εκατ. ευρώ, ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα πουλήσει 2,72 εκατ. μετοχές προς 10,2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή αντί για 3,75 ευρώ τώρα θα πάρει 3,29 ευρώ. Η στήλη είχε κάνει θέμα τότε για το γεγονός ότι ο βασικός μέτοχος πουλούσε υψηλότερα από τους άλλους μετόχους. Το έξτρα μέρισμα αντιστοιχεί σε 1,775 ευρώ ανά μετοχή. Λογικά όπως έχει ανακοινωθεί από τη BriQ θα υπάρξει και αλλαγή στη σχέση ανταλλαγής.

ΜΕΖΖ: Απώλειες είδαμε σήμερα στις μετοχές της κατηγορίας, αν και τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν δεν ήταν αρνητικά. Μάλλον ακολουθούν την τάση των προηγούμενων τριμήνων οι πληρωμές. Τώρα, αν θα συμβούν όλα τα θετικά που κάποιοι περιμένουν, είναι μάλλον νωρίς να ειπωθεί, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις εταιρείες και όχι μόνο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η ΚΑΙΡΟΜΕΖ στο -3,99%, η ΓΚΜΕΖΖ στο -3,64%, η ΣΑΝΜΕΖΖ στο -3,16% και η ΦΒΜΕΖΖ στο -3,02%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στο χαμηλό ημέρας στο κλείσιμο και στο -3,46% με την τιμή στα 0,4050 ευρώ. Συνεχίζεται η πίεση καθώς ο ισολογισμός δεν ήταν καλός. Το καλό σενάριο θα ήταν να μπορέσει να πουληθεί το ακίνητο στην Κρήτη, προκειμένου να μειώσει και τον δανεισμό και να αντλήσει ρευστότητα.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Έχει πάρει τόσα έργα, είναι κορυφαία εταιρεία και μάλιστα οι πωλήσεις στο εξωτερικό το επιβεβαιώνουν, αλλά χρηματιστηριακά δεν έχει κάνει κάτι. Ίσως να φταίει πως δεν έχει καταφέρει να φέρει κέρδη παρά τις τόσες συμφωνίες. Στα 0,3680 ευρώ και στο +4,55%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης