Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει την αντίδραση εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος στο εξωτερικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει την αντίδραση εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έχουμε αρκετά γεγονότα σήμερα που θα επηρεάσουν τις αγορές. Το σημαντικότερο είναι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ για την πορεία του πληθωρισμού, ενώ στοιχεία για τον πληθωρισμό θα ανακοινωθούν και για την Ευρώπη (12:00). Το rebalancing των δεικτών MSCI θα δώσει ώθηση στο τζίρο. Μπορεί να μην είχαμε αλλαγές, αλλά ο τζίρος θα αυξηθεί. Το βράδυ έχουμε δημοσίευση αξιολόγησης από τη Fitch.

Η αγορά έχει κάνει καλή διόρθωση και δικαιολογεί κάποια αντίδραση. Προσπάθησε χθες και δεν τα κατάφερε. Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν λίγο χαμηλότερα. Η δική μας λόγω της προσπάθειας αντίδρασης των τραπεζών προσπαθεί να αντιδράσει. Έχει συμπληρώσει 3 πτωτικές και χρειάζεται καλή αντίδραση για να μην κλείσει πτωτικός ο Μάιος.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Δύσκολος ο μήνας ο Μάιος για κάποιες και έχουν αξιόλογη υποχώρηση με δυνατό σερί. Η Phoenix έχει 10 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, η Άβαξ, η Intralot και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχουν 8, από 5 έχουν ΕΧΑΕ, Δρομέας, Real Cons.και Ελλάκτωρ και από 4 οι ΕΛΤΟΝ, Centric και Q&R. Ο μήνας θα φύγει και τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν μετοχές της Επιτήρησης. Καταλαβαίνετε όλοι το λόγο. ΒΙΣ, Τρία Άλφα, Οίκος Σπύρου, Μινέρβα, Frigoglass και SATO, με απώλειες από 15% έως και 27,66% με χθεσινό κλείσιμο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προσπαθούν Alpha Bank και Πειραιώς να κινηθούν υψηλότερα και να στηρίξουν την αγορά.

ΤΙΤΑΝ: Στα 45 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο η Euroxx, σημειώνοντας πως παραμένει μία από τις κορυφαίες της επιλογές στην Ελλάδα λόγω του μεγάλου discount έναντι των ομοειδών, της κρυμμένης αξίας από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, την ανάκαμψη της Ελλάδας και τον υπομοχλευμένο ισολογισμό.

ΟΠΑΠ: Ανοδικά μετά και το αισιόδοξο μήνυμα της διοίκησης.

CENERGY: Αισιόδοξο το μήνυμα της διοίκησης ειδικά για το 2025. Τα αποτελέσματα ήταν βελτιωμένα αν και μάλλον η αποτίμηση των 1,68 δισ. ευρώ τα έχει προεξοφλήσει. Στα 8,84 ευρώ και στο +1,96%.

ΟΛΠ: Εντυπωσιακά τα νούμερα και αποστομωτικά. Διαβάζαμε τόσο καιρό για τη βουτιά στα εμπορευματοκιβώτια και για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Ερυθρά Θάλασσα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχαν επηρεάσει τη μετοχή, σε συνδυασμό με κάποια άλλα. Ωστόσο το πρώτο τρίμηνο έδειξε πως οι άλλες δραστηριότητες κάλυψαν και με το παραπάνω την απώλεια και έτσι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 7% και στα 13,88 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος είχε αύξηση 2,5% και στα 45 εκατ. ευρώ. Προφανώς θα ήταν καλύτερα τα μεγέθη, αν δεν υπήρχε η αλλαγή δρομολογίων λόγω Ερυθράς Θάλασσας, αλλά και πάλι το λιμάνι έδειξε τρομερή ανθεκτικότητα.

NOVAL PROPERTY: Σήμερα ολοκληρώνεται η δημόσια προσφορά και θα καλυφθεί, μην έχετε αμφιβολίες. Δεν ξεκινούν τέτοιο… ταξίδι εταιρείες χωρίς να ξέρουν. Με δύο επίσης market makers θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής.

INTRALOT: Η βελτίωση του καθαρού δανεισμού έναντι του περσινού πρώτου τριμήνου είναι αξιόλογη, προφανώς λόγω των κινήσεων που έγιναν, δηλαδή της αύξησης κεφαλαίου. Στα 329,5 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός στο πρώτο τρίμηνο και το σημαντικό είναι πως παράγει κέρδη και καλές ταμειακές ροές. Ανοδικά άνοιξε η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης