Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσεκτικά υψηλότερα με το βλέμμα στις ΗΠΑ – Πληθωρισμός και επιτόκια στο επίκεντρο

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσεκτικά υψηλότερα με το βλέμμα στις ΗΠΑ – Πληθωρισμός και επιτόκια στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το μεσημέρι έχουμε στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το μήνα Μάιο και το βράδυ την απόφαση της FED για τα επιτόκια. Οι αναλυτές περιμένουν ότι θα μείνουν αμετάβλητα. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο και εμείς ακολουθούμε στο ξεκίνημα. Ξεχωρίζουν Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

JUMBO: Καυστική η ανακοίνωση της εταιρείας για την πορεία του πενταμήνου με βολές για ακρίβεια και κερδοσκόπους. Στο πεντάμηνο οι πωλήσεις είναι αυξημένες 8% και το Μάιο 10%. Η εταιρεία διατηρεί την εκτίμηση για αύξηση 8-10% στο σύνολο της χρήσης αλλά παραμένει επιφυλακτική και θα επανεξετάσει την εκτίμηση τον Ιούλιο. Η Κύπρος έχει χαμηλή ανάπτυξη και η Ρουμανία ισχυρή. Οριακά υψηλότερα άνοιξε η μετοχή.

LAMDA: Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει πρώτο τρίμηνο και αύριο έχει ενημέρωση αναλυτών. Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση έχει ενημερώσει ότι η πορεία των εμπορικών κέντρων ήταν θετική στο πρώτο τρίμηνο με έσοδα αυξημένα κατά 9%, όπως μας αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Piraeus Securities. Επίσης η διοίκηση έχει πει πως το EBITDA από τα εμπορικά κέντρα θα διπλασιαστεί στα επόμενα 3-4 χρόνια από την πλήρη λειτουργία των δύο νέων εμπορικών κέντρων στο Ελληνικό. Το 2023 τα EBITDA από αυτή τη δραστηριότητα ήταν στα 81,2 εκατ. ευρώ. Η αγορά περιμένει την εισαγωγή των εμπορικών κέντρων στο Χ.Α. η οποία δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Οριακά υψηλότερα στο ξεκίνημα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κλειδώνει άλλη μία πώληση περιουσιακού στοιχείου, όπως άλλωστε περίμενε η αγορά εδώ και καιρό. Στην Ηλέκτωρ αναφερόμαστε η οποία πάει στη Motor Oil. Στα 2,44 ευρώ και στο +1,67% με χαμηλό όγκο.

ΕΛΠΕ: Το στοίχημα εδώ είναι πότε θα γίνει το νέο placement, τι ύψος θα έχει και ποια μεγάλα ονόματα θα αποκτήσουν μετοχές. Ο καταλύτης για τη μετοχή θα μπορούσε να είναι η είσοδος ισχυρών ονομάτων. Ανοδικά κινείται σήμερα η μετοχή και διαπραγματεύεται στα 8,3150 ευρώ με καλές συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις 4 συστημικές συγκεντρώνεται στα πρώτα λεπτά ο όγκος συναλλαγών, με την Πειραιώς να έχει λίγο καλύτερη συμπεριφορά και την Εθνική να είναι η μόνη που υποχωρεί. Δεν έχουν όμως υψηλές μεταβολές.

COCA COLA: Διαγραμματικά διατηρεί μία καλή εικόνα και έχοντας διασπάσει την πλαγιοκαθοδική αντήσταση κινείται εδώ και αρκετές συνεδριάσεις από πάνω δοκιμάζοντας άλλες αντιστάσεις. Στα 32,14 ευρώ και στο +1,77%.

BRIQ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1045 ευρώ καθαρό. Με καλούς πωλητές στο ξεκίνημα και καταγράφει απώλειες 3,55%. Χάνει δηλαδή 0,07 ευρώ άρα λιγότερο από το μέρισμα που έκοψε.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Εδώ και καιρό είναι στο περιθώριο. Έχει πέσει συνολικά το ενδιαφέρον ή οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής μετά την πρόσφατη διόρθωση που είδαμε σε αρκετά χαρτιά της κατηγορίας. Η μετοχή των Ευρωσυμβούλων ξεχωρίζει λίγο σήμερα με άνοδο 2,27% και τιμή 1,35 ευρώ. Στην Orilina συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια στα 0,93 ευρώ, αλλά η προσφορά μαζεύεται μεθοδικά, λες και έχουν συμφωνηθεί από καιρό οι κινήσεις.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Σημαντικοί παραμένουν οι πωλητές αφού τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και τα προβλήματα που αναγράφονται στον ισολογισμό, μάλλον σημαντικά. Πρέπει να πουληθεί η έκταση στην Κρήτη για να πάρει ανάσα η εταιρεία. Βέβαια η Κρήτη χτίζεται από άκρη σε άκρη και οι τιμές που πληρώνουν οι αγοραστές είναι υψηλές. Για να μην έχει τόσο καιρό πουληθεί, ίσως να είναι σε μέρος που δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης