Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Βγήκαν πιέσεις σε όλο το ταμπλό – Λίγες μετοχές κατάφεραν να ξεχωρίσουν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Βγήκαν πιέσεις σε όλο το ταμπλό – Λίγες μετοχές κατάφεραν να ξεχωρίσουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καθολική τελικά η πτώση των μετοχών σήμερα, αν και περιμένανε καλύτερη πορεία οι αναλυτές. Υποχωρούσαν όμως και οι δείκτες στην Ευρώπη. Χαμηλός και πάλι ο τζίρος και λίγες μετοχές ξεχώρισαν. Τελικά ο Γ.Δ. έκλεισε με απώλειες 0,65% και στις 1.471 μονάδες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αύριο δημοσιεύουν οι εταιρείες ΟΠΑΠ, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή και Κρι-Κρι.

COCA COLA: Από τα ελάχιστα βαριά χαρτιά που ξεχώρισαν. Μάλλον λόγω επικείμενης αποκοπής του μερίσματος, η μετοχή έκανε κίνηση. Υπενθυμίζεται πως η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα των 0,93 ευρώ ανά μετοχή στις 30 Μαΐου, άρα αύριο στο κλείσιμο όσοι έχουν μετοχές κατοχυρώνουν το σχετικό δικαίωμα. Στα 32,40 ευρώ και στο +2,27%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες οι συστημικές με απώλειες και με τις μεγαλύτερες η Alpha Bank.

VIOHALCO: Είχε τη μεγαλύτερη πτώση στον FTSE 25 κατά 4,04%.

ΑΔΜΗΕ: Μέχρι τις 12 Ιουλίου παρατείνεται η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το 20% της Αριάδνη Interconnection (διασύνδεση Κρήτης-Αττικής), μετά από αίτημα των υποψηφίων. Τα υποψήφια επιχειρηματικά σχήματα θα μπορούν να υποβάλλουν τις οικονομικές προσφορές τους μέχρι 12 Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης από πλευράς ΑΔΜΗΕ. Υπενθυμίζεται ότι στη 2η φάση του διαγωνισμού συνεχίζουν η κοινοπραξία των εταιρειών Meridiam Europe IV A SAS και ΦΑΕΘΩΝ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και η εταιρεία State Grid International Development Belgium Limited.

Το έργο θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2025 και με την ολοκλήρωσή του, σε συνδυασμό με τη μικρή διασύνδεση Πελοποννήσου – Κρήτης που λειτουργεί αδιαλείπτως από το καλοκαίρι του 2021, αίρεται η ενεργειακή απομόνωση του νησιού και εξασφαλίζεται η ενεργειακή του ασφάλεια, πριν την έναρξη της θερινή σεζόν στη διάρκεια της οποίας η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια κορυφώνεται. Με μικρές απώλειες η μετοχή.

ΕΧΑΕ: Και πάλι στην ενημέρωση των αναλυτών, η ερώτηση που κυριάρχησε ήταν η αύξηση των λειτουργικών εξόδων. Η διοίκηση είχε δεσμευτεί για μονοψήφιο ρυθμό αύξησης φέτος, αλλά τελικά η αύξηση ξεπέρασε το 11%. Θέλει να μείνει στην εκτίμηση η διοίκηση, αλλά από την άλλη θέλει να είναι και ανταγωνιστική έναντι άλλων εταιρειών πληροφορικής. Με μικρές απώλειες η μετοχή.

NOVAL: Μεταξύ 2,60 ευρώ και 2,82 ευρώ η τιμή διάθεσης των μετοχών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Για να καταλάβετε το μέγεθος της γραφειοκρατίας, εδώ και χρόνια έχει αποχωρήσει η Fidelity, αλλά επειδή δεν έχει κάνει γνωστοποίηση η ΕΧΑΕ κρατάει στο μετοχολόγιο την εταιρεία με συμμετοχή 10%, παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση της εισηγμένης ότι δεν ισχύει αυτό το ποσοστό. Πρέπει να στείλει η Fidelity ενημέρωση που δεν το έχει κάνει εδώ και χρόνια και επειδή είχε αλλάξει τότε ο νόμος, μάλλον δεν μπορεί και κάποιος να την υποχρεώσει. Δηλαδή τι να σχολιάσει κάποιος… Ας το κάνουν χειροκίνητα, ξέρουν αυτοί!!

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενημέρωση των αναλυτών, αύριο θα έχουμε σχετικό θέμα. Κρατάμε πως στα Πηγαδάκια της Βούλας θα ρίξει 22 εκατ. ευρώ και με τις τιμές που παίζουν στην αγορά θα έχει 100% κέρδος με βάσει τις εκτιμήσεις μας. Επίσης τα πλοία πάνε εξαιρετικά και με τρομερή υπεραξία. Το Roma που έχει συμμετοχή 85% και έβαλε για την αγορά του 11,9 εκατ. δολάρια, αυτή η συμμετοχή αξίζει τώρα 62,5 εκατ. δολάρια. Συνολικά είχε επενδύσει στα πλοία 18 εκατ. δολάρια και το ποσοστό που έχει σήμερα αξίζει 87,5 εκατ. δολάρια. Στο ταμπλό αποτιμάται 113 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, έχει ακόμα πολλά μετρητά και επενδύσεις σε ακίνητα, ΑΠΕ, κόκκινα δάνεια κ.α.

INTRACOM: Αύριο η γενική συνέλευση και μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια θετική ανακοίνωση, που μας λένε οι πηγές μας. Πάντως το ταμπλό κάτι έδειξε και σήμερα. Στα 3,84 ευρώ και στο +5,49%. Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι εξαγοράζει την εταιρεία που στεγάζεται στη Φιλελλήνων 25, στο Σύνταγμα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Περιθώριο ανόδου 100% εντοπίζει η Eurobank Equities.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή, αλλά με τους γνωστούς χαμηλούς όγκους και με τους φίλους της μετοχής να εκτιμούν ότι πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση των δανείων της. Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία προβλέπει μεγάλη διαγραφή δανείων.

DOTSOFT: Πάλι πάνω αλλά αυτή τη φορά με μόλις 80 τεμάχια.

REVOIL: Με καλό όγκο ενισχύθηκε 2,39% και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 1,7150 ευρώ.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Με καλή υποχώρηση 4,38%

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης